De bewoners uit Utopia 2 bespreken wat positiviteit voor hun betekent

De bewoners uit Utopia 2 bespreken wat positiviteit voor hun betekent

Franny, Jessie, Brenda, Mike, Timothy, Brandon, Christel, Hiske, Lotus en Merel zitten afgelopen avond in de silo wanneer Lotus een idee naar voren brengt. Wat mij heel leuk leek, is om een positiviteitsgoeroe hierheen te halen. De reden hiervoor is dat ik denk dat negatieve energie besmettelijk is voegt ze eraan toe. En wil dan ook dat iedereen nadenkt over de betekenis van positiviteit en hoe zij dit in de groep zouden kunnen brengen. De bewoners besluiten de kring vervolgens af te gaan.

Voor mij houdt positiviteit in dat iemand zich gelukkig voelt en ik breng het over door te dansen zegt Franny. Hiske daarentegen denkt dat positiviteit meer te maken heeft met het denken aan een ander. Wanneer het de beurt is aan Brenda, geeft ze aan dat het begrip voor haar te maken heeft met elkaar respecteren en niet alles zo serieus nemen. Wellicht is het ook een idee om elkaar wat beter te leren kennen zodat we begrijpen waarom iemand op een bepaalde manier reageert. Wanneer alle bewoners hun zegje hebben gedaan, neemt Lotus het woord. Voor mij is positiviteit vrede hebben met negativiteit legt ze uit. Want je zult er altijd wat van leren en er sterker van worden. Ze bedankt iedereen voor de medewerking en geeft toe dat het haar geweldig lijkt als iedereen zich wat meer op de mooie dingen van elkaar zou richten in plaats van de negatieve. Daarom wil ik hiervoor een spreker naartoe halen, voor een andere kijk op het leven. Wat vind jij van het idee?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 51    Gemiddelde: 3.5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Will at 15:13

    Positiviteit, dat moet Lotus zeggen. Als er een negatief is, is zij het wel. Positief dat kan zij toch niet zijn. Nog nooit gezien. Zal ze toch heel veel moeten veranderen. En wat kost zo’n goeroe nou weer. Waar betalen ze dat nou weer van. Ze hebben toch schulden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *