Bas is ook gelovig

Bas is ook gelovig

Bas is vanmorgen al flink bezig geweest met opruimen, wat later besluit hij het gesprek met Gaby aan te gaan. Al snel komen we erachter dat hij ook gelovig is.

Bas wil even over het geloof praten zo vertelt hij aan Gaby. De twee nestelen zich op de trampoline en dan bekend bas dat hij het licht gezien heeft. En wil het daar graag met haar over hebben. Niet iedereen hoeft te weten dat hij gelovig is. Hoe was het licht zien voor jou? Gaby vertelt hoe zij het pad van God is gaan bewandelen, en een stem hoorde die haar van het geloof overtuigde. Hij sprak recht tot mijn hard, en ik heb mijn leven voor jouw gegeven. Ik voelde me helemaal licht en zweverig. Bas vertelt ook zoiets te hebben meegemaakt. Vier jaar geleden kreeg ik een scooterongeluk. Heef heftig. Schedelbasisfractuur en ik lag in coma. Volgens de dokter ben ik een medisch wonder. Tijdens dat proces kreeg ik een ingeving  je moet goed voor jezelf zorgen. De laatste keer was nadat mijn opa was overleden. Ik was zo verdrietig, alleen maar huilen, huilen. Uit het niets hield ik op met huilen, ik voelde dat het goed was. De twee praten nog even verder over het geloof en Bas lijkt het erg fijn te vinden er eens over te praten. Ook willen de twee de mensen bewuster maken, zo hebben ze het erover om een week alleen maar op water te leven. Zo wordt er stil gestaan hoe goed ze het eigenlijk wel niet hebben.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Tony at 20:07

  Dat ze zulke rare eikels toelaten als die Bas, is toch niet te geloven.
  Die is echt zo gefrusteerd als een brandweerwagen, wat een leiperd is dat zeg !

 2. Hannah at 17:44

  Ik heb op een school gezeten (P.A.B.O.) met drie totaal verschillende richtingen: protestant, katholiek en neutraal. Wat een verrijking om te luisteren(!!) naar anderen met een totaal andere overtuiging dan die van jezelf, zonder te oordelen of die andere overtuiging belachelijk te maken. (Of erger nog, de persoon die deze overtuiging uitdraagt belachelijk te maken)
  Het is wel vreemd om als niet gelovige te vertellen wat een gelovige wel of juist niet moet doen, of twijfelen aan het geloof van deze persoon.
  Het klinkt misschien wat moraliserend, maar blijf bij jezelf en luister naar je eigen hart/gevoel en probeer begrip en respect op te brengen voor een ander zijn/haar denkwijze. (= in het algemeen en niemand persoonlijk bedoelend)

 3. adriana46 at 14:43

  Ja bij dat gelovig zijn van beide genoemde personen zet ik ook een aantal vraagtekens. Inderdaad zoals Bart g opmerkt: het schelden vannacht van Bas en van Gaby heb ik nog steeds geen inzicht over hoe gelovig zij is.

  Wel slim een week op enkel water te gaan leven.
  Even nog Gabriëlle overtuigen en die ook mee laten doen. Kijken hoe tevreden Arjuna dan is. En dat resultaat dan dankzij het “geloof”. 🙂

 4. bart g at 14:31

  Wat is hij gelovig zeg.
  Hij heeft gisteravond en vannacht lopen schelden?????
  Dat mag toch niet als je gelovig bent !!!!

 5. Toet at 14:29

  Grote hemel weer een rare er bij.Kan ze geen water in loerders gaan drinken en daar blijven.Zweverig tiep.Denk de wereld te verbeteren.Oude snotneus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *