Het centraal van 17 januari in Utopia

Het centraal van 17 januari in Utopia

Tijd om weer eens even bij elkaar te zitten en het een en het ander te bespreken. Hier zie je alle besproken punten van 17 januari nog eens terug. Ook kun je het centraal terug kijken per video!

Financiën & boekje Nicoline
Mark opent het centraal met een overzicht van de balans.Momenteel is er 5000 euro en in de kas €4600,- echter moeten er nog veel kosten vanaf en uiteindelijk staat de BV 158 euro in de min. Echter is dit nog een prognose.

Mark vertelt dat hij, Wilco en Ivan afgelopen week nog boekjes van Nicoline aangeschaft. Dit om weer inkomsten de genereren. Uiteraard krijgen de mannen het geld terug zodra er iets verkocht wordt.

Colinda over haar woede
Colinda vertelt over haar gedrag toen ze flipte en dat ze onvrede heeft over de gang van zaken. Ze moet heel veel moeite doen voor een investering terwijl Bjorn direct geld krijgt. Iedereen is er voor om geldzaken voortaan tijdens een centraal te bespreken. Er liggen nog veel CD’s van Isabella en messen van Vanes. Er wordt besproken deze op de markt te verkopen en goedkoper te maken.

Gym
Ivan is tevreden over afgelopen dagen en het werk dat is verzet. De gym is bijna af en moet alleen nog een dak krijgen. Ivan wil dat bezoekers niet meer belast worden met de problemen van binnen. Zeker met zakenrelaties, je valt elkaar af op deze manier.

 Cordwood huis Nicole
start haar praatje met het feit dat ze blij is omdat ze nu een tatoeage heeft. En begint daarna over het cordwood huisje.Al de spullen voor het huis van Nicole zijn zo goed als binnen. De kosten zijn nu € 1600,- euro wat aanzienlijk lager is dan de begrote € 3600,-

Hanen
Volgens Gio zijn er te veel hanen in Utopia. Dit betekend dat de hanen of weg moeten o opgegeten moeten worden. De hanen pikken de andere kippen kapot en het zijn er nu veel te veel. Boer John heeft aangegeven Gio het slachten wel aan te willen leren.

Utopia markt
De kaartverkoop voor de markt loopt niet helemaal lekker. Ze gaan waarschijnlijk de markt interactiever maken met verschillende spelletjes die gespeeld kunnen worden. Chris oppert om rondleidingen te gaan geven tijdens de markten.

Het huisje van Colinda
Colinda heeft een investering nodig. Het constructieplan van haar huisje was niet goed genoeg. Er zal een aanpassing moet komen en dit gaat 38 planken en € 1500,- kosten. Deze investering kan Colinda binnen twee maanden terug betalen aan de BV. Patrick vraagt hulp van Wilco met het maken van een nieuwe bouwtekening, hij heeft een constructiefout gemaakt. Wilco geeft meteen aan dit niet te willen doen, hij heft nare ervaringen met Patrick. Ook Ivan heeft geen vertrouwen meer in Patrick. Het kost teveel en Patrick komt zijn beloftes niet na. Ook Joey heeft geen vertrouwen meer in de werkwijze van Patrick. Ze zien niet wat hij doet, nu hij zijn machine heeft is hij alleen bezig met zwaarden maken volgens Ivan. Colinda probeert haar project uiteraard te verdedigen en  wil graag haar € 1500,- euro en dan bouwt iedereen aan het huisje. Van Joey, Ivan en Wilco en ook Patrick als hij dat nog wil. Daarna ontstaat er al snel een discussie en veel ruzie, deze kun je terug kijken in het filmpje. Scheelt ons weer typ werk 🙂

Klaar mee
Laura is er klaar mee  met alle ruzie en neemt het centraal over. Ze is klaar met de ellende over de bouw van het wellness centre. Ze wil weer kinderfeestjes gaan geven en armbandjes gaan doen.
LauraB heeft contact gehad met 100%NL over de eerste LIDL van 2015. Ook komt er weer een Utopia Academie op 29 januari. Het zal gaan over mens en dier en de connectie tussen beiden. Ook is de tattooshop officieel open vertelt Laura. De GGD heeft het goed gekeurd.

Gym en de Vide
Maandag komt er een dak op de Gym. Ook is de vide bijna klaar, er zal nog een trap geplaatst moeten worden die dinsdag wordt geleverd.

Carnaval
Naomi is benieuwd naar carnaval. Ze wil dit graag vieren in Utopia maar wil weten wat de mogelijkheden zijn. Het kan niet op de 14de in verband met Valentijnsdag en de 13de in verband met de verjaardag van Laura. Colinda raad aan dat dit het best op een zondag gevierd kan worden. Iedereen moet wel verkleed natuurlijk!

Gospel
Gaby heeft met enkele kerken contact gezocht. Ze wil graag een gospel avond. Ook gaat Gaby nog in het voorprogramma van Thomas Berge een gospel nummer zingen.

Schoonmaakrooster
Gabrielle heeft een schoonmaakrooster gemaakt voor iedereen in de loods. Wel gaan de mannen die bouwen minder ingeroosterd worden. Ook wil Gabriëlle meer gaan koken voor de groep.

Sappen en soepen
Morgen is de laatste dag van de soepen en sappenkuur voor Gio en Naomi. Wie er sushi wil moet wat geld inleggen dan wordt er extra besteld. En daarmee eindigt het centraal!

Video(‘s) komen er spoedig mogelijk aan, kom dus regelmatig even terug kijken.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 31    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. anneke g at 13:40

    Heeft Nicolien toestemming geven om door te gaan met haar boekje zo ja dan moeten ze geld aan haar geven het was toch van haar
    Over de markt ze willen graag spelletjes doen binnen UTOPIA wordt alleen maar smirrige spelletjes gespeeld
    En over Gabrielle is ze nu al zat om de troep op te ruimen alleen de mannen niet heeft ze niet door dat de mannen daarom naar buiten gaan

  2. dorina at 08:06

    Wat geweldig dat een paar oud bewoners bij het hek waar de meeste roken om bepaalde bewoners een hart onder de riem tegeven. Geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *