De bewoners houden de zesde stemmingsronde tijdens de markt, wie is er genomineerd?

De bewoners houden de zesde stemmingsronde tijdens de markt, wie is er genomineerd?

De I Love Utopia markt is in volle gang als iedereen een stem over het terrein hoort: “Beste inwoners en bezoekers van Utopia. Hier volgt een belangrijke mededeling. Binnen vijf minuten verzamelen op het strand.”  A snel ontstaat er grote paniek. Gerrit stond net op het punt om een rondleiding te beginnen. Nou, geef die muntjes dan maar terug zegt een bezoeker lachend. Een beetje beduusd zet Gerrit het kistje met muntjes neer. Alle bezoekers en de bewoners wandelen richting het strand. Ik moet bijna huilen zegt Franny geschrokken. Er heeft zich inmiddels een grote groep op het zand verzameld. We zijn nog nooit allemaal zo snel bij elkaar gekomen zegt Merel lachend. Brandon vraagt of alle bezoekers zo stil mogelijk willen zijn. Dan kunnen ze een eventuele mededeling beter horen. De bewoners staan inmiddels naast elkaar tegenover alle bezoekers. Opeens schalt de stem weer opnieuw over het terrein. “Beste inwoners, over één uur beginnen de volgende nominaties. Succes met het maken van jullie keuze.” Iedereen is geschokt. Hiske slaat een hand voor haar mond. Franny begint te huilen. Ik wist het roept Merel uit. Jessie omhelst Franny en probeert haar te troosten. Het publiek staat verbaasd toe te kijken. Niemand had dit zien aankomen. Na een kort overleg met Hiske wil Mylène richting Jessie en Merel lopen. Onderweg wordt ze gestopt door twee bezoekers. Je blijft gewoon hoor roepen ze haar bemoedigend toe. Ze loopt door richting Jessie en Merel. Ik heb zoveel bemoedigend gehoord van alle bezoekers vandaag. Ik hoef echt nog niet naar huis hoor zegt ze lachend. Jessie omhelst haar kort. Gerrit is ondertussen met een bezoeker in gesprek. Hij krijgt een dikke knuffel van hem. Sterkte zo zegt hij.

Als het tijd is voor de stemronde is iedereen weer op het strand. Het publiek staat inmiddels voor hen. Merel heeft een microfoon in haar hand en spreekt iedereen toe. Daar staan we dan. Ben je lekker aan het shoppen en winkelen op de allerlaatste markt ooit, worden niet alleen de bewoners, maar zelfs jullie als bezoekers geroepen door de stem. Mag ik jullie van harte welkom heten bij de spannendste nominatieronde van dit hele programma. Het publiek begint te juichen en applaudisseren. Merel legt vervolgens kort uit hoe het stemmen in zijn werk gaat.

Franny is de eerste die haar stem mag uitbrengen. Die gaan naar Alexandra. Ze wenst haar veel geluk buiten de poort. Mariska wisselt haar af. Zij doet hetzelfde als bij de vorige stemronde. Mylène krijgt drie stemmen van haar. Dan is Alexandra aan de beurt. Als ik Utopia verlaat, wil ik Utopia uitgaan als een sterke vrouw. Dat was ik buiten niet, maar hier binnen wel. Jessie, vorige keer gaf ik je drie stemmen. Deze keer ook. Haar speech wordt met luid applaus ontvangen door het publiek. Jessie blijft haar strak aankijken. Ze zet zelfverzekerd drie strepen op zijn bord. Hiske geeft twee stemmen aan Alexandra. Haar derde stem gaat naar Mariska. Gisteren liet je me weer opnieuw in de steek. Ik stond een evenement voor 550 man te rocken en had je nodig. Je was er niet. Ik wil niet dat je naar huis gaat, maar ik wil wel dat je er meer voor gaat staan. Mariska kijkt haar geëmotioneerd aan.

Jessie geeft aan dat hij niet op Alexandra gaat stemmen, maar dat hij wel hoopt dat ze nu eens echt achter haar keuze blijft staan. Alexandra knikt instemmend. Jessie geeft al zijn stemmen aan Mylène. Dit is heftig man fluistert Gerrit tegen Brandon. Dan is hij zelf aan de beurt. Alexandra, ik vind je een hartstikke lieve vrouw. We gaan naar het einde toe. Ik heb mijn keuze voor de laatste vijf al gemaakt. Ik denk dat je hier ook vrede mee hebt. Ik geef je drie stemmen voegt hij eraan toe. Alexandra glimlacht naar Gerrit. Merel neemt de stift van hem over. Ze richt zich eerst op Alexandra. Ze vindt dat ze onberekenbaar is en te vaak op haar woorden terugkomt. Ze geeft er één aan Alexandra. De andere zijn voor Mylène, maar deze zijn volgens Merel puur tactisch. Brandon vindt het jammer dat er zoveel tactisch gestemd wordt. Hij geeft daarom al zijn stemmen aan Mariska. Mylène sluit de stemronde af. Ze heeft het er moeilijk mee, maar geeft haar stemmen toch aan Alexandra. Ik wist dat je al op de bank zou komen, vandaar eindigt ze. Alexandra en Mylène hebben de meeste stemmen gekregen en zijn dus de genomineerden. Eenn van de twee zal morgen Utopia 2 moeten verlaten. Wie zal dat zijn?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 48    Gemiddelde: 4.1/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *