Het moeizame centraal van 22 mei

Het moeizame centraal van 22 mei

De bewoners hebben deze ochtend een centraal gehad. Een moeizaam centraal. In dit bericht lees je de belangrijkste punten van 22 mei terug.

Cemal en René zitten openen de vergadering. Ik hoop dat iedereen een goed weekend heeft gehad? Want het is niet zo goed begint Cemal. De groep heeft namelijk verlies geleden. Iedereen wordt er stil van. Kevin kan het niet geloven. Zelfs met de open loods winst stamelt hij.  Niemand had dit verwacht en Jeroen laat weten dat hij aan de slag wil met een plan voor een geheel nieuwe structuur. Hier wacht ik al maanden op en heb de motivatie om de BV te redden en een crisis te voorkomen. De groep vindt het fijn dat hij dit initiatief wil nemen en steunt hem hierin. Chipp wil toevoegen dat het momenteel niet aantrekkelijk is om een ondernemer te zijn. Zeker als nieuweling blijf ik het lastig vinden om eigen zakgeld te investeren in een concept voor mijn kleding, om vervolgens alle winst naar de BV te sturen. Jessie begrijpt dit volledig en zegt ook een idee te hebben voor de verdeelsleutel. Hij zou graag zien dat de groep naar 10/40 regeling gaat. Dat betekent dat wanneer iemand vanuit zijn eigen zak investeert er 40% van de winst naar zichzelf gaat. Er moet ook een kans l zijn om vanuit de BV te investeren, maar dat er dan slechts 10% van de winst naar jezelf gaat. Op die manier krijgt de BV altijd minimaal 60% van de winst en verdienen de bewoners er zelf ook aan, zodat het ondernemerschap weer aantrekkelijk wordt. De groep vindt dit een goed plan, maar wil ook graag horen wat Jeroen te melden heeft en zetten voor nu dit plan uit. Vervolgens complimenteert Billy de groep nog even dat er eindelijk eens een rustig gesprek gevoerd is over de financiën voordat ze verder gaan met de volgende onderwerpen.

Kevin wil het daarna hebben over de markt. Dit wordt namelijk de laatste markt die hij zal organiseren. Hij vindt het genoeg geweest en wil zich focussen op andere projecten. Wel zal hij deze markt nog regelen en zou hij graag iemand laten meelopen, zodat hij de volgende keer enkel nog hoeft te ondersteunen. De tickets voor de komende markt verkopen weer goed en zijn natuurlijk weer te koop via de webwinkel.

De open loods zorgt voor gemengde gevoelens. Sommige bewoners vonden het een succesvol evenement. Er kwamen goede reacties van de bezoekers die eindelijk eens het idee hadden dat de bewoners tijd voor ze hadden. Maar er is ook een groep bewoners die het lastig vonden. Ik voelde me net een circus. Alsof mensen op me aan het wachten waren om een kunstje te doen. Er was gewoon geen programma laat Billy weten. Jessie denkt op zijn beurt dat het een goed idee is om alle bezoekers een enquête te sturen om te zien of het evenement moet doorgaan of beter kan stoppen.

Bas begint daarna over het opruimen. Er is een schoonmaakschema, maar er zijn bewoners die zich hier niet aan houden. Ik wil graag weten welke reden hiervoor is en kijkt vervolgens Jeroen aan. Ook Billy en Beau springen er bovenop. Ik had geen zin reageert Jeroen. Dit schiet in het verkeerde keelgat bij de bewoners. Je moet gewoon je verantwoordelijkheid nemen. Hoe kun je verwachten dat wij ons aan jouw structuurplan gaan houden als jij ook geen zin hebt om je aan ons schema te houden reageert Bas. Jeroen is er helemaal klaar mee en heeft het idee dat Bas hem wil kleineren en de groep erin mee trekt. Ik wil niet langer de zondebok zijn en meldt de rest dat ze het kunnen uitzoeken met het structuurplan. Het is een plan om de groep te helpen en als er geen behoefte aan is gaat hij er niets voor doen. Dit ziet Jessie als een kans om zijn plan nog eens op te gooien. De 10/40 regeling wordt door de groep opgepakt en is vanaf nu de nieuwe regeling die gehanteerd zal worden. Karin neemt het nog wel  even op voor Jeroen. En meldt dat ook zij merkt dat er totaal geen respect meer is voor elkaar. Iedereen heeft grote praatjes maar er gebeurt vervolgens niets. Het lijkt een dagtaak te worden om elkaar op te jagen. Dit moet stoppen volgens Karin. Jeroen knikt. Na deze spanningen sluit de groep het centraal af. Gaat de nieuwe structuur de BV redden en de crisis voorkomen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 31    Gemiddelde: 2.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. iemand at 15:44

  Bas moet eens leren dat hij zelf ook iets moet doen voordat hij afgeeft op andere, staat niet netjes van hem

 2. Else at 13:26

  Jeroen moet ook nog heel veel leren in de sociale omgang. Kan ook niet tegen kritiek en moet zich ook aan afspraken en regels leren houden. Net als veel anderen daar.
  En dat hij meteen de knuppel in het hoenderhok gooit, getuigt van weinig volwassenheid.

 3. annelies at 11:32

  natuurlijk wil hij die regeling er doordrukken hij heeft genoeg geld achter over gedrukt zodat hij mooi weer kan spelen over andermans rug

  • annelies at 11:38

   o ja jeroen kop op en laat je niet in de grond boren door een ander ,bas en sommige anderen doen ook niks om het schoon te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *