Er staan drie mysterieuze kisten op het terrein, wat gaat er gebeuren?

Er staan drie mysterieuze kisten op het terrein, wat gaat er gebeuren?

De bewoners worden verrast door drie gekleurde kisten voor de poort. Gerrit is de eerste die ze spot. Hij pakt de bijbehorende brief van één van de kisten en loopt de silo binnen om de rest te halen. Jordie denkt dat het misschien wel de vijftiende bewoner wordt. Ze gaan met z’n allen bij de kisten staan. Dit meen je niet roept Alexandra uit en ze kan haar spanning bijna niet verbergen. Gerrit vindt het tijd om de brief voor te gaan lezen. Daarin staat de volgende opdracht.

“Beste inwoners, 

Voor jullie staan drie kisten in de kleuren van Utopia; blauw, grijs en zwart. Jullie hebben precies dertig minuten om met de meerderheid van de stemmen te bepalen welke kist wordt opengemaakt. Neem plaats achter de kist die je geopend wilt hebben. Bedenk goed waarom je een bepaalde kist gaat openen. 

Succes!”

Jens loopt meteen weg. Ik ga alvast naar binnen roept hij over zijn schouder. Pannenkoek roept Jessie hem na. De discussie barst vervolgens los, want de kisten die niet worden gekozen moeten gesloten blijven. De bewoners lopen om de kisten heen en bekijken ze aandachtig. Ik denk dat we zwart moeten uitkiezen roept Alexandra. Daar zijn niet alle bewoners het dit keer mee eens. Andrea pakt vervolgens een van kisten op. Jessie, jij was toch goed in dingen openen? grapt ze. De bewoners discussiëren verder. Merel herhaalt nog een keer de opdracht. Jongens, bedenk goed waarom je een bepaalde kist wilt kiezen zegt ze. De groep verdeelt zich tussen de drie kisten. Jessie schudt met de zwarte kist. Er zit een brief in roept Jessie. Ondertussen is Brandon naar de silo gerend en hij zit achter de computer. Hij zoekt de betekenis van enkele kleuren op. Jens staat ondertussen te koken in de silo. Zou hij nog meedoen met de opdracht?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 4.2/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *