Het mannenteam wint de derde ronde van de kookwedstrijd!

Het mannenteam wint de derde ronde van de kookwedstrijd!

Afgelopen avond was het weer zover, de derde ronde van de kookwedstrijd. De gehele dag waren de bewoners druk met de voorbereidingen. Er moest veganistisch gekookt worden. In dit bericht lees je hoe de avond verliep en wie er uiteindelijk gewonnen heeft.

De eregast dit keer is DJ Jean. Hij wordt hartelijk ontvangen door de groep en niet veel later komen er nog meer gasten binnen. Binnen de teams hangt gezonde spanning en chef-kok John houdt alles goed in de gaten. Er is lichte vertraging opgelopen maar Billy trapt de wedstrijd af met een korte speech. Wij hebben natuurlijk een kleine achterstand, doordat Bas in het mannenteam veganistisch is begint ze haar verhaal. Maar we hebben er ontzettend zin in voegt ze eraan toe. De vrouwen juichen en klappen voor team Billy. Als Billy vervolgens vraagt of Chipp nog iets heeft toe te voegen, antwoordt hij met ik zeg vooral eet smakelijk, want wij hoeven niet te veel woorden uit te spreken! De wedstrijd kan beginnen.

De gasten krijgen allemaal een plekje toegewezen en de drankjes worden ingeschonken. Het begint allemaal een beetje chaotisch maar de sfeer zit er goed in. De amuses bestaan uit een tomatensalsa met koriander, op een lepeltje van witlof. Billy is een beetje gestrest maar herpakt zich snel en praat gezellig met de gasten. Bij het mannenteam is de druk hoog voor  veganistische Bas, maar de rest heeft het volle vertrouwen in hun gerechten.  Bij Team Billy serveren Demi en Fay het voorgerecht uit, wat bestaat uit een zomerse bonensoep met kokosmelk. Bij Team Chipp lopen vandaag René en Noah in de bediening. Noah vergeet af en toe wat hij serveert maar de gasten staan hem gauw bij met het menu. De mannen hebben een  sticky bonensoep met paksoi gemaakt.

Tijd voor het hoofdgerecht. Billy probeert haar teamgenoten positief te houden met motiverende uitspraken. Het is nog lang niet gespeeld! Laten we samen positief blijven benadrukt ze. Het hoofdgerecht bestaat vandaag uit salade van gegrilde groenten, met abrikozen geweld in jasmijnthee. Het team van Chipp heeft het menu een klein beetje aangepast en dit vraagt om een andere opmaak van het bord. Jacco probeert de couscous uit de kopjes te krijgen, tot goed vermaak van Jeroen. Jongleren met Jacco grapt hij. Sommige gasten zijn enthousiast over het hoofdgerecht, andere gasten hebben zo hun twijfels. In de teams wordt onderling druk gesproken over de mening van de eters. DJ Jean mist het vlees toch een beetje, maar zegt dat hij van alles eet en vooral dol is op vis. Grappend spreekt hij met Billy af om een keertje oesters te gaan eten. Ook Chipp loopt te grappen met de soeplepel. Bas komt gelijk naar hem toe om te zeggen dat hij niet met eten mag spelen. Je hebt echt géén idee wat je aan het doen bent acht hij.

Wat later is het tijd voor het nagerecht. Er wordt afgesloten met een dessert, gemarineerd rood fruit met suikerwater en basilicum. Als alle gasten weer op hun plek zitten, kan het uitserveren beginnen. Team Billy is tevreden over het nagerecht. Het ziet er leuk uit toch, meiden? vindt Madilia en Billy is het hier mee eens. Ik ben heel trots op jullie voegt ze eraan toe. De mannen hebben een kleine tegenslag en het uitserveren gaat iets minder goed. Komt allemaal goed jongens moedigt Jacco het team aan. Ook zij serveren inmiddels het nagerecht uit. We zijn rond deelt Jeroen mee als alle gasten het nagerecht van het mannenteam hebben ontvangen.

Chef-kok John vraagt de gasten vervolgens om nu hun fooi uit te delen. Elke week zie ik ze groeien laat hij de Utopianen weten Wat ik hier vanavond zag, was een heus feestje gaat hij verder. De gasten mogen nu gaan beoordelen. Ondertussen bespreken DJ Jean en Bas hun liefde voor muziek. Niet veel later is de uitslag bekend.  Chef-kok John roept Team Chipp en Team Billy bij elkaar. Allereerst bedankt hij het publiek voor hun komst. Het is nu 1-1, vanavond wordt het 1-2, maar voor wie houdt hij de groep in spanning. En geeft aan dat hij er geen hele show van wilt maken en gooit het eruit. Gewonnen hebben… De mannen! Het publiek begint te klappen en Billy vindt het verschrikkelijk. K*tzooi roept ze uit.  Chipp bedankt het publiek namens zijn team en geeft dan het woord aan de verliezer. Billy vertelt dat het volgende week wel goed komt en dat de achterstand haar team alleen maar meer motiveert om te presteren. Volgende week komt het goed, dan maken we vlees en doet Bas niet mee voegt ze eraan toe.  Het hele team valt dan in duigen verzekert ze. We gooien Bas op de barbecue grapt Chipp. Ze bedanken DJ Jean voor zijn komst en gooien de muziek aan, om de gezellige avond af te sluiten. Volgende week is het tijd voor: barbecue.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 1.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Grumpy at 08:55

    Bij Team Billy serveren Demi en Fay het voorgerecht uit, wat bestaat uit een zomerse bonensoep met kokosmelk.
    Toevallig gisteren gelezen dat Jumbo (waar ze de boodschappen doen) kokosmelk vanaf woensdag uit de winkels heeft gehaald. Mag niet meer verkocht worden omdat er koemelk in vermengd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *