Giorgio moet niet te stoer doen

Giorgio moet niet te stoer doen

Gio krijgt niet voor niets zulke zware medicijnen, zegt de fysio. De medicijnen bestaan onder andere uit Tramadol, Paracetamol en Diclofenac. Dit zijn de medicijnen  die Gio op dit moment slikt. Zo’n acht stuks Paracetamol slikt hij poer dag naar binnen. Dat klinkt veel, maar dat is niet erg”, zegt Elske de fysiotherapeute. Dat moet je gewoon zo houden, je moet er zelf voor zorgen dat je zo min mogelijk pijn ervaart.

Gio zegt tegen de fysiotherapeute dat hij slecht slaapt en wordt vijf á zes keer wakker per nacht. De therapeute bekijkt zijn lijstje met medicijnen en ziet dat hij weinig Tramadol slikt, dat is een zeer zware pijnstiller. De therapeute zegt dat hij daar zeker wel drie per dag mag slikken. Giorgio zegt dat hij er nu niet aan komt. Beide spreken af dat hij nu ook overdag zijn medicijnen  in neemt. Giorgio vraag wat hij allemaal wel of niet mag doen, hij heeft al wat stenen uit de vijver getild  “Je moet ook zeker niet alleen stil gaan zitten”, zegt Elske. “Maar ook niet te veel tillen met je andere arm, want zelfs dan gebruik je de spieren die je nu zoveel mogelijk moet ontlasten.” Giorgio vraagt hoe lang het duurt voordat hij gerevalideerd is. De fysiotherapeute geeft aan dat er echt in zijn bot is geboord, dus dat duurt minstens zes weken en er is ook geen spraken van bepaalde oefeningen. “Ik wilde gewoon even checken of je niet te stoer deed met je pijnstillers.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 23    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Mjo at 12:16

  Idd deze operatie mag je zeker niet onderschatten en ja hij krijgt deze medicijnen niet voor niets.

  Deze medicijnen zijn goed afgesteld, zodat Gio niet zoveel pijn heeft, maar het wel merkt als hij zich overbelast.

  Dit zijn zeker behoorlijk zware medicijnen, zeker Tramadol en Diclofenac. Ik hoop dan ook dat hij van de artsen een medicatie -maagbeschermer- heeft gekregen, want in mijn directe omgeving heeft iemand na het gebruik van Diclofenac er een maagbloeding aan overgehouden.

 2. anneke g at 11:30

  Een operatie moet je niet onderschatten hij krijgt niet voor niks zoveel medicijnen en sterke.
  Naomi zal het wel jammer vinden hij kan niet stoeien maar daarom ligt ze elke keer ook naast hem op bed.
  Giorgio kan toch administratie bij houden en de mails lezen en behandelen, en zijn oefeningen wel blijven doen.
  Maar als ik hem was, was ik er uit gebleven hij kan de eerste 6 weken zeker niet zo veel doen.

 3. Klaverboer at 22:45

  Wat is dat voor een medicijnvrouw? Gio moet juist minder pijnstillers nemen, dan verneem je meteen als je lichaam te veel belast! Bij pijnstillers verdoof je je lichaam en voel je geen pijn en dus ga je snel je lichaam overbelasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *