Koikarpers in Utopia.

Koikarpers in Utopia.

Er zijn nieuwe baby koikarpers in Utopia beland, Giorgio heeft ze aangeschaft maar ze zijn voor allemaal, hij gaat de groep uitleggen hoe of wat.

Ze zwemmen in de vijver en Giorgio zegt dat de bladeren uit de vijver moeten anders eten ze die op en dat is niet goed voor ze. Wilco zegt, ligt ons even in, moeten we ze voederen. Giorgio zegt, ik zal het even laten zien dames en heren, en gaat naar de kas om het één en ander te pakken. Wilco zegt tussen door, “We pakken een hengel….”. Giorgio is inmiddels terug en zegt, ik heb ze nu wel gekocht, maar ze zijn voor iedereen, het zijn onze baby koikarpers en ze houden van gevarieerd eten, want dan worden ze het mooist, het grootst en het gekleurdst. We hebben hier bijvoorbeeld de “Color gold plus” dit is voor het behoudt van de kleur. Als een karper in een natuurlijk vijver zwemt, dan wordt hij dof, zelfde als flamingo’s, als ze geen garnalen eten dan worden die ook dof en zelfs wit. Het mooie van deze beestjes is dat ze in groepen leven, zegt Giorgio. Er zwemt er één afzonderlijk zegt Laura er tussendoor, ach, die noemen we de Chris-vis. Wilco vraagt , of er geen pompje in moet voor de zuurstof. Giorgio geeft aan dat het een goede vraag is en legt uit dat er morgen  waterplanten komen en een zuiveringsinstallatie. Hij legt ook uit dat om de maand ongeveer 10% van het water ververst moet worden en het mooie daarvan is dat die 10% water voor de akker gebruikt kan worden. Tot slot vraagt Giorgio, maakt ik het een beetje goed wat ik vanmorgen geflikt heb bij jullie? Enkele zeiden “Nee, nee”. Joey zegt, we hebben toch liever dat je naar huis gaat (cynisch).

Één vis heeft al een naam, namelijk Chris, zullen er meer namen gegeven worden en zouden de koikarpers een goed bestaan hebben in Utopia.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Ladybug at 00:45

  Eerst kopen en er geen verstand van hebben. Ik heb zelf een vijver van 4 x 4 meter met koi’s gehad.
  Er wordt heel veel gevraagd van het filtersysteem.Dat is heel duur. Een gewone pomp of filter is niet genoeg. Bovendien jongen ze behoorlijk aan en planten erin mag niet. Eigenlijk is dit pure dieren mishandeling

 2. anneke g at 22:57

  Koi karpers zijn heel duur en hebben goede verzorging nodig maar Giorgio heeft ze gekocht van zij n eigen geld.
  Maar ik mis iemand op de bovenste foto Mark of Ivan maar nu blijft hij in utopia

 3. David Brigham at 22:53

  Lief bedoeld maar dom. Ik las dat hij er 50 of 100 besteld had?? Dat zou betekenen (voor de kleine maat) dat het hele stel EUR 1000,- heeft gekost! Visvoer korrels is ook nog eens erg duur. Ja, vast gesponsord. Bovendien is die vijver veel te klein voor zoveel vissen (nu al, en ze kunnen erg groot worden!). Ze eten de meeste waterplanten (dus ben benieuwd of die bestelde planten de juiste soort is). En in zo’n klein basin is luchtpomp en zuiveringsinstallatie wel een must. Kortom, ook zonder reigers wordt het Russische roulette voor die diertjes.

 4. Hannah at 21:05

  Ik ben het helemaal met je eens Marja. Vooral bij de aanschaf van huisdieren mag je je best wel eerst verdiepen in de verzorging van het dier, ook al is het een “simpele vis”.
  Maar zal wel weer gesponsord worden, door Takazumi Gold Plus wellicht? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *