Het centraal van 27 mei

Het centraal van 27 mei

Tijd om weer wat te bepreken, kortom centraal! Hier lees je alle besproken punten van 27 mei terug zodat je weer op de hoogte bent.

Opening centraal
Naomi opent het centraal. Ze begint te vertellen over zondag(dan vindt haar modelcontest plaats), maar ze wordt al snel onderbroken. Niet iedereen is er nu al klaar voor aangezien de bewoners ook gaan natafelen. Koffie en thee worden ingeschonken en dan kan Naomi eindelijk beginnen. Ze bespreekt de indeling van haar modellen dag om 12 uur komen de visagisten, om 13 uur komen de deelnemers. De huiskamer moet helemaal leeg. Buiten komt de catwalk. De bar komt ook buiten net als de jurytafel. Om 11:00 uur moet iedereen klaar staan. Hierna vertelt Naomi welke taken de bewoners die dag hebben. Naomi benadrukt dat zaterdag alles schoon moet voor de dag erna.

Utopia Got Talent
Op vrijdag 12 juni vinden de eerste audities plaats voor Utopia Got Talent. Heb jij een bijzonder talent? Schrijf je dan nu in! Op 19 juni is de finale dag.

Roze Bingo
Colinda vertelt over de roze bingo. Er is veel muziek, drac queens en natuurlijk bingo! Het is geschikt van 15 t/m 106 jaar oud. Iedereen is welkom!

Communicatie
Ivan geeft aan dat Bjorn en LauraB niet goed bezig zijn geweest de afgelopen tijd met betrekking tot evenementen. De ouderenmiddag, de bingo en de throwdowns overlappen allemaal. En daar is Ivan niet blij mee. Bjorn geeft aan dat de formulieren weer terug worden gehangen. Zo is iedereen op de hoogte.

Live in de Loods
Tim Douwsma zou kunnen komen optreden volgens Gio. Hij is de nieuwe ster van de musical Grease. Daarnaast staat Xander de Buisonjé nog steeds op het lijstje en natuurlijk Nick en Simon. Nicole heeft nog een leuk idee, ze wil een tribute-avond voor Andre Hazes te organiseren.

Meer muziek evenementen
Laura B vindt dat er meer muziekevenementen georganiseerd moeten worden. Naomi heeft nog een idee: de silent disco. De groep is enthousiast.

Throwdown
Tot en met zondag kan er ingeschreven worden voor de throwdown. Ivan geeft aan dat hij minimaal twintig teams wil hebben, anders verzet hij het. Er is vandaag flink rond gebeld en heeft nu nog maar acht teams bij elkaar kunnen krijgen.

Tattoo shop
Nicole heeft de tattoo shop overgenomen. Gaby wil het ook graag leren en heeft daarom een e-mail gestuurd naar Diana.  Nicole vind dat niet fijn en laat dat weten ook, Joey heeft haar niets voor niets in vertrouwen genomen. Naomi probeert een tussenweg te vinden voor Gaby. Uiteindelijk wordt er besloten dat Nicole de leiding heeft en Gaby en Stefanie hierbij betrekt.

Melkoverschot
Er is nog steeds een melkoverschot en Bas heeft wellicht een oplossing. Bas wil zaterdag de eerste editie van The Bosscake Challenge organiseren. Bosscakes zijn een mix van pannenkoeken en american pancakes, gemaakt van de eigen eieren en melk van Utopia. Bas daagt iedereen uit om zo veel mogelijk Bosscakes te eten en samen iets te doen aan de food waste in Utopia! Een ijsplan wordt geopperd, maar het centraal lijkt zijn serieuze toon te verliezen tot ergenis van Ivan. Hij noemt het een circus en kan het niet meer serieus nemen.

Roken
Volgens LauraB wordt er te veel wordt gerookt. Daarom wil ze voorstellen dat de rokers 3 pakjes per week krijgen. De niet rokers krijgen een bedrag van € 25,- om iets te kopen wat ze zelf willen. Iedereen is het er mee eens behalve Colinda. Met het nieuwe geldsysteem kan je ook ze sigaretten kopen. Je moet er alleen hard voor werken wat volgens Mark niet echt gebeurd. Momenteel blijven er verschillende projecten liggen. Er worden ook weinig producten verkocht.

Discussie
Colinda wil de discussie toch nog even aan zwengelen. Ze vind de toon van Mark niet helemaal netjes. Het is negatief en schrikt nieuwe bewoners af met het feit wat ze aan het doen zijn, ze zijn wel deglijk bezig. Volgens Mark is hij altijd maar de boe man, hij probeert al een lange tijd mensen te motiveren. En Ivan is het volledig met Mark eens. Mark vindt dat er veel spullen/projecten die nog steeds moeten worden afgemaakt. Er moet een prioriteitenlijst gemaakt worden van dingen die moeten worden opgepakt. Daarnaast moet er geprofessionaliseerd worden. Er moeten combi-pakketen gemaakt worden, wordt er geroepen. Mark vindt dat de producten van nu helemaal niet lopen. Er gebeurd niets. Ivan denkt dat er te weinig vooronderzoek wordt gedaan

Vele bewoners zijn het eens met Mark. Het begint volgens hem al bij de kleine dingen. De merchandiser wordt bijvoorbeeld niet goed geteld tijdens een markt. En ook tellen mensen de kas niet na. Nicole wordt ook nog aangespoord om het cordwood af te maken. In het centraal vraagt ze om hulp. Van de nagelstudio kunnen  ze dan een winkel maken.

Giftcard
Bjorn wil giftcards gaan aanschaffen. Mark vindt het een slecht idee, het is te veel werk. Volgens Bjorn is het juist heel simpel. De meningen in de groep zijn verdeeld. Het merendeel vindt dat eerst de producten beter gemaakt moeten worden. Ivan oppert het idee van een poll op de website. Zo kunnen ze kijken of er vraag naar is.

Pitchen
Gio stelt voor dat iedereen vanaf nu zijn voorstel pitcht. Bjorn grijpt zijn kans en vertelt over het feest dat Mark wil organiseren op 8 augustus.

Hulp vragen
Colinda spoort iedereen aan om op tijd aan te geven als ze hulp nodig hebben. Naomi geeft aan dat ze niet de hele tijd tussendoor foto’s kan maken. Het kost namelijk tijd en daarom moeten de bewoners vanaf nu het opschrijven en dan maakt zij uiteindelijk een foto.

Einde centraal
LauraB heeft nog een laatste puntje, het centraal heeft wel erg lang geduurd en daar kunnen vele bewoners zich wel in vinden. Einde centraal!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 24    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. anna at 08:18

  zal wel niet geplaatst worden omdat het over Colinda gaat,maar ik schrijf het toch.Wat is die vrouw lastig en wat heeft ze veel eisen en ze roept maar dat ze het heeft gehad mooi laat ze dan opsodemieteren wat doet ze nu helemaal daar.thuis zal ze wel shag roken en goedkoop eten en drinken…daar wil ze als een gooische vrouw leven!

 2. Toet at 08:14

  iedereen cake eten worden ze nog dikker .Naomie is flink dikker geworden.Ze kunnen daar veel beter de drank laten staan.En elke avond verplicht een half uur om de loods rennen.

  • Wil at 09:46

   Helemaal mee eens, niet alleen naomi ,maar gio en gaby zijn kilos aangekomen, ze eten vooral heeeeeel veel eieren een hele dag door, en maar kanen, en zeggen dat ze moeten bezuinigen!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *