De bewoners bespreken het schoonmaakrooster en de financiën tijdens een vergadering

De bewoners bespreken het schoonmaakrooster en de financiën tijdens een vergadering

Alle bewoners verzamelen zich aan tafel in de loods voor de vergadering en Jessie start de vergadering met een praatje over de financiën. We hebben hout besteld voor de kistjes, we hebben kosten gemaakt voor het nieuwe sanitaire gebouw en we hebben de plotter spullen gekocht. Dat maakt samen dat we €2400 aan kosten hebben gemaakt. Jessie geeft ook aan dat er nog een aanslag van de belastingdienst binnen moet komen. Als we alles van elkaar afhalen komen we uiteindelijk uit op min €8231 gaat hij verder. Hoe kan het zijn dat we nu wéér 3000 verder in de min staan vraagt Gerrit bezorgd. Jessie antwoordt dat er een hoop aan facturen zijn binnengekomen en dat er bijna niks verdiend is. Dit komt nog, want dit was een investering waar we nu geld mee kunnen verdienen benadrukt hij.

Vervolgens komt het schoonmaakrooster, waar Shelley de hele week mee bezig is geweest, ter sprake. Ik heb van de week gehoord dat Jessie zou stoppen met het schoonmaakrooster vraagt Hiske. Jessie grapt vervolgens dat het pijn aan zijn hart doet dat hij deze beslissing heeft moeten nemen. Ik had het liever ook anders gezien benadrukt hij. En legt uit dat hij voorstander is van het schoonmaken als groep maar dat hij vindt dat dan wel echt iedereen mee moet helpen. Brandon doet niet mee met de schoonmaak, Merel heeft een vrijstelling en Franny en Dylan kregen een vaste taak die zij hiervoor ook al deden, dus onder aan de streep blijven er maar elf mensen over. Als toch de hele groep niet meedoet, waarom zou ik dat dan wel doen? gaat hij verder.  Erik en Adriaan vinden dat het toch wel echt nodig is dat iedereen mee helpt met het schoonmaken. We leven hier toch met elkaar? Wat is het dan voor een moeite om je eigen spullen ook schoon te maken? merkt Erik op. Deze opmerking doet Gerrit besluiten om Brandon toch over de streep te halen, zodat ook hij mee gaat helpen met het schoonmaken. Kan jij over je hart strijken, Bran? Brandon denkt even na. Nou, voor deze keer dan omdat Gerrit het zo lief vraagt voegt hij eraan toe. Uiteindelijk wordt er door iedereen luid geapplaudisseerd en zit de vergadering er niet veel later op.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 2.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *