De bewoners maken een keuze en openen een kist

De bewoners maken een keuze en openen een kist

Na twintig minuten overleg, hebben de bewoners een keuze voor zichzelf gemaakt. De groep verdeelt zich over de blauwe en de zwarte kist. Het grootste gedeelte van de groep staat bij de zwarte kist. Dylan pakt een schaar en maakt het slot open. De groep rent eropaf en kijkt naar binnen. Er zit een brief in, Dylan leest de tekst voor:

“Beste inwoners,

Gefeliciteerd, jullie hebben gekozen voor de zwarte kist! In de blauwe kist zit een vrijstelling voor een nominatieronde. In deze zwarte kist zit een éénmalig familiebezoek. Eén van jullie mag nog één keer vijf leden van zijn of haar achterban uitnodigen. Jullie moeten binnen een uur unaniem beslissen wie nog één keer zijn of haar familie mag zien.”

De bewoners reageren verrast. Enkele bewoners roepen meteen Jordie zijn naam. Hij heeft namelijk nog geen bezoek mogen ontvangen in Utopia 2. Jordie geeft aan dat hij het wel eerlijk vindt als iedereen er even over na mag denken. Hiske geeft aan dat zij ook wel heel erg graag haar familie zou willen zien. Ik mis ze gewoon ontzettend zegt ze geëmotioneerd. Ze besluiten over twintig minuten gezamenlijk een beslissing maken.

Er zijn namelijk meerdere mensen die graag hun familie zouden zien. Ik twijfel ergens ook of het verstandig zou zijn voor mij zegt Hiske tegen Merel. Misschien maakt het me ook kwetsbaarder als ze langs zijn geweest voegt ze eraan toe. De groep verspreidt zich over het terrein om het er met elkaar over te hebben. Ik gun het jou gewoon echt zegt Andrea tegen Jordie. Ik kan nu wel egoïstisch gaan doen, maar dat wil ik niet. Iedereen wil zijn of haar familie wel zien. Jordie vindt dat ontzettend lief van haar. Bij Merel lopen de emoties hoog op. Ze zit in tweestrijd tussen Jessie zijn familie en die van zichzelf. Ik gun het ergens anderen meer dan mezelf zegt ze huilend. Maar het idee dat ik straks dan niet mijn hand zou opsteken dan lijkt het alsof ik mijn eigen moeder niet wil zien. Wie wordt er uiteindelijk gekozen? Dat lees je zo terug!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 31    Gemiddelde: 3.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Ria at 08:52

    Door jullie opstelling maken jullie zelf dat de kijkcijfers zo dalen.Het zijn allemaal personen met een gebruiksaanwijzing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *