Fysio voor Chris en Wilco

Fysio voor Chris en Wilco

In het filmpje dat wij voor jullie aan dit bericht toevoegen, zien wij Chris samen met de Fysiotherapeute over het terrein lopen. Chris vertelt de therapeute dat hij last heeft van zijn knie. Het leek eerst weg te zijn, maar uiteindelijk was de pijn toch niet weg en kwam de pijn weer terug als Chris in een bepaalde houding ligt te slapen. De therapeute vraagt hem of hij zijn knie verdraaid heeft. Ooit een auto-ongeval heeft gehad of een sportblessure? Chris geeft aan wel aan yoga te doen en ooit Fitness te hebben gedaan, maar dat is inmiddels meer dan 1 jaar geleden en dat kan ook volgens de therapeute niet van invloed zijn. De therapeute onderzoekt de knie van Chris op het bankje voor de behandelruimte van Colinda. De therapeute vindt dit toch niet goed gaan en vraagt of ze binnen in de Wellnes ruimte de behandelbank kan gebruiken, omdat daar het onderzoek toch wel wat beter zal gaan. De therapeute vraagt wie er allemaal binnen zijn want ze hoort allemaal stemmen. Het blijkt dat Colinda en Wilco binnen zijn. Wilco vertelt de therapeute dat “ze” al heel de dag proberen Wilco’s rug te kraken. De therapeute buigt zich over de knie van Chris en vraagt waar het precies pijn doet. Chris wijst de plek aan precies op zijn knieschijf, daar op het bot. De therapeute onderzoekt de knieschijf van Chris

- chris bew. knie onderzoek

Chris vertelt de therapeute dat hij vandaag feitelijk geen last heeft van zijn knie. Gisteren nog wel en een paar dagen geleden nog veel erger. Gisteren deed het voornamelijk pijn als Chris zijn tenen strekte. De therapeute beëindigd het onderzoek en komt tot de conclusie  dat de slijmbeurs goed is, evenals de knieband die goed aanvoelt en ook de kniebanden binnen in de knie daar voelt zij ook niks bijzonders aan zo vertelt de therapeute aan Chris. Ook de meniscus voelt normaal aan en is niet overmatig dik. Het enige wat de therapeute voelt is een plekje bovenop de knieschijf die een beetje verdikt is. Dat kan verder absoluut geen kwaad. Een bandje of tape erop en dan is de knie wat beschermd. Chris vertelt de therapeute weer te willen gaan hardlopen. De therapeute ontraadt dit Chris. Even rustig aan doen en ijs erop, rust en ik geef je een tape! Even 1 weekje niet hardlopen en ook geen yoga, dat is over stretched volgens de therapeute. Verder vertelt de therapeute dat Chris zijn knieën moet ontzien. Zoals stratenmakers tegels leggen, zo’n houding mag Chris absoluut niet aannemen. Vervolgens legt de therapeute een tape onder de knieschijf van Chris aan. Deze tape geeft wat tegendruk. De therapeute vertelt Chris ook nog, dat als hij 3 dagen had gewacht, dat dan de klachten ook volledig weg zouden zijn geweest. Dan volgt de volgende patiënt: Wilco.  Nu ook begrijpen wij de uitspraak van Wilco, in het begin, dat ze al de hele dag proberen Wilco zijn rug te kraken. Het blijkt dus dat Wilco veel last heeft van zijn rug.Wilco vraagt de fysiotherapeute of ze even tijd voor hem heeft. De therapeute vraagt Wilco of het niet goed gaat met zijn rug. Wilco antwoordt: “het zat goed en een dag later zat het weer niet meer goed”.

--kraken rug bew. Wilco b

Heel deskundig kraakt de therapeute Wilco’s rug. Ze geeft Wilco tijdens het “kraken” instructies om los en ontspannen te liggen en wel door diep in- en uit te ademen. En wat tegendrukken. “dat was hem”, tot de volgende keer. Wilco vraagt met een grap wanneer de therapeute zich aan komt melden. De therapeute neemt daarna afscheid. Colinda weet Wilco te zeggen dat ze nu goed heeft opgelet en dat ze nu weet hoe de therapeute het deed. Wilco gaat nu rustig aan doen en geeft aan nu spierpijn te hebben. Colinda belooft hem nog een lichte massage te geven en te zorgen dat de spieren warm blijven. Wilco zegt dat hij baalt dat het iedere keer zo snel met zijn rug gebeurt.

In het onderstaande filmpje kunnen jullie alles nog eens nazien. Colinda had goed opgelet. Wat denken jullie zou ze nu zelf proberen Wilco’s rug te kraken?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. bart g at 21:18

    Laat zij wilko maar kraken dan komt mijn wens toch nog uit.. dat hij eruit gaat…
    Wat een snollie dat zij denkt dat zij kan en mag kraken..

    • adriana46 at 21:42

      Inderdaad Bart g, Colinda is er gek genoeg voor. Zo typerend dat ze zegt, dat ze nu weet hoe het moet…..dat zegt ze (zie het filmpje op 13:46). Het kraken van een rug is een hele ijzondere handeling van een fysiotherapeut. Zelfs niet iedere fysiotherapeut biedt kraken als therapie aan. Dat is een specialisme. Zou te gek voor woorden zijn als Colinda zou proberen Wilco’s rug te kraken! Dan heeft Wilco in plaats van pijn die snel terugkeert, mogelijk blijvend letsel. Ach misschien is Colinda wel net zo goed met fysiotherapie, als dat zij zich uitgeeft als “paragnoste”……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *