Een grote discussie over democratie

Een grote discussie over democratie

Er is voor de verandering weer een keer ruzie geweest in de loods. De banken die gisteren gearriveerd zijn worden afgekraakt door Gio en Wilco maar ook Chris heeft er maar weinig mee. Er ontstaat al snel een confrontatie tussen Ivan en Chris. Ivan vindt dat Chris de laatste tijd van alles afkraakt en er volgt een streamlock… Uiteindelijk ontstaat er een flinke discussie over democratie.

Als we terug beeld hebben zegt Chris tegen Nicole dat je wel kunt zeggen dat het om een democratie gaat en je kunt zeggen dat je maar aan moet passen. Maar dan zie je dat dat dus niet werkt. Je kunt beter een gecontroleerde anarchie hebben. Nee antwoordt Nicole het gaat erom dat de meerderheid voor stemt en dan hebben die andere pech. Volgens Chris is Utopia een exacte kopie van de buitenwereld. In plaats van laten zien dat het ook anders kan. Er is hier een grote armoede aan creativiteit en kennis van nieuwe zaken. Wij blijven hangen in het oude in plaats van uitproberen. Ze zeggen ook wel eens dat de minderheid gelijk heeft. Democratie ik weet het niet, voor mij is het meer een zoet houdertje. Nicole vind het wel typisch dat Chris dit allemaal zegt. Typisch? zegt Chris, het is meer doordacht. Ik heb daar een ander beeld over maar goed antwoordt Nicole. Volgens Chris kan er nu makkelijk gelobbyd worden om zo de groep een kant op te sturen. Ik kan daar niks mee dus dan ga ik commentaar opleveren. Sterker nog ik geniet er gewoon van om het af te zeiken. Nicole vind Chris bij voorbaat al geen groepsmens. Ik doe het wel voor mijzelf antwoordt Chris maar uiteindelijk zal de groep daarvan profiteren. Uiteindelijk heeft iedereen daar baat bij. De discussie die de twee voeren wordt aangehoord en Nicole is duidelijk. Je moet je af en toe opzij kunnen zetten voor het plezier van een ander. Je hoort je op een bepaalde hoogte aan te passen aan bepaalde dingen. Chris zegt dat er helemaal niets MOET, het overkomt je gewoon. Gabriëlle  probeert ertussen in te komen, laat het je komt er niet tussen. En Gaby zegt je hebt het allemaal wel uitgevonden of niet? Ik heb het niet uitgevonden ik heb een kijk op dingen antwoordt Chris. En Nicole voegt daaraan toe je hebt heel de week al ruzie met iedereen zo’n beetje. Je schopt aardig wat mensen tegen de schenen de laatste tijd. Chris ontkent het en zegt socialer te zijn. Volgens Ivan is Chris asocialer aan het doen. Zijn zin doordrijven en overal tegenin gaan. Gaby wil ook wel iets kwijt, als je het ergens niet mee eens bent, dan pas je aan of je rot op. Als ik het ergens niet mee eens ben dan rot ik op en hou ik mijn mond gewoon. Als het echt tegen mijn principes gaat. En de volgende keer help ik weer gewoon mee. We hebben nu een systeem waarin je geen een lijn hebt, we zijn allemaal zelfstandig ondernemers op een industriepark aldus Chris. De discussie loopt nog even door zoals in onderstaand filmpje te zien is en uiteindelijk stopt de discussie. Met wie zijn jullie het eens?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. N at 21:33

    Juist Chris, het is best tof om te gaan experimenteren. Misschien iets om twee uitersten te proberen te koppelen en te leren van de voor- nadelen van de systemen en een nieuw systeem te maken. Als Chris echt wat wil moet hij komen met een goed, doorgedacht plan. Jammer dat Nicoline eruit is die had daar veel meer inzicht in. Daarbij zitten er allemaal individuen in de groep. Is het goed om altijd je mond te houden en op te rotten? Weglopen voor dingen is nooit een goed ding. Er is een verschil tussen assimilatie en integratie. Ik ben er voor dat je je zelf mag zijn en je eigen invloed (in positieve zin) mag uiten in de groep. Daarbij moet je Utopia zien in twee dingen: Maatschappij (met een bepaald besturing systeem), BV (met een bepaalde product indenteit en een manier waarbij iedereen elkaar kan controleren). Misschien moeten ze hier twee goede systemen voor vinden die goed op elkaar aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *