De boycot actie van Talpa tegen Utopia fans

De boycot actie van Talpa tegen Utopia fans

Utopia 2015 is nog maar net begonnen en de verwachting was dan ook dat het een leuk jaar zou worden… Totdat Talpa een verandering bedacht, niet in het programma maar voor de Utopia fans. Er werd namelijk veelvuldig gebruik gemaakt van YouTube. Ook Utopia tv show deed dat, ter ondersteuning van de nieuwsberichten of als we een gebeurtenis gemist hadden. Maar dat is nu ten einde, op 1 januari 2015 werden er verschillende (zeg maar alle) YouTube kanalen verwijderd die maar iets te maken hadden met het programma. Wat in 2014 getolereerd werd is dus in 2015 niet meer. Uiteraard hebben we Talpa om reactie gevraagd en wachten daar dan ook op, maar of deze er ook zal komen?

Uiteraard zullen we zo veel mogelijk proberen je van het laatste Utopia nieuws te voorzien. Ook bedanken we alle Utopia fans die beelden van de stream opgenomen hebben. Jullie hebben ervoor gezorgd dat alle fans de belangrijke gebeurtenissen niet hoefde te missen of nog eens terug konden kijken.

 

“Hallo,

Allereerst zal ik mij even voorstellen, mijn naam is Thom K….. beheerder van Utopiatvshow.nl. Deze website zal vast wel bekend zijn binnen de redactie? Een van de grotere websites die Utopia fans voorzien van het laatste Utopia nieuws. Er komen velen bezoekers op deze website en er wordt dus gratis reclame gemaakt voor het realityprogramma van jullie: Utopia.

Ik volg Utopia met plezier, maar dat plezier lijkt steeds minder gegund in het nieuwe jaar 2015. Ik gebruik namelijk ook YouTube, waar verschillende fans beelden opnemen van gebeurtenissen. Ik keek vandaag en tot mijn verbazing zie ik: alle YouTube kanalen verwijderd door Talpa. Ik ben dan ook erg benieuwd waarom dit in 2014 getolereerd werd en in 2015 niet meer. Deze boycot actie kunnen Utopia fans niet echt waarderen. En ik zelf ook niet, ik volg Utopia veel maar niet continu. Hiervoor gebruikte ik ter ondersteuning de YouTube kanalen of ter ondersteuning van een nieuwsbericht.

Graag zou ik meer uitleg willen waar deze boycot actie vandaan komt en wat de rede van verwijdering is. Ik hoop deze dan ook te krijgen, hopelijk NIET in de vorm van een standaard mailtje waarin ik afgewimpeld word. Het programma is verder top en ben er dan continu mee bezig. Het werk wat ik in mijn website steek is gewoonweg veel te noemen. Dit mag vanuit jullie toch ook wel eens in acht genomen worden? Ik laat het hierbij en hoop iets van jullie te horen.

Verder nog een plezierig Utopisch 2015 toegewenst. (ik gun wel iedereen plezier).

In afwachting op nader bericht.
Met vriendelijke groet,

Thom K…..”

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 4.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 16 reacties op dit artikel
 1. leny at 15:21

  Wees blij dat je geen paspoort meer hebt!
  Talpa zend nu alleen nog maar herhalingen via livestreams uit
  dus in wezen heb je geen livestreams
  want die lopen omdat het niet live meer is
  constant vast!
  Over beduvelen gesproken!!!!!

 2. judith at 10:20

  Hallo Thom.
  wat raar dit.
  het was juist fijn als je de uitzending ziet kon je het heleverhaal even terug kijken.omdat de uit zending maar 30 min is. Dat zijn flarden en bij jou de hele ruzie of ding. Ook het centraal was altijd helemaal te vinden als het belangrijk was. Voor mij is het over en uit, neem zeker geen nieuwe jaar kaart. Kan vaak niet kijken, maar door jou filmpjes bleef ik op de hoogte. Van wat ik wil zien..
  THOM bedankt voor al jou filmpjes.

 3. Inekem at 10:09

  Hallo Tom, inderdaad wwer een kinderachtige reactie van Talpa. Ik heb een van mijn favorieten, utopiafreak teruggevonden op dailymotion, is dat misschien een optie? Groet, Ineke

  • Thom at 10:12

   Klopt ben er van op de hoogte en bij sommige nieuwsberichten staan nu filmpjes. Echter is het de vraag hoe lang ze zullen blijven bestaan… Reacties verschijnen soms later omdat ik ze handmatig goed moet keuren, dan weet je dat 🙂 Bedankt voor je toevoeging!

 4. Lia at 23:14

  Ja de rede zal zeker zijn dat veel betalende leden hun paspoort hebben opgezegd, zeker naar het weg stemmen van Isabella, wat een domme zet was, de kip met de goude eieren. Vermoed daarom ook dat Gio nog mag blijven om zijn studie te doen en in de hoop zo weer mensen terug te krijgen.
  Helaas zie ik er na 17-01 vanaf en zal mijn paspoort niet meer verlengen ondanks dat Gio er nog in zit.

 5. Jeannet at 20:19

  Inderdaad is die actie van Talpa een beetje onbezonnen/niet doordacht. Ze moeten het van de fans hebben en als zelfs de YouTube kanalen geblokkeerd worden, wat blijft er dan nog over? Een programma dat zijn eigen doodsvonnis ondertekend!

  Fijn Thom hoe jij ons volgers ook op de hoogte stelt van de mail die je aan Talpa hebt gestuurd. Een correct eerlijk bericht, waar je hopelijk een correct antwoord op krijgt. En wat ook Talpa aan het denken zet, over de onzin de YouTube kanalen te blokkeren.

  Hopelijk geven ze het snel weer vrij.
  Dank voor jouw inzet als sitebeheerder, waar wij allen van genieten.
  Wens jou het allerbeste toe voor 2015 en dat ook voor UtopiaTV

 6. marjon at 18:53

  mensen kunnen niet 24/7 achter livestream gaan zitten.
  daarom was het inderdaad handig om die filmpjes op youtube te bekijken.
  ik heb zelf ook een paspoort maar die video`s die op de site staan en wat ze op tv laten zien is nog niet eens 1/24ste deel van wat er op een dag gebuurt.

 7. Thom at 16:40

  Graag gedaan allemaal, tot nu toe zullen we gewoon blijven bestaan hoor! Echter zal helaas (door Talpa) geen filmpjes meer geplaatst kunnen worden. Wie weet krijg ik nog een reactie, of is deze boycot maar tijdelijk. We zullen het mee gaan maken!

 8. Piet van Diepen at 16:18

  Tom hartelijk bedankt voor je inzet ,ik heb er van genoten
  het ga je goed!
  vriendelijke groet vanuit
  Egmond-Binnen

 9. David Brigham at 15:18

  Ik las de suggestie dat ze een DVD willen uitbrengen voor Utopia2014, en daarom alle copyrighted materiaal weghalen — dus mischien is er nog een kansje dat ze het voor 2015 materiaal wel weer toelaten?? In ieder geval: veel dank aan Thom voor zijn werk aan deze site gedurende het afgelopen jaar!

 10. anneke at 14:57

  Volgens mij bemoeide we een te veel mee en er is behoorlijk wat cometaar af gegeven op J de Mol en er werdt ook veel geschreven over de vader van Charlotte dat het kennisen waren en door gestoken kaart was.
  ik vindt het jammer

 11. Sonja Hiemstra at 12:14

  Het gaat Talpa er vast om, dat iedereen een paspoort neemt en zo de kas van Talpa spekt.
  Ik vind het erg jammer, dat de verschillende sites nu geen filmpjes meer kunnen uitzenden, zodat we niet meer uitgelezen momenten kunnen volgen zonder dat we een paspoort hebben. Maar ik neem geen paspoort hoor, ik steun geen Talpaonzinnige heerser.

 12. elly giebels@live.nl at 11:51

  ik heb altijd gekeken wat ik gemist had jammer dat het niet meer is weer meer menssen die weg gaan zo is niet goed

 13. Rejan at 11:45

  Ik denk dat ze andere dingen voor de mensen gaan bedenken en omdat er steeds meer uit zichzelf gezegd wordt, (zich NIET aan het script houden,vandaar die lockstreames) willen ze niet dat de streamers dit te weten komen. Op youtube kon je allerlei filmpjes zien over uitspraken en zo en DAT willen ze niet meer bij Tapla. Nu kunnen ze lekker doorgaan met liegen, want dat is wat JdM en Talpa doen, als het om dit toneelstukje gaat!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *