Het centraal van 24 maart

Het centraal van 24 maart

Tijd voor het centraal van 24 maart, hier lees je alle besproken punten terug. En zodra er filmpjes beschikbaar zijn kun je het uiteraard ook terug kijken.

Gio laat het luchtalarm loeien, tijd om te verzamelen! Als iedereen er klaar zit en een koekje gemaakt door Nicole genuttigd heeft begint Joey te vertellen. We beginnen met Tineke, blijf je? Ja antwoordt Tineke. Morgen komt iemand langs die om 15:00 langs voor een bruiloft. Graag wat rekening mee houden, Bjorn helpt mee. Tineke heeft haar spirit weer terug en gaat er voor.

Mark vertelt over de financiën, de bewoners staan 3015,- euro  in de min, hier zitten de hoodies al bij ingegrepen. Le Luifel is nu dicht, het is een goedlopend project. Ik kan er een lang verhaal van maken, we hebben 3000 euro nodig en het is binnen een maand weer terug. 3 tot 4 duizend voegt Wilco eraan toe, de exacte prijzen van apparatuur weten we niet. Mark vertelt dat de huidige Le Luifel uitgebouwd wordt met een ijspaleis erin verwerkt. Ook wordt het verbreed benadrukt Wilco, zodat mocht er iets gebeuren je wettelijk 1,5 meter weg kunt springen. Ook moeten er verschillende dingen afgewerkt worden aldus Mark. Het is niet de vraag of het mogelijk is, maar of de groep achter de investering staat. We gaan dan even het rood in en binnen 2 -3 maanden is het opgelost. Het is ook mogelijk meerdere dagen open te zijn. Momenteel loopt men omzet mis, zo’n 2,500 euro per maand. Laura vraagt of het mogelijk is of het 12 april klaar zou zijn. Mark en Wilco geven aan van wel, desnoods in de nacht. Joey oppert de bonussen van de bewoners. Nicole, Joey en LauraB stellen hun bonussen beschikbaar, dan is er zo’n 2000 euro beschikbaar. De bewoners denken niet dat er gestemd moet worden, het zal moeten gebeuren. De uitbreiding krijgt een go. Ook Gio heeft nog wel een aanvulling, Chris heeft gewoon een tuinslang nodig. Anders kunnen we er straks niet van eten.

Joey vindt dat 3000 euro in de min wel veel is. We moeten het van de evenementen hebben. Joey verplaatst zijn smartlappen festival op waardoor Gio een groter evenement kan organiseren. Een meezing spektakel in Utopia. Het ligt aan de aantal verkopen waar het plaats zal vinden, binnen of buiten. Ik krijg binnenkort een operatie en kan me er dan op richten. Het zal op 1 mei plaats vinden van 20:00 tot 00:00 uur.  Er kunnen 220 gasten binnen en buiten rond de 400 man. Kaarten zullen ongeveer 19,50 euro kosten. We gaan kijken hoe het gaat lopen en aan gaat slaan. De kosten zullen rond de 3000 euro zijn, schat Gio in. Maar wat ook mogelijk is om een percentage van de kaartverkoop uit te betalen aan de artiesten, rond 5%. Volgens Joey zijn de besparingen steeds beter, maar er moet wel door gepeesd worden. We leven nu van evenementen. Als er een evenement mislukt zijn we de pineut.

Gaby zegt dat het op de karaoke avond ook goede vrijdag is. Wel wil ze graag met iedereen picknicken om 13:00 uur. Ook zou ze het leuk vinden om haar geloof te delen op die dag. Ook is ze aan het struggelen geweest wat ze moest doen. Ze is aan het naaien en ontwerpen van kleding. Ze heeft onder andere een broek en shirt gemaakt, hopelijk kan ze een nieuw product op de webshop zetten. Ook kan oude kleding ingeleverd worden, contact kan opgenomen worden via inwoners@talpa.tv

Nicole heeft weinig te vertellen over het cordwood huis. De materialen moeten geregeld worden zodat de bouw verder kan. De versmarkt is van de webshop verwijderd. Het is niet goed verlopen en mensen betalen 2,50 voor enkel entree. Ook zijn de producten niet gegarandeerd aanwezig of goed. Er moet gewoon iets staan, Nicole oppert daarom een dag om open te stellen voor publiek. Op bijvoorbeeld een zaterdag. Er ontstaat een kleine discussie over het feit wat de bewoners moeten doen. Het wordt nu uitgewerkt en dan wordt het volgende centraal het voorstel besproken.

Laura geeft aan dat elke week B&B wel gepland staat zolang er geen evenementen gepland staan. Ook zal de Utopia camping waarschijnlijk geopend worden eind April. LauraB wil het helemaal gezellig gaan maken met mogelijk een grote opening.

Naomi gaat binnenkort een Utopia model contest neerzetten. Vrouwen en mogelijk mannen kunnen zich aanmelden. Er wordt visagie gedaan en catwalk gelopen, Naomi maakt het portfolio en uiteindelijk volgt er een wedstrijd met een winnaar. Ze wil dit doen omdat er strenge eisen zijn en daardoor sommige modellen niet gezien worden. De kosten gaat ze nog bekijken.

Gio zegt dat het pittenspel een nieuw leven ingeslagen is. Ze gaan nu weg voor een tientje en waarschijnlijk moet hij binnenkort de fabriek benaderen om nieuwe te maken.

Gabriëlle vertelt dat ze samen met Joey en Ivan bezig is met Utopia magazine. Er zijn meerdere adverteerders en de vorderingen verlopen goed. De vorige editie is zo goed als uitverkocht. Er zijn nog 100 stuks van de 500 verkrijgbaar.

Wilco laat zijn dekenkist nog even zien, een nieuw product voor de merchandise. Vanaf morgen staat deze waarschijnlijk wel op de webshop als Bjorn een keer zin heeft. Hij kost 140 euro compleet met een Utopia logo.

Ivan wil nog iets kwijt over de markt. De organisatie loopt op rolletjes, het duurt nog 3 weken en alles is zo goed als rond. Er zijn wel 3 annuleringen van standhouders. Gelukkig kunnen we nog andere benaderen. De kaartverkoop gaat erg hard, we zijn al over de 350 heen. Er komen leuke standhouders! De laatste puntjes op de i worden nu verwerkt. Bjorn vertelt dat er ook nog een standhouder avond op 2 april zal zijn. Om een beetje te socializen.

Nicole kan vanaf 2 april acryl nagels zetten dan heeft ze een cursus voltooid. Vanaf dan staat het op de webshop.

Chris vraagt hoe het met zijn tuinslang zit. Chris gaat de prijs opzoeken.

Wilco gaat vanaf morgen ochtend vroeg de koeien mee verzorgen samen met Gio. Gio is blij dat er mensen achter hem staan en hem willen helpen. Gio zal een draaiboek maken hoe de verzorging allemaal werkt.

De jamsessie georganiseerd door Bjorn is rond, deze zal op 18 april plaats vinden. Er komen verschillende bands die komen jammen samen met muzikanten.

LauraB, zegt dat er met Pasen 29 bezoekers komen, dit is de laatste dag dat je je ervoor op kunt geven. Dan nog een ander puntje, ik ben gekomen voor een ideale samenleving. Maar dat is het naar mijn idee niet echt. Er zijn vaak conflicten, en dat blijft vaak hangen. Er is weinig saamhorigheid. Dit keer wil ik graag de Topi verkiezing doen met als opdracht wat meer te gaan staan voor de saamhorigheid. Als we daar met zijn allen over nadenken het zal vanavond om 20:00 plaatsvinden. De winnaar mag een opdracht verzinnen om de saamhorigheid te verbeteren.En daarmee sluit het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. anna at 05:40

  Wat is dit een raar gedoe in Utopie,Punt is dat ze een groot verlies hebben en toch willen ze de luifel gaan uitbreiden met ook nog ijsverkoop erbij doen….Wilco had alles aan Mark over gedragen maar hij is de enige die je hoort over wat er moet gebeuren vreemd? Wat die tuinslang van Chris betreft die jongen doet alleen maar alles voor Utopia.Dan Gio waarom moet hij zijn ”gewonnen”geld voor Utopia gebruiken volgens sommige mensen. zodat die andere graaiers het op kunnen maken het is zijn eigen geld om dan te zeggen dat het een slechte jongen is vind ik ver gaan.Ik kan over andere bewoners ook nog wel doorgaan maar laat ik het maar niet doen…wat ik nog wel even kwijt wil is over de lasten van Utopia,gas en licht,telefoon en internet en belasting enz daar hoor ik niets over betalen ze hun rekeningen eigenlijk wel?En ze schaffen maar spullen aan en dat is niet van het verlies toch raar hoe het daar gaat……

  • anneke at 12:50

   Zeg ik ook al zo vaak Giorgio heeft het geld gewonnen, en als hij wel geld geeft willen ze elke keer dat hij met geld over de brug komt.
   Als ze meer geld hebben gaan ze weer duurdere spullen kopen zoals eten en hij hoeft niet te betalen voor hun rook gedrag.
   En over gas en electra hebben ze laast rekening van gekregen waar ze van schrokken we hebben er nooit iets van gehoord , zal wat zijn als de jaarlijkse afrekening komt , dan kunnen ze beter stoppen.

 2. Ingrid at 22:01

  Anneke het gaat er toch om dat de winst die gemaakt word voor de samenleving is Gio is gewoon zo,n type. Alles voor ze eigen. Toen patrick wegging. Dat was toch zijn!!! Vriend.Toen gaf die ook niks aan hem mee. Nee zo leer je mensen kennen. Ken je spreekwoord. Ikke ikke en de rest kan stikken. V

  • anneke g at 00:36

   Toen Patrick weg ging heeft hij wel wat gekregen van Goirgio geld maar vraag me niet meer hoeveel hij heef ook nog van andere bewoners geld gekregen ik meen zelfs nog van Colinda

 3. Ladybug at 20:59

  De grootste roddelaarster van de groep jammert over het gebrek aan saamhorigheid…hahahaha
  Er wordt over duizenden euro’s gesproken voor de luifel en evenementen en die arme
  Chris vraagt alleen maar een tuinslang en heeft, omdat hij de prijs niet weet nog geen toestemming!
  Tineke komt weer terug! kreunnnn

  • anneke g at 00:28

   Wat denk je wel wat een slang kost (grapje) ja ze geven liever nog +/- 3000,00 euro uit voor de friettent dan dat ze hem een tuinslang laten kopen
   Ze lopen nu een inkomen van 2500,00 euro mis maar wat denk je van hoeveel de aardappels kosten het moeten friet aardappels zijn en de prijs las ik op de side is 10 euro een bakkie of een zak zo te zien net bij het binnen brengen van de punt zakjes en er zat niet eens zo veel in wie koopt dat nu
   Voor die tien euro koop je heel veel patat wat je lekker zelf kan bakken

 4. anneke at 18:57

  Waarom moet Giorgio geld geven aan iets, hij heeft dat geld toch gewonnen .
  Als iedereen maar raak leeft ,hij zelf ook maar dan hoeft hij nog niet zijn geld te geven of er moet wat tegen over staan.
  Wilco bemoeide zich toch niet meer met de friettent .
  Ze staan in de min en toch is er geld bij de bewoners waar ze dan van lenen voor de kraam,
  Gaby heeft wel eens een broek gemaakt is er stof en naaimachine aan wezig en wat er nog meer voor nodig is, voor der jonge leeftijd heeft ze al heel wat gedaan maar niks afgemaakt .
  Waarom de B&B niet ook tijdens markten en de camping ga daar een aan vraag voor doen, volgens mij zijn die nodig.
  En de markt waarom niet zo veel als er aan vragen zijn toch meer geld in het laatje ,als je mensen afschrijft komen ze niet meer.

 5. Ingrid at 17:36

  Tof dat een aantal mensen hun bonus geven voor mark en wilco. En had gio ook niet iets kunne bijleggen???? Hij heeft het hoogste woord. Maar geld schuiven ho maar. Akkelig ventje. Oke hij is niks verplict. Maar hij snap tog wel dat iedereen die het heeft. Zijn deel vd samenleving kan bijdragen

 6. Hortence at 17:33

  Joey moet dat horloge terug opsturen dat hij heeft gekregen voor zijn verjaardag.Als het geld uit Utopia pot komt.Die Laura b geeft te veel geld uit aan de inrichting van.Waarvoor ? Over een paar maanden moet alles op straat .Ze doet verder niets in Utopia .Die ander Laura zit mark nu ophitsen
  tegen Wilco.Waarvoor weet ik niet .Dat mens moet gewoon weg daar doet niets verder dan roddelen
  en het verzieken van ander daar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *