Het geldsysteem moet veranderen

Het geldsysteem moet veranderen

Wilco en Chris zijn het met elkaar eens: het huidige geldsysteem moet op de schop.

De inwoners hebben al acht maanden het huidige geldsysteem. Chris en Wilco zijn later bij de groep gekomen en moesten dit systeem dus voor lief nemen. Maar daar willen de heren een stokje voor steken.

“Wat ze geleerd hebben in die periode is dat je mensen moet belonen, anders blijven ze in hun nest liggen. En daarom hebben gezegd 50% van je winst mag je houden. Maar 50% vind ik veel te veel als een beloning. Daarom ben ik in het grote lijnen-team gegaan voor een week om het naar 10% te zetten. En dat gaan we vanaf januari doen. Toen ben ik er meteen weer uit gegaan, omdat ik verder niks met geld te maken wil hebben”, aldus Wilco.

Chris is het eens om al het geld op één hoop gooien. Iedereen krijgt dan een beetje zakgeld. De tuinman ziet zo wel een paradijsje ontstaan in Utopia. Ook Wilco vindt dat iedereen evenveel geld moet verdienen. Hij vindt het niet eerlijk dat de een meteen schoenen kan kopen en de ander er weken voor moet werken.

“Je moet beseffen dat dit geen blijvende groep is. Op het moment dat mensen het niet bevalt hoe ik doe, pleuren ze me er lekker uit. Dat moet jij ook blijven doen. Dadelijk krijgen we dat ze zeggen: we blijven collectief in bed liggen, pleur toch op allemaal”, zegt Wilco.

De hardwerkende mannen zijn het met elkaar eens. Zij werken liever dan dat ze in hun nest blijven liggen. En als je geen zin hebt om iets te doen, kun je net zo goed naar huis gaan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *