Colinda vs financiën

Colinda vs financiën

Na het gesprek met Laura over de huidige financiën. Colinda snapt namelijk niet dat het geldsysteem om de zoveel tijd wordt omgegooid. Het kan veel makkelijker. 50% van de winst gaat naar Utopia BV en 50% van de winst wordt verdeeld over de groep. Daarnaast krijgt iedereen één keer per kwartaal 150 euro kleedgeld.

Wat later gaat Colinda nu de confrontatie met Bjorn aan. Want er zit meer achter de ideeën van Colinda. Het is namelijk niet alleen Mark die de touwtjes in handen heeft. Het zijn de mannen en dan ook echt alle de mannen die alles op financieel gebied beslissen.

Bjorn wil zich graag distantiëren van de aantijgingen van Colinda. Hij heeft nergens iets mee te maken en alles wat hij weet, weet hij omdat hij het ook maar opvangt. En volgens mij stond Wilco daar toen ook bij toen het besproken werd en jij ook. Dus het woord mannen is niet van toepassing. Dan draait Colinda bij oké, dan niet alle mannen, maar wel steeds hetzelfde drietal.De shampoo was de druppel Colinda snapt gewoon niet waarom er geen basiszakgeld meer is. Waarom kan ik geen onderhoudsgeld voor mezelf krijgen? Waarom niet? Ik werk toch ook mee met LIDL en de markt? Ik kan nu ook gewoon een eigen bankpas regelen en 1/15 deel van alles opeisen. Dat is mijn goed recht. Als ik geen shampoo van 20 cent duurder mag, dan ben ik met dit systeem klaar. Ik verdien dan wat ik verdien en dan hou ik mijn geld lekker bij me. Dan heb ik aan het eind van het jaar een lekker potje en dat gaat naar de winnaar.

Bjorn hoort de klagen van Colinda aan, maar is niet van mening dat het zorgt voor ongelijkheid. Wel ziet hij graag verandering, maar alleen om te zien hoe individuen dan gaan functioneren.

Colinda blijft bij haar standpunt. Er moet verandering komen, liever vandaag dan morgen. Het is allemaal oneerlijk wat er nu gebeurt. De verandering die Colinda wil zorgt er misschien voor dat er één of twee klaplopers blijven. Maar die stem je dan weg of blijf je treiteren tot ze wel wat gaan doen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. ah at 12:43

  Hallo Elly en Helmie, er zijn ook Utopiaanse kijkers die wel goed in de slappe was zitten.(door te werken ). Hiermee wil ik mensen die het financieel het slecht hebben niet willen beledigen. Op het moment zit ik ook tussen 2jobs. Als je geen zorgen hoeft te maken over geld dan is alles iets makkelijker .(dat weet ik donders goed) . Ik wens iedereen een goed financieel jaar toe. Groetjes Andreas

 2. Elly at 15:40

  150 euro kleedgeld??? Menigeen mocht willen dat ze dat hebben.
  Zijn echt een stelletje snobs daar, willen alles zo luxe mogelijk.
  Zijn ozo materialistisch ingesteld, bah,bah

  • Helmie at 10:09

   Ja klopt Elly het wordt met de dag erger, zoals je zegt menigeen hebben dit geld niet om uit te geven en dan 30 euro zakgeld per week?? Mijn god er zijn mensen die moeten leven van 50 euro leef geld per week en daar moet alles van betaald worden. En die verwende pubers krijgen al het eten en sigaretten van de bv!! Ze moeten zich schamen en dan ook nog beloond worden als ze huishoudelijke klusjes doen??? De ideale samenleving??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *