De bewoners vergaderen over de muntenkastjes van het sanitairgebouw

De bewoners vergaderen over de muntenkastjes van het sanitairgebouw

De bewoners verzamelen in de silo en Jens opent de vergadering. Hij vertelt dat hij erg blij is met het sanitair gebouw maar hij legt uit dat er onvrede is over de douchekastjes. Hij vindt daarom dat er besproken moet worden hoelang de douchetijd wordt en waarom Jessie ervoor heeft gekozen om de kastjes op te hangen zonder dit met de groep te bespreken. Jessie laat weten dat er vijftien bewoners zijn en dat het lang duurt voor dat iedereen aan de beurt is geweest als iedereen lang gaat douchen. Daarnaast is Jessie van mening dat er sowieso wat minder lang gedoucht moet worden. De bewoners overleggen en uiteindelijk wordt de douchetijd bepaald op acht minuten. Mylène is het niet eens met het handelen van Jessie. Ze vindt dat hij had moeten overleggen over het muntenkastje en de maximale douchetijd. We zijn toch met vijftien mensen vraagt ze boos. We nemen die beslissing toch met de groep? Ik vind het jammer voegt ze eraan toe. Mylène en Jens eisen excuses van Jessie maar dat weigert hij. Wel vertelt Jessie dat hij de volgende keer beter zal overleggen. De groep discussieert verder en uiteindelijk komen de bewoners overeen dat Brandon gaat kijken of hij de muntkastjes van de muur kan halen. Als dit niet kan, wordt de douchetijd op acht minuten gezet.

Adriaan wil daarna nog een ander punt maken. Hij vertelt dat hij vaak in overleg fruit meeneemt naar de caravan omdat hij dit het liefste eet. En legt verder uit dat er vanochtend weinig eten was als ontbijt. Hiske lijkt deze mening te delen want ze zegt dat ze ook vaak hoort dat er te weinig eten is. Jessie benadrukt dat het niet te bedoeling is dat iedereen maar eten mee gaat nemen naar hun slaapplek. Er wordt geopperd om boodschappen van zakgeld te kopen maar daar is Jessie het totaal niet mee eens. Hij vindt dat er voor iedereen eten gehaald moet worden van het boodschappenbudget. Anders kan iedereen net zo goed zelf boodschappen kopen legt hij uit. Merel laat weten dat er boven in de silo een boodschappenlijst ligt en dat de bewoners hier altijd naar kunnen kijken en aanvullingen kunnen geven. Naast het nieuwe sanitair gebouw en de boodschappen hebben de bewoners ook nog goed nieuws. Op 14 juli gaan ze een nieuwe markt organiseren en het thema is dit keer hippie. Dit gaat wel onze dikste markt tot nu toe worden zegt Jens enthousiast. Adriaan vult aan dat hij een spreker wil uitnodigen voor de markt, die verstand heeft van wiet(plantjes). Dat lijkt de bewoners een goed idee. Shelley bespreekt vervolgens de actiepuntenlijst en de bewoners overleggen onder andere nog even over de taken die gedaan moeten worden. Uiteindelijk is de vergadering ten einde en gaat iedereen zijn eigen weg.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *