Een aantal bewoners solliciteert bij Merel voor een functie in het financiële team

Een aantal bewoners solliciteert bij Merel voor een functie in het financiële team

Eerder heeft Merel iedereen bij elkaar geroepen om hulp te vragen bij de financiën. Hoewel ze nog graag het overzicht houdt en lijstjes bij wil houden, heeft ze iemand nodig met een ruggengraat die voortaan de beslissingen over het geld maakt. De bewoners hebben tot 19.00 de tijd om te reageren op de vacature. Wie hebben zich allemaal aangemeld? vraagt Hiske wanneer Merel haar huisje binnenstapt. Ze legt uit dat Shelley wilde solliciteren maar dat ze nog twijfels had. Ook Joaquin heeft interesse getoond, maar die heeft verder niets meer van zich laten horen. Hiske knikt. Het is bijna zeven uur dus we moeten het wel snel regelen gaat Merel verder. Ze voegt eraan toe dat ook Christel bij haar wil solliciteren. Merel denkt na en ze vraagt zich af of hoe het nu verder moet met de vacature. Ik ga Chris zo meteen deze kant opsturen en dan kan ze bij jou op gesprek komen antwoordt Hiske. Merel vindt dit een goed idee.

Niet veel later is Christel officieel op sollicitatiegesprek bij Merel geweest, waarbij Hiske de notulen heeft bijgehouden. Christel heeft zich voorgesteld en ze heeft duidelijk aangegeven waarom zij degene is die Merel zou moeten aannemen. Na een uitgebreid gesprek schudden de twee elkaar de hand. Ik blijf hier nog even zitten tot het 19.00 is, want dan sluit de procedure zegt Merel zakelijk. En zodra ik de uitslag weet, zal ik contact met u opnemen. En spreekt af om Christel vanavond nog te bellen met het nieuws. En dan kunt u maandag direct starten om 11 uur.

Ook Mike besluit om bij Merel te solliciteren. Hoewel Hiske eerst vertelt dat hij te laat is voor een gesprek, lukt het hem toch om een gesprek te hebben. Je had toch geen interesse zegt Hiske verbaasd. Mike geeft toe dat hij toch wel benieuwd is naar de functie. Wat later zit hij bij Merel aan tafel. Opnieuw heeft Hiske zich bij het tweetal gevoegd om het gesprek te notuleren. Ik vind een werkbroek en slippers wel een beetje ongepast voor een sollicitatie zegt Merel. En legt uit dat de functie ongeveer 36 uur in beslag zal nemen en het team finance waarschijnlijk uit twee personen en wat adviseurs zal gaan bestaan. Zijn er meerdere sollicitanten geweest? vraagt Mike nieuwsgierig. Merel knikt en geeft aan dat hij blij moet zijn dat hij nog op gesprek mocht na 19.00. Uiteindelijk geeft Mike toe dat hij wellicht niet de papieren heeft voor de functie maar wel interesse zou hebben in een lagere functie. Dus eigenlijk stel jij voor om de functie uit te breiden vraagt Merel. Mike stelt daarna voor om ook een stiekeme strijder ernaast te hebben met een duidelijke mening. Hij zou stiekem hints kunnen geven over wat veranderingen zouden kunnen veroorzaken. Merel denkt na en vraagt of hij dan een samenwerking zou willen. Maar dan een onzichtbare samenwerking concludeert ze. Mike ziet dat wel zitten. Verder wordt er nog niet duidelijk met wie Merel verder wil… Wordt vast en zeker vervolgt!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 29    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *