Hiske en Gerrit hebben een lang gesprek over wat hun dwarszit

Hiske en Gerrit hebben een lang gesprek over wat hun dwarszit

Gerrit en Hiske hebben de Mongoolse tent opgezocht. Al snel gaat het gesprek over Jessie. Hiske heeft een gesprek met hem gehad, waarin Jessie zei dat hij alles op eigen kracht doet. Dat is volgens Gerrit niet waar. Hij heeft altijd wel andere bewoners nodig om zijn dingen te verwezenlijken, zegt Gerrit. Het gesprek gaat verder en Gerrit vertelt dat Jessie van de afbrandcultuur is. Als iets niet gaat zoals hij dat doet, dan vindt hij er ook wel weer iets van, legt Gerrit uit. Hiske lijkt het met Gerrit eens te zijn. Ze vraagt zich af of Jessie naar iedereen op dezelfde kritische manier kijkt. Gerrit begrijpt het niet helemaal. Dat sommige mensen hier harder aangepakt worden dan anderen, legt Hiske uit. Gerrit weet hier geen antwoord op.

Hiske  merkt dat er frustratie bij Gerrit heerst en ze besluit er naar te vragen. Ik wil heel graag, maar het komt er niet uit, zegt Gerrit. Ik loop nu achteruit en dat wil ik niet. Gerrit lijkt niet te weten hoe hij weer vooruit kan. Dat frustreert mij enorm, zegt hij. Ik mis een bepaalde sturing. Gerrit vertelt dat hij op één ding wil focussen en dat af wil maken. Zo wil hij nu vooral richten op het maken van een zomerhit. Hiske vertelt dat ze bij veel bewoners merkt dat ze niet door kunnen pakken, omdat ze bijvoorbeeld geen commerciële kennis hebben. Er worden kwaliteiten van mensen gevraagd, die ze nog nooit hebben gedaan of die niet direct hun kwaliteiten zijn. Hiske is van mening dat de bewoners meer gebruik moeten maken van elkaars kwaliteiten. Als je echt een ander wil helpen, dan gebruik je jouw kwaliteiten voor dat gebeuren, zegt ze. Daar is Gerrit het mee eens. Je slaat de spijker op zijn kop, zegt hij. Gerrit adviseert Hiske om dit ook vooral tegen Mariska te zeggen. Zal het idee van Hiske Gerrit ook verder helpen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 4.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *