Cemal houdt een presentatie om de bewoners aan het werk te krijgen

Cemal houdt een presentatie om de bewoners aan het werk te krijgen

Cemal heeft de groep bij elkaar geroepen voor een presentatie. Zodra de groep bij elkaar zit neemt hij het woord. Hij begint zijn presentatie met een aantal kernwaarden uit Utopia. Motivatie, inspiratie, creativiteit, doorzettingsvermogen en hard werken. Dat is volgens hem Utopia. Maar het allerbelangrijkste is volgens hem bouwen. Het bouwen aan een nieuwe samenleving voegt hij eraan toe. Daarom heb ik een presentatie in elkaar gezet, die laat zien wat er allemaal gebouwd is in 3,5 jaar Utopia. Met een bouwhelm op zijn hoofd begint Cemal met het tonen van alle foto’s. Nadat hij door de vier jaar Utopia is heen gegaan, spreekt hij de groep verder toe. Waar is de creativiteit gebleven vraag hij zich af. En vertelt de groep dat alles mogelijk is in Utopia. Ik wil met deze presentatie iedereen stimuleren aan het werk te gaan. Utopia is doen! En als je het niet doet, ga dan naar huis benadrukt hij. Volgens hem moet er meer gekeken worden naar het grotere geheel en minder naar de persoonlijke doelen. Denk meer aan Utopia, en minder aan jezelf legt hij verder uit. Vervolgens zegt hij dat iedereen tot morgenmiddag 12:00 uur de tijd heeft om drie ideeën te bedenken, die ze samen zullen uitwerken. Ik hou van Utopia en ik wil dat jullie dat ook gaan doen vervolgd hij trots, in de hoop de groep te motiveren. Er volgt een luid applaus voor Cemal zijn presentatie. Maar al snel maakt het applaus plaats voor de kritiek van Bas. Die vraagt zich namelijk af wat Cemal dan gebouwd heeft in anderhalf jaar tijd. Maar Cemal vindt dat het gaat om het grotere geheel. Het gaat erom dat we met zijn allen aan iets moeten werken en dat gebeurt nu niet legt hij uit. De rest van de groep valt Cemal bij. Ze vinden dat hij er goed aan heeft gedaan om de groep wakker te schudden en het is tijd voor iedereen om aan de slag te gaan met de drie nieuwe ideeën.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 30    Gemiddelde: 1.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. anneke at 14:46

    Bas die aan Cemal vraagt wat heb jij gebouwd , hele goede vraag , maar Bas wat heb jij gebouwd.
    Jeroen heeft al wel gebouwd en samen met Rob de vloer gelegen waar iedereen naar stond te kijken of het wel goed ging.
    Toen hebben de rest van de bewoners ook staan kijken o.a Jessie en Boyd en ja jij ook Cemal.

  2. Joke at 14:16

    Zo Bas….en dat vraag jij, jij laat ook anderen voor jou werken, sta hier eens bij stil!! Zonder Do had jij ook niets gedaan ….zij was de spirit! Nu laat je ook Beau het werk doen en blijf je zelf op bed liggen, met de smoes dat je slecht slaapt. Sta vroeg op dan kun je s’nachts ook slapen! Jij voert echt niks uit in Utopia…..grrrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *