Johan heeft Utopia definitief verlaten

Johan heeft Utopia definitief verlaten

Nadat Johan van Bas heeft gehoord dat hij Utopia moet verlaten, is hij direct zijn spullen gaan pakken. Niet lang daarna is het tijd om afscheid te nemen van zijn mede bewoners. Ik ga zegt Johan tegen Beau, met wie hij gearmd richting de poort loopt. Laat je niet gek maken. En weet dat hij het in ieder geval niet wordt voegt hij eraan toe, doelend op Bas. Onderweg naar de poort voegen meer bewoners zich bij Johan en met zijn allen loopt iedereen richting het zwarte hek. Nog één keer loopt Johan richting de boot, om nog snel even een keer rond te kijken in zijn geliefde slaapplek. Senna en Baldr dragen zijn kist. Het is niet mijn grafkist die je draagt hè? zegt Johan lachend tegen een verdrietige Baldr. Vervolgens is het tijd voor het echte afscheid. Jongens, aan alles wat mooi is komt een einde. Het is jammer maar het is niet anders zegt Johan. Een voor een geven de bewoners Johan een laatste knuffel. Hoewel hij er zo nuchter onder leek te zijn, doet het afscheid hem toch wel iets en springen de tranen in zijn ogen. Onder luid applaus loopt Johan de poort uit. Zijn Utopia avontuur komt definitief ten einde.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 43    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. josknapen at 17:36

  kaatje en Nans hebben jullie contact lezen in, Johan is geen Utopiaan dat ziet en hoort toch iedereen, zouden jullie je kinderen ook zo opvoeden !! Als Johan !!

  • Nans at 20:02

   Hij is gewoon geen meeloper of hielenlikker en ook niet schijnheilig zoals zovelen daar en zegt gewoon alles wat hij denkt! Ik geloof zeker weten dat zijn moeder trots op hem is.

 2. Doortje at 14:56

  Oei, met zoveel Fans buiten, zullen er wel Evenementen worden afgezegd!
  Ik zeg verkeerde keus!
  En Kaatje, Bas zei later dat Johan daar gelijk in had, Bas zou hetzelfde gedaan hebben!
  Schrale troost hé?

 3. kaatje at 14:36

  Als ik het gezien heeft, negeerde hij Bas bij het afscheid, geen hand niks. Harstikke goed van Johan. Die Bas is geen blik waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *