Utopia fan mening van Sonja Hiemstra

Utopia fan mening van Sonja Hiemstra

Wij hebben een artikel gemaakt: Utopia mening van een fan daarin willen wij graag iedereen de mogelijkheid geven om zelf een eigen geschreven stuk in te sturen die wij dan zullen plaatsten in een artikel.

Vandaag plaatsen wij de mening van: Sonja Hiemstra

Vijftien mensen in een loods, die een Utopia voor ogen zouden moeten hebben, een samenleving met idealen, die werkelijkheid zouden moeten worden…..
Helaas is er niks van idealen te bespeuren en zijn de bewoners bezig om meer geld binnen te halen om te te kunnen roken , lekker te eten, veel alcohol te drinken, verzorgingsproducten te kunnen kopen en kleding aan te schaffen. Groepsgevoel is er niet te bespeuren, ze maken elkaar af in het roddelcircuit, dat is echt jammer. Bij een markt of evenement werken ze wel goed samen gelukkig.
Het eerste jaar was beslist anders, ze begonnen met niks en bouwden een samenleving op met horten en stoten, een filosofe, zangeres en zwerver hadden inbreng, ongewone burgers, die ongewone ideeën brachten. Nicoline bracht de academieavonden, mooie schilderijen en gedichten, Isabella won harten met haar prachtige zang en de zwerver met onorthodocse theorieën. Nu is het een groep zonder inbreng, Chris had de eetgewoontes van het land kunnen inbrengen, maar helaas is hij nu weg. Het enige wat hun boeit is het geld, wat ze kunnen vergaren met evenementen en markten om hun behoeftes te bevredigen. Een ideale samenleving is het helemaal niet. Ik vind het nog steeds interessante TV om te zien hoe een groep mensen, die samengevoegd zich laten opsluiten zich voegen en niet voegen, communiceren en niet communiceren, zich uitleven en laten binden, ups en downs beleven en toch willen blijven in die gesloten inrichting, die zich Utopia noemt.

 

Wil jij ook graag jouw mening insturen, dat kan via onze contact pagina.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Hannah at 23:33

  Heel goed verwoord Sonja!
  Wat ik vaak mis in Utopia is het elkaar iets gunnen. Als je iemand echt iets gunt, kun je je eigenbelang op dat moment opzij zetten.
  Natuurlijk moet er geld verdient worden om van te leven, maar je hebt gelijk dat op dit moment alles om geld draait, meer, meer…ikke, ikke, ikke.
  Je zag dat er vorig jaar meer saamhorigheid was omdat er iets opgebouwd moest worden en alle neuzen dus dezelfde kant op stonden. En geld was voor de gemeenschap.
  Nu zit ieder op zijn eigen eilandje het hardst te schreeuwen dat hij/zij recht heeft op het geld waar hij/zij zo “hard voor heeft heeft gewerkt.”

 2. adriana46 at 23:28

  Sonja wat zet jij een prachtige en duidelijke mening neer. Zo mooi verwoord! Geweldig, ik geef je graag mijn complimentjes. Helemaal waar wat je hebt geschreven.

 3. Toet at 15:51

  Goed geschreven en de waarheid.Wat was nicoline een schatje en rienk prettig om naar te kijken .Billy zag er leuk gekleed uit.En dan haar lieve vriend hij was echt zo leuk met de dieren.Het wordt niet meer als verleden jaar.Er is geen liefde voor elkaar.Geen liefde geen utopia

  • Sonja Hiemstra at 23:05

   Fijn, dat je het met mij eens bent, wat betreft verleden jaar, de liefde ontbreekt nu tussen de groep en dat ben ik met jou eens. Het kan zomaar veranderen door input van de nieuwe bewoners, ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *