De volledige inhoud van Wilco’s brief

De volledige inhoud van Wilco’s brief

Nu kunnen wij de volledige inhoud van Wilco’s brief plaatsen. Wilco’s afscheidsbrief. In het videofilmpje, zien wij Colinda die de brief voorleest van Wilco. Colinda vertelt de toehorende mede Utopianen dat zij gisteren naar bed is gegaan in de veronderstelling dat Wilco haar volgde, dat was dus niet zo. Toen Colinda vanochtend wakker werd, was Wilco verdwenen. Colinda is toen Wilco gaan zoeken en vond bij de poort (die Wilco met een koevoet had geforceerd), de afscheidsbrief. De afscheidsbrief wordt door Colinda voorgelezen. Wij als redactie maken voor jullie een verslag hiervan, maar voor de lezers van onze site die het zelf nog eens graag horen, plaatsen wij het filmpje en als jullie dan ter hoogte van 15:00 het filmpje beluisteren, horen jullie precies wat er in de afscheidsbrief van Wilco staat.

-- Colinda org, leest brief

De brief: (08:45)

Inwoners en vrienden, als jullie mij zoeken: ik ben al weg. Zonder een afscheid dus. Dat is namelijk het laatste waar ik nog zin in had. Ik houd gewoon niet van afscheid nemen. Ik ben opgelucht, opgelucht dat ik niet langer kansloze discussies over experimenten geldsystemen of wat voor systemen of wat dan ook hoef aan te horen. Ook geeft Wilco aan een hekel aan het kistjessysteem te hebben, het is geen oorlog. Hij geeft een goed advies: “het beste systeem is géén systeem. Hij zegt ook de inwoners eens goed na te denken over waarom ze als groep enkel collectief kunnen zijn als er iets fout gaat of als er  problemen zijn. Wilco geeft aan dat zijn project was het uit laten komen van anderen hun dromen, deze  waar te maken en projecten af te maken. Wilco vindt zijn doel bereikt. Hij is klaar met zijn Utopia Dan nog wat boodschappen van Wilco, op de man af,  tot een aantal Utopianen, beginnende bij Joey: “Joey, je bemoeit je teveel met ieders project, daar drijf je jouw zin door en wals je over iedere projectleider heen. Houd je bij je eigen projecten Joey, je ego is er goed voor. LauraB, hallo, wakker worden mevrouw Slaaptopia, probeer zelf eens iets af te maken zonder een naaistertje als Gaby” Dan onderbreekt Joey het voorlezen van de brief en wil dat Colinda de brief op tafel legt, zodat iedereen de brief kan lezen maar dit niet voor de camera’s binnen Utopia wordt opgenomen (zie de video bij fragment 17:00) er wordt veel door elkaar gepraat en LauraB schaart zich achter Joey dat de brief niet voorgelezen dient te worden, Ivan respecteert dat de brief wordt voorgelezen en ziet daar geen kwaad in. Dan is het eindelijk weer te volgen, want Colinda is gewoon door gegaan met het voorlezen van de brief ( bij 21:17) en citeren wij verder: Bjorn, noemt Wilco mijnheer “Ja maar”, met slaapwekkende zinnen, waar hij  niet op zit te wachten, zou meer ballen moeten tonen. “Gaby, tijd om door te pakken meissie, je hebt hier niet de eeuwigheid zoals daarboven. Mark ga eens friet bakken met Luifelse patatjes, vergeet niet dat ik je eens op je flikker moest geven. Beland daar niet weer in en dubbel check, voordat je je accu geeft. Focus, het gaat je goed. Gio topventje, ik mag je heel graag, maar laat Naomi ook eens schijnen. Gabriëlle lekker wijf en lekker bezig houd dat vol en niet teveel afvallen. Denk eraan 1 slof shag…. Gina leuk positief wijfie houd ik van. Ik gun jou en Mark het allerbeste, maar denk ook aan wat je hier komt doen. Ivan en Nicole, goud en eerlijk. Super trots op jullie. Ivan en om de gouden pot en onder jou beheer kan het worden wat wij voor ogen hadden. Colinda, houd vol meissie, volbreng je projecten waardig, zie je vanzelf. Tot schrijfs, kus.

“Dat was Wilco” zijn hierop de woorden van Colinda na het voorlezen van deze afscheidsbrief.

Wat vinden jullie van deze open en toch ook lieve/eerlijke afscheidsbrief van Wilco?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 51    Gemiddelde: 3.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
 1. anneke at 13:34

  Wat ook een rare vent hij vindt zich zelf zo goed en die opmerkingen over Joey en Laura B had ik wel verwacht had dat in hun gezicht gezecht en had persoonlijk afscheid genomen ik vindt dit erg laf

 2. nelly at 19:56

  Gelukkig weer een rat eruit werd tijd misschien komt er nu toch meer rust in utopia wat hij Joey verwijt was hetgeen hijzelf was die rat moest altijd overal zijn zin in hebben nu kan hij in zijn eigen kot alles de vernieling inslaan zoals hij altijd bij Patrick deed misschien komen ze elkaar nog wel eens tegen onder die brug.

 3. Hortence at 14:10

  Overboom.Wilco verschuilt zich niet achter een brief.Joey is zo agressief .Je weet niet Joey zou gaan doen.Joey gooide al met een kop in de keuken toen hij boos was.Joey zwaaide ook nog met een hooivork toen hij boos was op Kris.Kris stond niet ver van hem.Die had ook uit zijn handen kunnen vliegen.Als het Ivan was moest hij 10 dagen gaan schoonmaken.

 4. Hortence at 14:04

  Wilco een man met twee gouden hadden. Nu een man met ook nog een gouden mond.Het gaat Je gord Wilco.Hoop dat Mark het door heeft wat Wilco bedoelde.De Laura zat achter Mark aan wat het Wilco betreft.Laura was altijd lopen stoken tussen Mark en Wilco.Twee mannen die altijd op een lijn zaten.Wat jammer.

 5. Druif at 01:12

  Therese en David ben het helemaal met jullie eens en laat hem inderdaad maar eens een hel poos onder de brug op een harde bank zonder doos om hem warm en droog te houden geen wiet en drank om rustig te worden . Ik herinner me nog hoe hij binnen kwam ik had nog nooit zo’n idioot gezien wat was hij een leip , alles weer voorradig buiten Utopia dus mocht je zo’n leip tegen komen het is vast die achterbakse dwerg

 6. lena at 23:43

  Misschien laf en achterbaks..maar het is wel fij dat het een keer gezegd wordt. Wilco was niet altijd eerlijk en had rattenstreekjes maar kan wel zeggen dat ik achter zijn woorden sta . Wat de brief betreft. Was wel meer klasse geweest als hij het zelf had voorgelezen.

 7. Therese at 21:07

  Sorry allemaal , MAAR WAT IS DIT EEN ROTSTREEK ,kunnen jullie hierna wel als reactie geven jahh dat is Wilco maar als hij een echte KEREL was geweest { hij had tijd genoeg de afgelopen dagen} had hij naar een ieder persoonlijk moeten gaan en moeten zeggen van wat hij van iedereen vond en NIET via een brief wat Collinda dan voor moet lezen ,HET BLIJKT DAT HET EEN GROTE LAFAARD IS .
  Een ander recht in de ogen kijken en iets tegen zeggen wie wat was / is kon hij niet. Dus hij is echt een min mannetje dat bleek al toen die binnen kwam met zijn grote bek van dit is mijn Utopia en alles afbreken van een ander.
  Ik HOOP Wilco dat je zoon niet alleen je bedrijf nu heeft maar ook je huis en jij onder de brug mag slapen misschien realiseer je dan ook wat je Patrick aan gedaan hebt.Ik zeg daarom ook NIET het ga je goed want ik hoop dat het je niet goed gaat zoals jij met mensen om gaat SCHANDALIG.

  • David Brigham at 22:58

   Tja, iedereen vindt dit opeens een leuke actie van Wilco, omdat hij de door velen gehate LauB & Joey op hun nummer zet. Maar je hebt helemaal gelijk, Therese: het is gewoon weer een laffe rattestreek. Niet eerlijk uitgesproken in hun gezicht toen hij er nog inzat, en vooral omdat hij weer selectief is en z’n vrindjes de hand boven het hoofd houdt. Bah-bah.

   Overigens noemt hij Bjorn “Meneertje Ja-Maar”, niet “mijnheer pyama”. 😉

   • Jeannet van Brussel at 17:19

    David dank voor deze hulp, ik had het filmpje diverse malen bekeken, maar kon het niet goed verstaan door het geroezemoes, intussen is het gecorrigeerd. Hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *