De groep maakt een beslissing, wie krijgt er bezoek?

De groep maakt een beslissing, wie krijgt er bezoek?

Het is een lastige beslissing voor de bewoners. Wie van hen krijgt nog een keer bezoek van hun familie? Het blijkt moeilijk te zijn om een juist keuze te maken. Gerrit en Jessie discussiëren over de uiteindelijke beslissing. Gerrit is van mening dat ze hun ego’s aan de kant moeten zetten. Mariska laat aan Jessie en Merel weten dat zij eigenlijk niet vindt dat Jordie degene moet zijn die familiebezoek krijgt. Hij heeft zijn familie twee maanden geleden nog gezien legt ze verder uit. Bij Hiske stromen ondertussen de tranen over haar wangen. Ook Merel houdt het niet droog.

Wat later luidt de bel. Het is voor de bewoners tijd om zich te verzamelen op het grasveld. Hiske zegt huilend dat ze heeft besloten voor iemand anders te stemmen. Alhoewel ik ze vreselijk mis, is het beter als ik ze niet zie. Want dan wordt het alleen maar erger voegt ze eraan toe. Jessie geeft aan dat hij wel graag zijn familie wil zien. Zijn opa is een tijd terug geopereerd en hij zou hem graag nog een keer zien. Ik weet uiteindelijk niet echt hoe het nu met hem gaat. Misschien is hij ook niet eerlijk geweest omdat hij niet wil dat ik me zorgen maak over hem zegt hij geëmotioneerd. Ook Jordie vertelt dat hij ontzettend graag zijn familie wil zien. Toen ik hoorde dat we geen familiebezoek meer mochten ontvangen, was ik daar echt kapot van. Zij zijn echt mijn grote steun en toeverlaat. Het zou echt heel erg fijn zijn als ik ze uiteindelijk toch mag zien benadrukt hij.

Daarna valt er een stilte in de groep. Want er moet wel unaniem beslist worden door iedereen. Uiteindelijk gaat een gedeelte achter Jordie staan. Een gedeelte maar niet iedereen. Merel, Franny en Mariska staan achter Jessie. Merel stapt naar voren en zegt dat Jordie ook al een groot geldbedrag heeft gekregen. Jordie lijkt gekwetst. Dat geld was ontzettend fijn maar dat is niet te vergelijken met mijn familie weer zien antwoordt hij. Als de bewoners binnen de tijd niemand hebben gekozen, dan gaat hun kans voorbij. Er ontstaat een flinke discussie. Jessie vindt het niet eerlijk en vindt dat hij gepasseerd wordt. Uiteindelijk stapt hij toch over naar de andere kant. Ik stap toch over, omdat jullie dat niet gaan doen. Ik wil wel dat er uiteindelijk bezoek komt zegt hij. De rest stapt ook over en er is besloten. Jordie krijgt zijn familie op bezoek. Jessie loopt kwaad weg. Wat zal dit met de rest van de groep gaan doen?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 35    Gemiddelde: 4.1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *