Bas vindt dat Mehmet of Ivan het verdient om te winnen en verbreekt de pact met de tweeling

Bas vindt dat Mehmet of Ivan het verdient om te winnen en verbreekt de pact met de tweeling

Bas is al de hele dag aan het twijfelen over wat hij met zijn stemmen moet doen. Hij heeft eerder een dealtje met de tweeling gesloten om stemmen te ruilen maar hier lijkt hij nu op terug te komen. Na een lang gesprek met Demi en Fay komen de drie later toch weer samen. Van buiten ga ik niet zo veel stemmen krijgen denk ik zucht Bas. Daarnaast vindt hij het niet eerlijk dat hij zijn zes stemmen aan Fay moet geven, zodat Fay met de stemmen van Demi erbij op twaalf stemmen uitkomt. Ik krijg er maar zes van jullie legt hij verder uit. De drie belanden daarna in een lang gesprek waar ze niet uit komen. Demi en Fay hebben het vermoeden dat Bas iets met Ivan of Mehmet heeft afgesproken maar dit ontkent hij. Ik vind het gewoon moeilijk besluit hij. Niet veel later bespreekt Bas zijn twijfels met Ivan. Hij legt hem uit wat er tussen hem en de tweeling speelt en dat hij het niet eerlijk vindt. Ik heb geen zin meer om het spel te spelen en tactisch te zijn gaat hij verder. Bas denkt dan ook dat hij eerlijk tegen de tweeling moet zijn. Ook al kost het mij zes stemmen zucht hij verder. Ivan schrikt hiervan en merkt op dat Bas al die tijd het spel heeft gespeeld. Maar je moet het zelf weten sluit hij af.

Na dat gesprek loopt Bas naar Demi en Fay die op de schommelbank zitten. Jullie hoeven niet op mij te stemmen begint Bas het gesprek. Fay zegt dat ze hoe dan ook op hem gaat stemmen. Nee, ik verdien het niet vervolgt Bas somber. Er begint Fay iets te dagen en ze vraagt of Bas zijn zes stemmen ook niet aan haar gaat geven. Bas schudt zijn hoofd maar zegt nog niet te weten op wie hij wel gaat stemmen. Maar dan is alles dus voor niets geweest? vraagt Fay in shock. Bas knikt en geeft nogmaals aan dat hij de titel niet verdient zoals hij het spel gespeeld heeft. Wie verdient hem dan wel? vraagt Fay geagiteerd. Mehmet of Ivan antwoordt Bas gelaten. Demi en Fay kunnen niet geloven dat Bas hun pact zomaar laat vallen om een schuldgevoel. Als wij niet kunnen winnen willen we dat jij wint laat Fay weten. Ik wil niet winnen zegt Bas. De dames kijken elkaar ongelovig aan en kunnen niet helemaal geloven dat Bas nu eerlijk is. Is dit geen tactiek om toch stemmen te krijgen? vraagt Fay vervolgens argwanend. Bas zweert dat dit niet het geval is en ook heeft hij aan Ivan en Mehmet gevraagd om hem geen stemmen te geven. Maar wil je dan ook niet meer dat ik win? vraagt Fay geïrriteerd. Bas schudt zijn hoofd en laat weten dat het hem niets meer uitmaakt. Demi en Fay proberen hem nog te overtuigen om zijn stemmen aan Fay te geven, maar tevergeefs. Bas zijn keuze staat vast.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *