De ondernemersvergadering van 5 juli

De ondernemersvergadering van 5 juli

De ondernemers zijn weer bij elkaar gekomen om van alles te bespreken. Hier lees je de belangrijkste punten van de ondernemersvergadering van 5 juli terug.

Cemal opent dit keer de vergadering en vertelt dat er in vijf dagen 2510 euro omzet via de webshop is gemaakt. Dit is een mooi bedrag maar er zijn nog ongeveer 20 facturen ter waarde van 6.000 euro die momenteel openstaan. Voor de meeste bewoners is deze balans onduidelijk en Billy stelt voor om dagelijks een overzicht te maken van inkomst en uitgaven per persoon. Hierdoor is de hele groep beter op de hoogte van de financiële situatie. Karin vindt dit een goed plan, maar benadrukt dat zij geen zin heeft in onderlinge strijd. Ik heb geen zin in een wedstrijdje hoor. Mij niet gezien voegt ze eraan toe. Billy reageert een beetje gefrustreerd, dat is dus precies de richting die ik niet op wil verzekert ze.

Dan komt het onderwerp zakgeld aan bod. Dit blijft een lastige situatie voor de groep. Dit omdat de bewoners geld ontvangen zonder daar iets voor terug te doen. Er wordt telkens weer zonder reden geld uitgegeven. Romy voelt zich aangesproken en verdedigt zichzelf door aan te geven dat het anders is als mensen gaan shoppen bij een speciale gebeurtenis. Jessie vindt op zijn beurt dat zij dingen niet zo persoonlijk moet opvatten en dat het in het algemeen geldt en niet alleen voor haar. Jessie geeft ook nog aan het vervelend te vinden dat mensen geld ontvangen zonder dat zij de B.V. iets opleveren. Ik denk erover na om een ander zakgeld systeem in te voeren, waarbij de bewoners enkel zakgeld ontvangen als percentage van de omzet die zij hebben gemaakt. Bij Floor ontstaan er twijfels dit omdat sommige mensen niet direct inkomsten genereren maar wel heel hard werken. Billy vindt ook dat het huidige zakgeld systeem de groep lui maakt. Hierdoor gaan mensen achteroverleunen voegt ze eraan toe. Samen discussieert de groep over een andere verdeling van het zakgeld. Ze zijn het erover eens dat sommige mensen geen klap uitvoeren, terwijl er heel veel moet gebeuren. Aankomende vrijdag gaat de groep belangrijke taken verdelen onder mensen die hier meer tijd voor hebben.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 70    Gemiddelde: 1.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. maria at 14:10

    de groep moet eens wat minder die twee de baas over alles laten spelen.
    niemand durf bij hun erop in te gaan samen sta je sterk vooral met meerderen geef jullie mening erover is het klaar met de baas spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *