De eerste verkiezingsperiode van 2019 gaat bijna van start!

De eerste verkiezingsperiode van 2019 gaat bijna van start!

De eerste verkiezingsperiode van 2019 gaat bijna van start. We hebben alle belangrijke datums op een rijtje gezet met wat uitleg zodat je het niet mist!

Maandag 7 januari 2019 
De start van de verkiezingsperiode. Je hebt 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle premium paspoorthouders stemmen op één van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen de volgende dag, dinsdag 8 januari een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia 2. Stemmen kan via de officiële website of in de app.

Dinsdag 8 januari 2019 
Dedag van de nominatiesin Utopia 2. Om 09:00 uur sluiten de lijnen en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen, de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 3 publieksstemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineerden. Dit zijn er minimaal drie maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn.

Woensdag 9 januari 2019
Rond 12:00 uur wandelen er twee potentiële inwoners Utopia 2 binnen. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app. Tot zondag 13 januari 10:00 uur kunnen alle premium paspoorthouders stemmen op hun favoriete potentiële bewoner.

Zondag 13 januari 2019
De dag dat één van de potentiële bewoners Utopia 2 moet verlaten. Om 10:00 uur sluiten de lijnen om te stemmen op jouw favoriete potentiële bewoner. De huidige bewoners van Utopia 2 moeten vervolgens beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia 2 moet verlaten, ook de twee stemmen van de premium paspoorthouders worden dan vergeven. De persoon die Utopia 2 moet verlaten moet direct naar huis. De blijvende potentiële bewoner wordt dan vaste bewoner, hij of zij beslist de volgende dag over het lot van de genomineerde bewoners.

Maandag 14 januari 2019
De eliminatie dag. Wie van de genomineerden moet Utopia 2 voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner een beslissing nemen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 26    Gemiddelde: 3.2/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *