Bjorn gaat het maken.

Bjorn gaat het maken.

Bjorn gaat het maken, dit is wat Colinda vermoedt en dat gaan wij volgen in het gesprek dat Colinda met Wilco voert, die samen op bed liggen en praten over het systeem van geld verdienen. Wilco heeft het over een winstmarge dat je omzet naar 20% wat je weer omzet in zakgeld dat gelijk is voor iedereen. Wilco zegt: “dan is ook iedereen gemotiveerd om die bar goed te laten draaien en tijdens de markt zoveel mogelijk geld binnen te halen. En zoveel mogelijk te doen, omdat je zo je eigen zakgeld omhoog krijgt. Wilco zegt ook dat hij het belachelijk vindt dat dit systeem besproken wordt met op de achtergrond een bord waarin we samen horend willen zijn, waarin wij een samenleving willen zijn. Wat er nu ontstaat is volgens Wilco allemaal aparte B.V.’tjes, die tegen elkaar gaan lopen strijden, net als buiten Utopia. Als iemand dan hulp nodig heeft bij een project zeggen ze dan heel snel: “wat krijg ik ervoor, ik heb jou geholpen?”. En ook achteraf als iemand goed geld verdient, de opmerking: “ik heb jou ook nog geholpen”. En merkt Colinda op: “je durft je ideeën niet te delen”. Wilco geeft aan dat je met het voorgestelde systeem concurrerende bedrijfjes op gaat zetten. “Competitief” beaamt Colinda. Wilco vervolgt zijn betoog door te zeggen: “Als ik Mark was geweest, had ik gezegd: jongens we kunnen beter een winstmarge pakken. Nul Euro winst, nul Euro zakgeld. Zorg dat wij met zijn allen winst maken! In een gemeenschap is er slechts een manier om zoiets te doen en dat is om de pot eerlijk te verdelen. Je hoeft ook niet heel de pot te verdelen, maar een aantal percentages, waar iedereen vrede mee heeft, om toch schoentjes te kunnen kopen en dingetjes, eens in de zoveel weken. Je kunt het opsparen, niks mis mee. Je hoeft hier niet met drie kisten vol met kleding weg te lopen, onzin! Je bent hier ook met één kist gekomen. Dat is meer mijn systeem”. Colinda antwoordt, dat dat ook haar systeem is, maar de vraag is hoe je er dat doorheen krijgt. Wilco  vindt dat ze mensen gaan charteren voor dat idee en dat andere idee tegenhouden. Met het risico dat er geen enkel systeem komt, omdat je dan voor dat andere systeem geen twaalf stemmen krijgt, gaan we die ook weer tegen zitten. Wilco geeft aan in het extreme de hele dag kastjes en kistjes te zullen gaan maken. Hij houdt het dan simpel en gemakkelijk. Dan gaat het gesprek nog even over. Dan heeft Wilco het erover dat “er” op staat, 4000 euro per maand te verdienen. Hij zegt ook: “dat verdienen ze thuis niet eens, pleur toch op”, dat is om de mensen op de een of andere manier lekker te maken. Colinda zegt dan ook, (dat wat de koptitel ook van dit bericht is): “De enige die het hier gaat bereiken is Bjorn, let maar op, met het systeem dat ik hem heb aangereikt”. Wilco zegt “nee ook niet” “Luister dat gaat wel, let maar op”. Met die internet takes, maar als ik erop sta is het ook een deel van mij. Internet is van ons allemaal! Colinda vraagt Wilco uiteindelijk: Nee, help die jongen nou, hij heeft nou eindelijk iets wat… Ik lach me kapot, hij lacht straks al die jongens uit. Ik ben zo blij voor hem, ik ben  zo blij dat hij naar mij geluisterd heeft.En hij komt nog met iets moois aan. Dat gaat hij doen zoals ik het heb gezegd. Hij gaat presenteren zoals ik het heb gezegd, die jongen heeft heel veel talent. Wilco geeft zijn mening: “ik vind het echt heel jammer dat we in Utopia gericht zijn om geld te verdienen. Ik vind het boring dat we op geld gericht bezig zijn, dat mensen moeten betalen als ze een filmpje aanklikken” Het blijkt dat filmpjes op internet gaan die betaald moeten worden. De mensen/adverteerders moeten betalen als ze ze op internet zetten. Een andere input. “vanuit een eigen bedrijf, als een visboer hier een filmpje op zet…… “ verder gaat het filmpje niet. Dus zoals wij nu begrijpen worden er advertentie filmpjes toegelaten, waarvoor de adverteerder moet betalen.

Jullie kunnen het onderstaande filmpje bekijken, waarin het gesprek staat dat Colinda en Wilco voeren. Wat denken jullie, gaat Bjorn hier veel geld mee verdienen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 2.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *