Christel en Hiske hebben een heftige discussie met Jessie over de iglo

Christel en Hiske hebben een heftige discussie met Jessie over de iglo

Jessie en Gerrit zijn van plan om de iglo te verkopen en daarom zijn de mannen begonnen met het schoonmaken van de tent. Waarom maken jullie de iglo schoon?, vraagt Christel die op hen af komt lopen. Dat ding gaat voorlopig nog niet weg. Jessie legt uit dat dat de ruimte met de dag minder waard wordt. Hij gaat nergens heen, antwoordt Christel kwaad. Zolang het nog koud is, hebben we ‘m nodig voor Eten op woensdag. Andrea mengt zich nu ook in het gesprek en vraagt zich af of de vrouwelijkr bewoonster geen andere ruimte kan gebruiken.

Even later komt Hiske erbij staan. Even serieus, waarom zijn jullie dat ding aan het poetsen? Jessie grinnikt en legt uit dat hij ‘m wilde schoonmaken. Daarna komt de taxateur en het team verkoop, dat zijn Gerrit en ik. Christel antwoordt dat de iglo nergens heen gaat, zolang ze ‘m nog nodig hebben. Er komt een kroonluchter in en de tent wordt opgepimpt en jij bepaalt nu ineens dat-ie weggaat? Gerrit antwoordt dat Christel niet in haar eentje kan bepalen dat de iglo blijft. Adriaan heeft de iglo overgenomen en wij mogen ‘m gebruiken voor de high tea, reageert Christel.

Wij zitten te denken aan 675 euro waarvan we een deel kunnen reserveren voor een nieuwe plek voor jullie, zegt Jessie even later. Hiske knikt. En wat nou als wij er in willen blijven? Jessie begint te lachen en vertelt dat de iglo erg lelijk is. Het gaat gewoon niet gebeuren, zegt Christel stellig. Ze legt uit dat ze geen andere plek hebben voor de high tea en het atelier hier ook niet voor geschikt is.

Even later komt Adriaan erbij staan om zijn zegje over de iglo te doen. Hij wordt gebruikt voor Eten op woensdag en ik heb geen problemen met het feit dat-ie hier staat, dus van mij mag de ruimte hier blijven staan. Adriaan legt uit dat hij de tent van Brenda heeft gekregen en Hiske en Christel er nu gebruik van maken. Alles is van iedereen.

Wanneer Adriaan weg is, vertelt Jessie dat er nu een paar opties zijn. Nee, onderbreekt Christel hem. Er is geen optie dat de ruimte wordt verkocht, want dat gebeurt niet. Hiske vraagt zich af waarom de iglo verkocht moet worden. Hij is foeilelijk, kijk er eens naar, vertelt Jessie. De mannelijke bewoner stelt voor om het plateau in de tuin op te knappen en daar twee heaters op te hangen. Jij hebt nu het gevoel dat er iets van je wordt afgepakt, maar de iglo is niet van jou. Andrea vraagt zich af hoe vaak de ruimte gebruikt wordt. Elke week, reageert Christel. Voor Eten op woensdag en voor de high tea’s. De vrouwelijke bewoonster vindt het niet kunnen dat Jessie en Gerrit zonder overleg hebben besloten dat de iglo verkocht moet worden. Ik vind het fascinerend, zegt Hiske. Jullie weten dat wij het niet leuk vinden en toch doen jullie het. Jessie knikt, maar vindt dat geen reden om het niet te doen. Zou je niet veel mooier zitten in de tuin? Hiske stelt voor om er later op terug te komen. Jullie standpunt is duidelijk en wij willen het liever niet. We moeten kijken naar een oplossing. Hoe zal dit aflopen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 44    Gemiddelde: 3.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Petra at 14:29

    Echt, Jessie had vroeger niemand die met m willen spelen! Wat een ziek persoon, in de buitenwereld kreeg hij na Utopia 1 geen aandacht meer, dus keerde hij terug naar Utopia2. Tjonge zonder Billy is ie nul.nul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *