Gio wil investeren en Joey wil besparen

Gio wil investeren en Joey wil besparen

Gio wil investeren, er staan namelijk aardig wat evenementen gepland en daarom moet er groots ingekocht worden. Althans dat vindt Gio maar Joey denkt daar blijkbaar toch iets anders over.

Gio wil namelijk alvast 80 flessen wijn kopen zo vertelt hij aan Joey. Joey vraagt zich af waar hij dat allemaal wil laten, en waarom zouden we dat allemaal in één keer moeten bestellen? Gio antwoordt dat hij gewend is alles op voorraad te hebben. Joey gelooft hem niet, hier? Hier is toch hier? Nee thuis antwoordt Gio en we kunnen het toch gewoon op de vide opslaan? Ik zeg het je voor het einde van de maand is het op! Joey geeft aan dat hij niet blij is met een mogelijke grote investering. Je kunt het veel beter spreiden is zijn argument. Maar daar is Gio het dan weer niet mee eens. Wat doen we anders met dat geld? Maar goed dan laten we ze vaker rijden. Ik zal me er verder niet meer mee bemoeien. Maar jij hebt toch ook veel naalden voor Utopia Ink besteld? Joey vindt dat totaal iets anders, het zijn immers verschillende naalden. Je wil nu voor drie ruggen wijn bestellen. Dat is wat we nu in de kas hebben. En we moeten ook nog touw en schroeven voor de hindernisbaan bestellen. Gio lijkt uiteindelijk toch toe  te geven al is hij het er niet helemaal mee eens. Prima dan doen we het hoe jij wil, ik bemoei me er niet meer mee. Joey stelt voor om voor de helft te investeren dus een bedrag van 1500 euro te besteden. Bjorn belt dan ook de leverancier om 40 flessen wijn te bestellen… De bewoners zijn weer wat armer, maar als het goed is wordt dat weer terug verdient.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. Marja at 10:43

  Dat is natuurlijk het eerste waar je aan denkt, 80 flessen dure wijn. Die zijn daar al op voordat er ook maar 1 evenement geweest is. Ze zuipen daar dag en nacht

 2. adriana46 at 17:15

  Ik heb het bericht, driemaal zitten lezen. Ik dacht dat ik ergens iets miste tijdens het lezen, maar ik lees driemaal hetzelfde….. namelijk Gio spreekt over: tachtig flessen wijn, drie “ruggen”, dat is inderdaad een term nog van de Nederlandse gulden destijds…. 3000 Euro.

  De helft “investeren”, 1500 Euro, 40 flessen wijn.

  Dat is per fles, € 37,50, wat drinken die Utopianen. Grand cru’s en echte Champagne? Of de leverancier berekent véél te hoge prijzen. Voor € 37,50 per fles lever ik vlot St. Emillion, Château neuf du Pape, etc. dan nog heb ik een forse winst! Toevallig is dit mijn – vroegere – vakgebied, dus ik ken de prijzen.

  Raar kan mij niet voorstellen dat ze daar zo’n dure wijnen drinken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *