LauraB voelt zich ellendig.

LauraB voelt zich ellendig.

Laura B voelt zich ellendig. Het filmpje begint met dat Ivan aan lauraB vraagt hoe het met haar rug gaat. En of ze al hiervoor een afspraak geregeld heeft. LauraB antwoordt dat Joey haar rug al gemasseerd heeft, maar dat ze er desondanks al de hele week super veel last van heeft gehad. Er is een tinteling van halverwege haar rug tot aan haar nek. Het is volgens LauraB ook wel haar eigen schuld, want zo heeft ze ook nog 2 picknicktafels opgetild. Ze vraagt het dan niemand en doet dit zware werk zelf. En het tweede punt wat haar héél dwars zit blijkt uit de uitspraak: “ik wil gewoon post!, het is anderhalve maand geleden man”, hoe dat komt vraagt Ivan. Dat is volgens LauraB omdat ze bezoek heeft gehad. Ze heeft 9 februari voor het laatst post gehad. Laura denkt dat LauraB morgen wel post krijgt. LauraB vertelt ook haar opa en oma te missen. En ook haar zusje horen wij later in het gesprek. Al met al, LauraB voelt zich niet fijn. Ze geeft ook aan even iets op haar gezicht te gaan doen en ze loopt weg richting spiegel met de opmerking: “wat een k*t dag”. Laura loopt mee met het advies: “ga even lekker in het zonnetje zitten”. Dan zien wij Naomi ook binnen komen.

---- laurab 2 goed

Die vraagt wat er met LauraB aan de hand is, waarop LauraB geïrriteerd zegt: “niks!, ik doe even wat van jouw make-up op, weet allemaal niet wat het is, maar wat helpt”. Inderdaad LauraB zit er helemaal doorheen. Wij horen haar zeggen dat ze niet goed wordt van zichzelf, ze slaat haar handen voor haar gezicht en begint te huilen. Direct troost Laura haar en geeft haar een knuffeltje en zegt tegen LauraB dat ze eens lekker moet uithuilen. Laura zegt: “ik ben vandaag je schouder waarop je kunt uithuilen. Ik vind het helemaal niet leuk als je zo verdrietig bent, die dagen heb je er ook tussen”. LauraB zegt dat Joey heel de dag lief is en dat zij zich als een wijf gedraagt door te zeggen dat er helemaal niets aan de hand is. Laura stelt haar gerust door te zeggen dat Joey dat begrijpt. Dat kan niet zegt LauraB, vrouwen zijn af en toe niet te begrijpen! Naomi vraagt of zij iets lekkers voor LauraB kan maken, of iets  kan doen, of dat ze beter kan verdwijnen. LauraB vertelt haar dat het niet aan haar ligt, dat ze gewoon een baaldag heeft zoals Laura beaamt en dat ze ook haar family mist. Laura troost haar en zegt: ik ben je zus, nicht, vriendin en broer. Ik ben alles ineen voor je. Intussen zien wij dat Laura, LauraB aan het opmaken is, haar verdriet met wat make-up aan het verbergen.

--- laurab3 goed

Laura zegt LauraB ook dat zij zelf haar baaldag(en) had op Maandag en Dinsdag en dat LauraB er toen ook voor haar was. Wel mooi dat zij elkaar zo afwisselen! De dames erkennen dat niets zo erg is als mensen te moeten missen. Dat is zo’n rot gevoel, pijnlijk, leeg en het geeft ook een naar gevoel in je maag! Laura zegt, ik zal het morgen wel weer hebben. ’s Maandags ben ik altijd despressief. Zondag is ook een slechte dag, dan gebeurt er weinig,iedereen zit overal en nergens, je ziet bijna niemand. Echt saai beaamt LauraB, mensen liggen heel de dag in hun nest te ruften, gewoon verschrikkelijk zegt LauraB, dat doe je thuis toch ook niet. Even een middagdutje of “power-nap” okay, maar hier is het gewoon bizar. Laura vertelt dat ze gewoon nu lekker in de zon gaan zitten met een borreltje of een cola’tje en lekker vrouwenverhalen vertellen, lekker over van alles kletsen. Nog heel grappig is dat LauraB vertelt dat als ze zich rot voelt dat ze dat feitelijk niemand wil vertellen, dat ze dit zelf wil oplossen. Zo was LauraB, zoals ze vertelt aan Laura en Naomi naar de kippen gegaan, maar die wilden zelfs niet op schoot zitten. Daar werd ze dan ook nog verdrietiger van. Laura vertelt haar vriendin, dat ze moet uithuilen, niet opkroppen, gedraag je als wijf en huil lekker uit. Gooi het eruit dat helpt. Zeik tegen mij, klaag! dat vindt Laura het beste. Deze pep-talk heeft LauraB goed gedaan. De kopfoto was een huilende LauraB en wij kunnen dit verslag afsluiten met de foto van een weer lachende LauraB.

-- LauraB lacht weer.

Jullie kunnen zelf het hele gesprek tussen de Laura’s en Naomi nakijken in het onderstaande filmpje. Wie denken jullie dat de volgende met verdriet is… Laura, zoals ze zelf vermoedt?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Ron de Weijze at 07:58

    Toen ik las dat ze haar opa en oma miste, had ik ineens veel meer respect voor haar dan ik ooit had gehad. Zij denkt eerder aan opa en oma van vader of moeder dan aan vader en moeder zelf. Die missen. Geen wonder dan dat ze is zoals ze is, met een hang naar alles zo “superleuk” en “superlief” te maken. Het is het verlangen naar eenheid in plaats van gebrokenheid. Vandaar ook dat ze wil dat “haar” man de leider is. Dat geeft (haar) de grootste zekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *