Jessie neemt het woord tijdens de vergadering

Jessie neemt het woord tijdens de vergadering

De bewoners zijn vandaag al vroeg uit de veren, want er moet vergaderd worden over de aankomende markt. Als Jessie alle voorbereidingen heeft getroffen, verzamelen de bewoners zich buiten bij de neergezette bankjes.

Financiën: Wat ik heel belangrijk vind, is dat we hele duidelijke afspraken maken over onder andere de financiën, begint Jessie de vergadering. Timothy legt uit dat hij verschillende financiële posten in kaart heeft gebracht, bijvoorbeeld de facturen en de webshop. De mannelijke bewoner vertelt dat er nog een hoop rekeningen openstaan. De bewoners horen zijn verhaal zwijgzaam aan. Jessie wil dat alle facturen vanaf nu bij Timothy ingeleverd worden, zodat er geen rekeningen kwijtraken. Ik denk ook dat het goed is om twee keer in de week een financiële update te doen, legt Jessie uit. Verder wil de mannelijke bewoner een verdeling maken wie er verantwoordelijk is voor het geld.

Evenementen: De bewoners praten verder over de besteding van geld. Timothy legt uit dat iedereen nu drie euro zakgeld krijgt per dag. Dat vind ik teveel, zegt Jessie resoluut. Volgens hem moeten de bewoners nu minder geld uitgeven, om zo de rekeningen te betalen. Al snel is het gespreksonderwerp de aankomende evenementen. Aangezien er nog geen verantwoordelijke is aangewezen om de evenementen te organiseren, bieden Hiske en Merel zich aan. De andere bewoners stemmen in met deze keuze. Wij zijn wel een goed team, Hiske, zegt Merel enthousiast.

Schoonmaken: Daarnaast is Jessie iets opgevallen. Het is hier altijd vies, zegt hij. Jessie vindt dat er een al een tijdje schoonmaaktaken niet worden uitgevoerd en hij stelt daarom voor om hier met zijn allen op te gaan letten.

Mannenkalender: Aan het einde van de vergadering heeft Christel nog een leuke verrassing. De eerste mannenkalenders zijn namelijk binnen en vol trots laat ze het eindresultaat zien. Deze wordt op de markt verkocht en na de markt komen er nieuwe, legt ze uit. De bewoners lijken erg blij met het eindresultaat. Zal de mannenkalender een succes worden?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 74    Gemiddelde: 3.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *