De verkiezingsagenda van augustus

De verkiezingsagenda van augustus

De verkiezingsperiode start binnenkort! Welke datums zijn belangrijk om niet te vergeten? We hebben een overzicht voor je gemaakt zodat je niets hoeft te missen. Op zaterdag 5 augustus start namelijk de verkiezingsperiode.

Zaterdag 5 augustus 2017
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie nieuwe potentiële bewoners. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app tot dinsdagavond 8 augustus 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële bewoners. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een Utopia visum en zullen zij woensdag 9 augustus voet zetten op het Utopia terrein.

Maandag 7 augustus 2017
Je krijgt 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopia fans,  de Elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen de volgende dag, dinsdag 8 augustus, een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 8 augustus 2017
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor jou en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen. De stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners blijkbaar de minst populaire zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineerden. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 13 augustus wordt gekozen door de groep.

Woensdag 9 augustus 2017
Terug naar het stemmen op de potentiële. Alle stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden om de gunst van de huidige bewoners. Op de laatste dag blijft er slechts één visumhouder over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 13 augustus 2017
De dag dat één van de visumhouders Utopia moet verlaten. De vaste bewoners moeten beslissen welke visumhouder mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is vanaf dan voorbij. De blijvende potentiële bewoner wordt vaste bewoner. De blijvende potentiële bewoner beslist de volgende dag namelijk over het lot van de drie genomineerden.

Maandag 14 augustus 2017
De eliminatie dag. Wie van de genomineerden moet Utopia verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner een beslissing maken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *