Dit hebben de bewoners uit Utopia 2 besproken tijdens de vergadering van 20 maart

Dit hebben de bewoners uit Utopia 2 besproken tijdens de vergadering van 20 maart

Alle bewoners zijn bij elkaar gekomen voor de vergadering. Oké, allereerst de financiën begint Jessie. Hoewel we nog maar 95 cent op de bank hebben staan, heb ik goed nieuws. En legt uit dat hij veel contacten heeft gehad maar uiteindelijk kan mededelen dat de silo volledig afbetaald is. Hierop beginnen de bewoners te juichen. Daarna vertelt Jessie dat hij verwacht dat ze tussen de 11.000 en 12.000 euro in de min staan. Ik verwacht met de markt en de verbouwing van de caravan dat we ergens volgende maand in de groene cijfers komen. Vervolgens wordt verder ingegaan op de bouw. Erik legt uit dat ze hout hebben besteld maar het niet dik genoeg is. We moeten dus opnieuw hout bestellen als we geld hebben gaat hij verder. Brandon voegt eraan toe dat ze volgende week willen beginnen met het sanitair.

Hiske gaat verder met de structuur. We hadden hiervoor natuurlijk de groepen, de bv, de samenleving en bouw. Hoe gaan we dat nu doen? Ze legt uit dat er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden, ook over bijvoorbeeld de boodschappen en het schoonmaakrooster. Mylène is van mening dat het rooster best werkt en de bewoners elkaar moeten aanspreken indien het niet opgevolgd wordt. Jessie legt uit dat het meestal een aantal dagen goed gaat maar het daarna weer verwatert. Maar laten we het weer proberen benadrukt ze. Hiske stelt voor dat een aantal mensen bij elkaar komen en hierover gaan nadenken. Jessie stelt voor om schoonmaken leuk te maken en een halfuur muziek op te zetten in de silo. Dan kan de ruimte al dansend worden schoongemaakt.

Adriaan legt uit dat de vuilniszakken ook nooit worden vervangen en het voor de wc-rollen idem dito is. Als we zelfs al het wc rolletje niet voor elkaar kunnen wisselen, hoe kunnen we dan een ideale samenleving zijn? Jessie knikt en legt uit dat het iets over de mentaliteit zegt. Alles komt neer op de schouders van dezelfde personen benadrukt hij. Mylène is van mening dat iedereen moet gaan schoonmaken omdat iedereen hier verantwoordelijk voor is. Dat betekent niet dat als je aan het bouwen bent of personal training geeft, je dit niet hoeft. Dit valt Erik in het verkeerde keelgat. Je praat op een toon die iedereen zwaar irriteert maar je doet geen reet op een dag. Mylène knikt en stelt voor dat hij dan naar haar toe komt. Zoek het uit zegt Erik en loopt vervolgens de silo uit. Adriaan neemt weer het woord en laat weten dat hij vandaag de overdracht wilde doen van de bakkerij naar de tattoo shop. Dit wilde ik tijdens de vergadering doen. Dus bij deze. Merel vindt het echter asociaal dat Adriaan zomaar door het gesprek heen komt. We waren nog bezig met het schoonmaakrooster. Dat gaat dus opnieuw opgepakt worden en Shelley en Mylène vanavond een plan presenteren.

De evenementen zegt Hiske even later. Jens knikt en zegt dat hij bezig is met het opzetten van een silent disco. Dat kunnen we gewoon buiten op het terrein doen en een dik feest neerzetten benadrukt hij. Shelley vertelt dat ze waarschijnlijk op 5 april een lingerieparty wil houden en hangen met de boys. De bedoeling is dat de mannen kunnen hangen en de vrouwen naar de party kunnen gaan voegt ze eraan toe. En stelt voor dat Gerrit en Jens de mannenkant op zich nemen. Ten slotte wordt ingegaan op de tattoo shop. Als de bakkerij leeg is en we de spullen hebben, kunnen we gelijk van start zegt Dylan. Kaylee vertelt dat ze bezig wil gaan met het bord voor buiten en het verzinnen van een naam. Als er mensen zijn die me willen helpen, zou ik dat fijn vinden. Adriaan knikt. De bakkerij is van jullie, ik ga ‘m zo leeghalen. En daarmee eindigt de vergadering van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *