De topi verkiezing van 24 maart

De topi verkiezing van 24 maart

In het centraal van vandaag werd al aangekondigd dat de Topi verkiezing vanavond plaats zou vinden. Diegene die wint mag een experiment invoeren die de saamhorigheid binnen de ideale samenleving bevorderd.

LauraB opent de verkiezing en benoemd dat de verkiezing in het teken staat van de ideale samenleving. Nicoline heeft een intentie verklaring gemaakt over een ideale samenleving en die lees ik zo even voor. Het zou wel leuk zijn om na de verkiezing allemaal te ondertekenen. Na het voorlezen zegt dat dit alles samenvat van saamhorigheid. Alle stemmen moeten in het bakje gedaan worden. Ligt toe waarom je mensen een stem geeft en ik hoop dat iedereen het oprecht gaat doen.

Ivan gaat als eerste, mijn stemmen gaan uit naar mensen waarvan ik denk dat ze het meeste toevoegen. Ten alle tijden inzetten voor anderen en bereid zijn anderen te helpen. Dat is Joey, hij kookt voor de  groep en is daardoor uit zijn comfort zone gestapt. De tweede gaat naar Wilco, hij zet zich in om andere dromen te kunnen realiseren. Je kunt altijd bij hem terecht als je hem nodig hebt. En de laatste is voor Mark, hij helpt iedereen ook en is heel erg veranderd. Als hij ergens aan begint stopt hij niet.

Wilco benoemd dat iemand hem heeft verrast, dat is Bjorn. Ik zit vaak achter zijn vodden aan maar ben toch verrast hoe je hebt staan werken met cordwood huisje. Je pakt dingen nu ook beter aan. Jij krijgt ze alle 3.

Colinda houd het kort en krachtig. Haar moeder is 70 geworden en laat later een tatoeage zetten. Ze heeft dezelfde stemmen als Ivan en is het helemaal eens met het geen wat Ivan gaf. Mark, Wilco en Joey krijgen één stem. Vervolgens wordt er nog even gezongen.

LauraB geeft de stemmen van Naomi door. Eerste stem gaan naar Gabrielle, ze is veel afgevallen. Tweede stem naar Nicole omdat ze zo hard werkt en de laatste stem gaat naar Gio omdat ze zo verliefd op hem is.

LauraB geeft daarna haar eigen stemmen door. Haar eerste stem gaat naar Ivan, we hebben veel “problemen” gehad en dat is inmiddels opgelost. Je bent erg veranderd en zegt eerlijk wat er met je is. Je wilt ondanks je valkuilen alle mensen helpen. Je bent een toffe vent. De tweede stem gaat naar Joey, omdat je uit je comfortzone bent gestapt. De laatste is voor Mark, van boekhouder naar bouwer.

Gio dan aan het woord, hij geeft een stem aan Laura zij zit er nu 14 maanden. Je bent een topper, in het begin was het nog niet zo top tussen ons maar ging later beter. Ook flik je het telkens weer met je mutsenlijn en tattoo shop. Mijn tweede stem gaat naar LauraB niet naar Joey. Dankzij je chick wordt je wat softer en komt de zachte kant naar boven. Je hebt positieve invloed. Ook sta je voor iedereen klaar. De laatste gaat naar een meisje wat op dit moment op bed ligt. Ze is top bezig en ik vind haar ook leuk. Haar modellen dag gaat leuk worden.

Chris vind dat Tineke saamhorigheid in de groep gebracht. Ze gaf de meeste zekerheid om Patrick weg te stemmen. Wij boste toch ook wel met haar, dat leidde tot dieptepunten waar we saamhorig bezig waren. Ook hebben we gelachen dat we Tineke niet op de groepsfoto hebben gezet. Drie stemmen voor jou

Tineke, zegt dat ze ziek is geworden na 2 weken Utopia. Ze is geen persoon om ziek te zijn. Een iemand heeft me er doorheen geholpen en dat ben jij Col dat weet je. Zonder jou was ik er op dat moment niet doorheen gekomen. Ik geef je één stem, bedankt voor je goede zorgen. De volgende is Gaby, je staat voor je geloof. Soms gaat het wel eens een beetje mis maar je pakt jezelf terug. Ik vind jou standvastigheid top. De laatste gaat naar Gabriëlle, niet omdat je bent afgevallen. Maar omdat je iets hebt neergezet waarin je geloofd, Utopia magazine. Ook zegt Tineke tegen de groep dat ze een moeilijke tijd heeft gehad, vooral gisteren. Ik wil iedereen bedanken, dat jullie toch in mij geloven.

Gaby zegt dat al haar stemmen naar de mannen gaat. Mijn eerste gaat naar Bjorn, je bent erg veranderd en voor de groep bezig. Ik zie dat je je erg inzet en je wilt leren. De tweede stem gaat naar Joey, ongelooflijk hoe je het koken op je neemt. Het laat zien dat je staat voor de groep. De laatste stem gaat naar Wilco, ondanks dat je me wakker maakt met gesnurk. Ik heb je steeds meer leren kennen. Je bent hard bezig en maakt de dromen van anderen waar.

Gabriëlle wil het kort en krachtig houden. Een voor Chris, ik vind je onbeschoft en dat weet je. Maar wel petje af voor wat je buiten neerzet. De tweede gaat naar Mark, je doet het goed. Je hebt hart voor Le Luifel.  De laatste gaat naar Joey, je bent echt mijn mattie.

Joey zegt dat hij er al een tijd in zit. Het is echt een feest geweest, en als je er lang zit dan heb je ook veel gezien. Ik heb naar de mensen gekeken afgelopen week. Mensen zijn mij aan het verrassen. Op dit moment zijn er 3 mensen bezig die mij verrassen en hun grenzen verleggen wat ze doen. Wilco, je haat hout we botsen wel eens maar probeert wel iets te doen voor de groep. Gaby is al dagen bezig om kleding aan elkaar te naaien. Je bent tof bezig. En de laatste ligt op bed, Naomi. Ze is zoekende en de modellen dag wordt vast een succes.

Nicole vond het erg moeilijk, iedereen is positief bezig. En somt bij iedereen op wat zijn of haar pluspunten zijn. Joey jij krijgt 1 stem, je bent goed bezig ook hoe je het koken oppakt. De tweede gaat naar Mark, ik vind het super leuk dat je me komt helpen. We bouwen nu een normale band op. En de laatste gaat naar Ivan, je houdt me scherp en motiveert mij.

Laura geeft Chris een stem, je hebt je na de stemronde van vorige maand herpakt. Je bent positief en staat open voor andere mensen. Mijn andere stem gaat naar Mark, je bent af en toe een sarcastische lul. Je bent echt een broer voor mij, je gaat van boekhouder naar bouwer. De laatste gaat naar Nicole, ik twijfelde wel eens aan je. Maar je doet het goed, je vraagt nu ook om hulp en bouwt lekker.

Mark geeft zijn eerste stem aan Gabriëlle omdat je lekker kunt koken, je sprot lekker en goed bezig met je magazine. Nicole, je bouwt lekker met je cordwoord en goed bezig met yoghurt maken. De laatste naar Ivan, je bent goed bezig met de markt. Ook zie ik dat Bjorn veel van je leert. Dat zijn mijn 3 stemmen.

Bjorn zegt dat hij lang van stof is. Een gaat er naar Ivan, we hebben veel met elkaar te merken. Dat gaat goed en ik leer een hoop van je. Wellicht jij ook iets van mij. De tweede gaat naar Colinda, ze probeert het moedergevoel erin te krijgen. Is blij met haar huisje en gaat met frisse moed aan de slag. Ik heb af en toe wel iets aan je. De laatste gaat naar Nicole door je inzet en ik leer ook een hoop van jou.

De stemming zit erop, er is een dubbele winnaar: Joey en Mark. Ivan mag aan beide heren de ketting overhandigen. Nicole, Wilco en Bjorn staan op de tweede plaats. De ketting wordt inmiddels overgedragen. En er volgt een applausje, de heren mogen een experiment bedenken om de saamhorigheid in Utopia te verbeteren. Er volgt een pauze zodat de Topi’s van de week even hun plan kunnen bedenken.

Het plan van Joey en Mark

Iedereen wordt het aankomende halfuur in tweetallen verdeeld. Elk tweetal heeft een halfuur de tijd om iets te verzinnen wat we gaan doen, wat de groep dichter bij elkaar zou kunnen brengen. Maar het mag niet zoveel kosten. Het moet geen hele week duren, maar een hele dag. En het zou leuk zijn als er ook nog een sportief tintje aan zou zitten. Wordt vervolgd!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. David Brigham at 23:03

  Vreselijk – wat een incestueuze FARCE..:
  Colinda stemt op Wilco
  LauraB stemt op Joey [niet: Gio ;P]
  Gio stemt op Naomi
  Nicole stemt op Ivan
  Bleh!
  Alleen Chris was weer goed bezig. “Heel Nederland kotst ons uit”

 2. adriana46 at 21:45

  Wow, wat een mooi uitgebreid verslag krijgen wij weer van jullie. Blij zijn wij met de redactie! 🙂 Leuk hier steeds alles zo up-to-date te kunnen lezen. Spannend! Het plan van Joey en Mark dat na de pauze bekend wordt gemaakt. Ik ben benieuwd wat de twee Topi’s samen bedenken.

  • Ron de Weijze at 23:08

   Helemaal eens met adriana46 alleen jammer van die d en t steeds weer…

   Wilco benoemT (Vergelijk het werkwoord “lopen”, “loopT”, geen d)
   Colinda houdT het kort. (Zelfde laken een pak)
   Word je wat softer. (Vergelijk “loop je wat softer”, GEEN t erachter).

   Verder prima.

  • Hannah at 02:19

   Ik ben het helemaal eens met Adriana46, dank jullie wel voor al het typwerk redactie! En af en toe een typ-, of grammaticafoutje is helemaal niet erg!! We hoeven niet allemaal doctorandus in de letterkunde te zijn toch? 🙂 Gewoon overheen lezen en alleen reageren over de inhoud! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *