Rienk draagt weer schoenen en woont samen met vriendin

Rienk draagt weer schoenen en woont samen met vriendin

Rienk begon zijn Utopia tijd op blote voeten en was voordat hij vijf jaar geleden de mini samenleving in ging zwerver. Inmiddels is er veel veranderd. Hij werkt inmiddels als installatiemonteur van zonnepanelen en moet dus schoenen dragen. Wat volgens Rienk wel wennen is, zijn voeten worden nu snel warm laat hij aan het AD weten. Ook blikt hij even terug op Utopia en zijn deelname hieraan. Het format past precies bij hem omdat hij op dat moment al vijf jaar met niets op straat leeft. In 2014 liep hij Utopia in en verliet de serie acht maanden later weer. Hij omschrijft meedoen aan Utopia als een spoedcursus levenslessen. Voor mij was het een ontzettend waardevolle ervaring. Ik heb een platform gekregen om te laten zien hoe ik in het leven sta. Maar ik heb bijvoorbeeld ook geleerd dat ik nooit meer een relatie wil met een ongelovige vrouw laat Rienk weten.

Toen Rienk de poorten van Utopia uitliep merkte hij dat bepaalde elementen van het leven binnen de hekken niet getoond werden op tv. Volgens hem lag de focus op het drama, de ruzies en de ellende. Voor programmamakers is dat de soep waarin ze zwemmen, dat zie je nu terug in de ophef rondom programma’s zoals Temptation Island en De Villa. Maar dat drama, daar hou ik helemaal niet van. Als ik gewoon Rienk was, was dat niet interessant. Zonde benadrukt hij. Met die bevindingen ging Rienk naar de pers, zie ons artikel: Utopia wordt gemanipuleerd. John de Mol reageerde fel. Hij zei tegen RTL Nieuws dat hij verbaasd was over de uitspraken en dat Rienk op zijn blote knietjes heeft gesmeekt om terug te mogen komen.

Dat is niet waar verzekert Rienk, en verder wil hij er geen woorden aan vuil maken. Na Utopia ging hij weer gewoon op straat leven, maar dat voelde wel anders dan voorheen. Door zijn deelname aan het programma was hij opeens een soort bekende Nederlander en hij had een telefoon. Die kreeg hij van Utopia deelnemer Ron. Met zijn mobieltje startte hij een YouTube kanaal: Straatleven, en hij schreef een boek. In 2018 was het terrein in Laren niet langer te huren. Op een nabijgelegen stuk grond startte daarom Utopia 2. Dat jaar dook Rienk opeens weer op in het programma. Utopiaan Ivan, met wie ik in het programma zat, vroeg me terug te keren. Maar het was niet meer zoals het was. De deelnemers zaten er alleen maar om het geld. Niet meer voor het creëren van een nieuwe samenleving gaat Rienk verder. Ivan die wordt verkozen tot Utopiaan van het jaar, kan een geldbedrag winnen. Van die tweede deelname heeft hij grote spijt. Ik was daar echt een buitenbeentje en werd soms compleet genegeerd. Dat was vreselijk. Dat Utopia gestopt is vindt Rienk niet verrassend. Er zat geen vernieuwing in, vindt hij. Ze laten niet zien hoe het echt is. Als je het complete plaatje wil laten zien, moet je de camera’s en dergelijke niet verstoppen. Dan moet je niet geheimzinnig doen over de zenderkamer. Dan moet je echt alles laten zien.

Na zijn tweede deelname aan Utopia veranderde het leven in de buitenwereld drastisch. Rienk ontmoette een vrouw, werd verliefd en besloot dat hij voor haar zijn vrije leven op straat wel achter zich wilde laten. Nu werkt hij als installateur van zonnepanelen. En dat is soms best gek, want mensen herkennen hem nog steeds. Dan sta ik voor de deur, omdat ik het dak op moet en dan zeggen ze: hè, ben jij niet die en die? Dat is wel leuk. Is dit wat hij voor de rest van zijn leven wil doen? Weet ik niet. Ik wil wel weer een boek schrijven. De eerste deed het niet zo goed vervolgd hij. Rienk heeft de finale niet gekeken, hij laat weten geen tv te hebben. Maar internet wel, dus misschien zoekt hij het even op. Bekijk hieronder de beelden toen Rienk Utopia verliet

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 126    Gemiddelde: 3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Margaretha at 17:32

    Echt geweldig om te lezen wat er van Rienk terecht is gekomen na zijn exit uit utopia1 .
    Rienk was en is verre van materialistisch ingesteld .
    Fijn om te horen dat hij het goed heeft samen met zijn vriendin en niet meer zwervende is
    ( zijn eigen keuze ) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *