De verkiezingsperiode van mei gaat weer van start in Utopia 2, dit zijn de belangrijke datums!

De verkiezingsperiode van mei gaat weer van start in Utopia 2, dit zijn de belangrijke datums!

De verkiezingsperiode in Utopia 2 gaat weer bijna van start, in dit bericht leggen we alles nog eens uit. Daarnaast hebben we belangrijke datums op een rijtje gezet welke je niet moet vergeten.

Maandag 29 april
De verkiezingstijd begint vanaf 9:00 uur. Alle betalende paspoorthouders hebben 24 uur de tijd om te nomineren! De drie bewoners met de meeste stemmen krijgen de volgende dag, dinsdag 30 april, een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia 2. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 30 april
De nominaties in Utopia 2 vinden plaats. Om 09:00 uur sluiten de lijnen en zullen de bewoners in de middag beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen, de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner.

Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 3 publieksstemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineerden. Dit zijn er minimaal drie maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Het lot van de genomineerden ligt in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 5 mei wordt gekozen door de groep.

Woensdag 1 mei
Twee potentiële bewoners zullen Utopia 2 betreden. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app. Tot zondag 5 mei 10:00 uur kunnen alle betalende paspoorthouders stemmen op hun favoriete, potentiële bewoner.

Zondag 5 mei
De dag dat één van de potentiële bewoners Utopia 2 weer moet verlaten. Om 10:00 uur sluiten de lijnen om te stemmen op jouw favoriete potentiële bewoner. De bewoners moeten vervolgens beslissen welke potentiële bewoner mag blijven en wie Utopia 2 moet verlaten, ook de twee stemmen van de betalende paspoorthouders worden dan vergeven. De persoon die Utopia 2 moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is vanaf dan voorbij. De blijvende potentiële bewoner wordt vaste bewoner van Utopia 2. De blijvende potentiële bewoner beslist de volgende dag over het lot van de genomineerde bewoners.

Maandag 6 mei
De dag van de eliminatie.
Wie van de genomineerden moet Utopia 2 voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner een beslissing maken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *