Brandon wint 100 euro om zijn idee om Utopia 2 te verrijken uit te voeren

Brandon wint 100 euro om zijn idee om Utopia 2 te verrijken uit te voeren

Hiske roept de groep bij elkaar omdat het tijd is om te gaan pitchen. Eerder hebben zij, Brandon en Gerrit bedacht dat de bewoners een idee waarmee ze Utopia 2 kunnen verrijken gaan pitchen. Daarna zal er gestemd worden op de beste pitch en de winnaar krijgt 100 euro om zijn of haar idee te verwezenlijken. Als de groep bij elkaar is vertelt Hiske wat de bedoeling is. Elke bewoner mag zijn of haar idee pitchen op een korte en krachtige manier en de groep zal daarna beoordelen welke bewoner de 100 euro wint.

Christel is de eerste die mag pitchen. Zij wil 100 euro uitgeven om eenzame mensen te kunnen helpen. Ik ken het zelf ook. Ik heb een burn-out en een depressie gehad waardoor ik me erg alleen heb gevoeld legt ze uit. Ze wil een platform opzetten om activiteiten in Utopia 2 op te zetten om eenzaamheid te verminderen.

Mike is de volgende en hij leest voor waar hij 100 euro voor zou willen gebruiken. Hij stelt voor een begeleider naar Utopia 2 te halen, die de bewoners kan coachen in het halen van hun doelen. Na Mike is Hiske aan de beurt. Ik wil schooltopia ontwikkelen begint ze. En wil mensen naar Utopia halen, die iets te vertellen hebben op bijvoorbeeld het gebied van gezond leven of ondernemen.

Gerrit is de volgende. Wat is er nou belangrijker dan ontspanning voor ons allemaal vraagt hij aan de groep. 100 euro is volgens Gerrit niet veel maar het kan wel een begin zijn. Van bijvoorbeeld een mooie jacuzzi legt hij uit. Als hij wint wil hij zijn 100 euro wil graag daaraan besteden.

Jessie pitcht voor de “hoebana” een mix tussen de hoed en de bandana, die zij en Brandon altijd dragen. Sanne wil een groot feest organiseren voor de bewoners. Dat betekent alcohol, wat lekkers en lekker knallen met zijn allen vertelt ze enthousiast. We werken kneiterhard en ik denk dat we dit goed kunnen gebruiken benadrukt ze. Brandon is na Sanne aan de beurt en hij stelt de groep een paar vragen over fitheid. Volgens hem zijn er niet genoeg spullen om aan de fitheid van de bewoners te werken. Hieraan wil hij dan ook graag 100 euro besteden. Adriaan vertelt dat hij al met veel dingen bezig is maar graag wat meer spullen zou hebben om hout te kunnen bewerken. Dan kunnen we geld verdienen met dingen die ik van boomstammen maak legt hij uit.

John is de volgende. Hij wil het geld graag besteden aan hout, waar de bewoners van alles mee zouden kunnen doen. Niet alleen hij wil iets maken van het hout, maar hij vindt dat alle bewoners dit mogen gebruiken. Jeffry is als laatste aan de beurt. Ik heb niks, ik gun het jullie allemaal en ik vind dat jullie leuke ideeën hebben zegt hij lachend.

Nadat iedereen gepitcht heeft is het tijd om te beslissen welk idee er wint. Iedereen neemt een paar minuten de tijd om tot een conclusie te komen maar de groep komt al snel weer bij elkaar om een keuze te maken. Adriaan kiest voor Christel, Gerrit kiest voor Mike, Mike kiest voor Hiske, Jessie gaat voor John, Christel kiest voor Brandon, John kiest voor Brandon, Brandon gaat voor Jessie, Sanne kiest voor Mike, Hiske gaat voor Mike en Jeffry kiest voor Brandon. Daarmee hebben Mike en Brandon allebei drie stemmen gekregen en is het een gelijkspel. Al snel wordt besloten dat er opnieuw gestemd moet worden, maar dat de bewoners moeten kiezen tussen het idee van Mike en Brandon. Nadat iedereen gestemd heeft is het duidelijk dat Brandon de meeste stemmen heeft gekregen. Hij wint de 100 euro om zijn doel te verwezenlijken.

Vervolgens gaat de groep weer uit elkaar maar Hiske, Jessie en Mike praten er samen over na. Hiske laat aan Mike weten dat ze ook echt iets met zijn idee zullen doen. Daar hebben we niet honderd euro voor nodig laat ze hem weten. Ze vindt het wel leuk voor Brandon dat hij heeft gewonnen. Hij bracht het ook op een toffe manier voegt ze eraan toe. Wat later praten John, Jeffry en Jessie er ook samen over na. John bedankt Jessie voor haar lieve woorden voor hem. Ik meen het ook oprecht antwoordt Jessie. Ze legt aan de mannen uit dat ze wel alsnog de ‘Hoebana’ wil gaan verkopen. Ik vind het ook wel leuk laat Jeffry aan het einde van het gesprek weten.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 27    Gemiddelde: 4.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *