Giorgio ondergaat morgen zijn  operatie

Giorgio ondergaat morgen zijn operatie

Giorgio verlaat morgen  Utopia voor zijn langverwachte operatie.

Giorgio schouder schiet regelmatig en vaker uit de kom en daar moet wat aan gedaan worden. Gabriëlle ziet hem heel veel werk verrichten en vraagt wat er feitelijk aan de hand is, ze vraagt aan Giorgio wat er gaat gebeuren tijdens de ingreep die morgen zal plaatsvinden. Giorgio legt het haarfijn  uit. “Kijk””, zegt Giorgio, “Je heb bijvoorbeeld een kop en een kom, die zitten in elkaar en dat is dan je schoudergewricht. Je kunt het ook vergelijken met de sport golf, dan sla je je balletje van een Tee (Staafje met een kuiltje). En als nu die Tee een stukje af is, dan rolt het balletje van de Tee af. En dat is nu het geval met mijn schouder, er is een stukje af waardoor de kop er uit schiet”. Gabriëlle vraagt hoe het is gekomen, waar Giorgio zegt, “Dat is van vroeger, ik liep mijn moeder te zoeken en het had gevroren, ik liep op mijn teenslippers een vlonder op en gleed daar finaal onderuit, waardoor ik flink op mijn schouder was gevallen, dat was voor mij de eerste keer dat hij uit de kom was”. Gabriëlle vraagt nu wat ze morgen zullen gaan doen aan zijn schouder. Giorgio zegt, “Je hebt hier je sleutelbeen en daarachter heb je een overtollig botje, die halen ze zeg maar weg en die brengen ze dan hier in (bovenkant van de schouder) en die zetten ze vast met twee schroeven geloof ik of zo, daar zie je niets van”. Gabriëlle zegt, “Oh, als ze ze vast schroeven kan het helemaal niet meer verschuiven”. Gabriëlle vroeg nog of hij zenuwachtig is en of hij bang is voor de operatie, maar dat is niet het geval, Giorgio is ook blij dat het gaat gebeuren. Na de operatie, duurt het ongeveer 6 weken en zal hij fysiotherapie krijgen om zijn arm weer volledig te kunnen gebruiken. Ook zal hij in een schouderbraces dagelijks moeten dragen om zijn arm niet of ondersteunend te bewegen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 48    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Druif at 00:32

    Niemand wil de koetjes doen!!! Vroeg bed uit, vies , stinkt,enz.hij heeft het wel geprobeerd mensen te leren. Hoop dat ze dan maar iemand van buitenaf nemen zodat gi het later weer kan overnemen . Gi sterke in ieder geval en beterschap

  2. Marja at 20:27

    En wie heeft hij nu goed ingewerkt om de koeien te doen? Luie laurab is al weer afgehaakt. Zonder Gio doet Naomi helemaal niks.het zal wel weer op de giomethode gaan” komt goed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *