De verkiezingsagenda van juni is bekend, dit zijn de belangrijke datums

De verkiezingsagenda van juni is bekend, dit zijn de belangrijke datums

Een nieuwe verkiezingsperiode breekt binnenkort weer aan. In dit bericht lees je nog een keer hoe het allemaal werkt en welke datums je niet moet vergeten.

Maandag 24 juni
De verkiezingstijd start, je hebt 24 uur de tijd om te nomineren. Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle premium (betalende) paspoorthouders stemmen op één van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia 2. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen de volgende dag, dinsdag 25 juni, een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia 2. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 25 juni
De dag van de nominaties in Utopia 2. Om 09:00 uur sluiten de lijnen en zullen de bewoners ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen, de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Ook wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners het minst populair zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld, 15 bewoners maal 3 stemmen + 3 publieksstemmen. De bewoners met de meeste stemmen zijn de genomineerden. Dit zijn er minimaal drie maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Het lot van de genomineerden ligt in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 30 juni wordt gekozen door de groep.

Woensdag 26 juni
Rond 12:00 uur arriveren er twee potentiële bewoners in Utopia 2. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app. Tot zondag 30 juni 10:00 uur kunnen alle premium paspoorthouders (betalende leden) stemmen op hun favoriete potentiële bewoner.

Zondag 30 juni
De dag dat één van de potentiële bewoners zijn visum moet inleveren. Om 10:00 uur sluiten de lijnen om te stemmen op jouw favoriete potentiële bewoner. De bewoners moeten vervolgens beslissen welke potentiële bewoners mag blijven en wie Utopia moet verlaten, ook de twee stemmen van de premium paspoorthouders worden dan vergeven. De persoon die Utopia 2 moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is vanaf dan voorbij. De blijvende potentiële bewoner is vanaf nu een echte Utopiaan. De blijvende potentiële bewoner beslist de volgende dag namelijk over het lot van de genomineerde bewoners.

Maandag 1 juli
De eliminatie dag
. Wie moet Utopia 2 voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner de knoop toch echt doorhakken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 4.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *