Ivan met Bas over het boter incident

Ivan met Bas over het boter incident

Het boter incident vond gisteren plaats een “strijd” tussen Gina en Bas. Vanmorgen tijdens de verzorging van de koeien door Ivan en Bas werd dit incident ook besproken. Ivan heeft een duidelijke mening over het voorval…

Bas was vanmorgen al vroeg wakker, hij kon niet goed slapen en stond rond 6:30 uur al naast zijn bed. Als Ivan zich bij hem voegt gaan de twee richting de stal. Tijdens het verzorgen begint Ivan over de verstandhouding tussen Gina en Bas. Hoe komt het dat de twee zo tegen elkaar doen? Bas legt eerst even uit waar hij Gina nou precies van kent, en dat klopt niet helemaal met het geen wat hij zei tijdens binnenkomst. We zaten op de basisschool met elkaar en toen vroeg ze verkering aan me. Ivan reageert verbaasd op de basisschool?! Maar dat is twintig jaar geleden man! Hebben jullie elkaar na de basisschool nog gezien? Bas antwoordt dat hij een korte relatie heeft gehad met Gina’s vriendin en dat hij Gina daarna nog één keer heeft gezien. Verder heb ik ook helemaal geen irritaties naar haar. Ivan denkt er toch een beetje anders over, ik heb haar nog nooit confronterend gezien, alleen bij jou. Bas antwoordt dat hij de rust zelve is en dat zeker niet zijn bedoeling is. Ivan legt vervolgens uit aan bas dat Gina niet in Utopia zit om onfatsoenlijk gedrag te vertonen. En al snel komt het boter incident besproken. Als het mijn zus was geweest, mijn zusje of mijn meisje en de situatie had zich voorgedaan dat jij haar aanviel en boter in haar haar gooit, dan had je me toch een rotsmoel gehad. Dan had ik het jou afgeleerd om zo met vrouwen om te gaan. Wel benadrukt hij dat hij Bas niet de les probeert te lezen. Ik ben de eerste die zegt ik ben niet perfect. Maar ik probeer me in de schoenen van een ander te plaatsen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 49    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Yvon at 15:18

  Ron de Weijze,je zou zo maar eens gelijk kunnen hebben wat Gina betreft,ook ik geloof niet dat ze voor 100% voor Mark zal gaan,wel geloof ik dat Mark helemaal stapel verliefd op Gina is,anders dan op Vanessa.
  Gina is nog erg jong en speelt graag met gevoelens denk ik,bewust of onbewust !!!
  Wat Ivan betreft ook daar kan ik mij wel in vinden,alleen weet ik niet of het alleen met het cultuur verschil te maken heeft….
  ik vind het toch wel fijn als een jongen voor zijn meisje of zusje op komt,nog altijd…

 2. Ron de Weijze at 13:20

  Toen ik het filmpje zag waar Gina de boter uit handen van Naomi (geloof ik) pakte en weggooide, was de camera zo gericht dat goed te zien was aan haar gezicht wat ze probeerde uit te lokken. Drama en uithuilen bij Mark was erbij inbegrepen, maar het hoofddoel was contact te maken met Bas. Het was een ingehouden lachje. Ik kan me voorstellen dat Mark de overmacht voelt van Bas die dat alles al op een veel jeugdiger leeftijd met haar heeft meegemaakt, waarbij zij nota bene het initiatief nam, en nog belangrijker, met wie ze nog plezier kan hebben zonder dat de man haar van alle anderen wil losmaken en voor zichzelf wil hebben (“ik ben van jou en jij bent van mij”). Daarbij komt nog dat Mark dezelfde, dus loze, beloftes doet als hij naar Vanessa had gedaan (“het zit goed”). Ivan, trouwens, wil alleen maar het stamgevoel hebben met respect omhoog en disrespect omlaag, maar zo zit de Westerse cultuur gelukkig niet in elkaar, want bij ons zijn er genoeg die vinden dat alle mensen gelijk zijn, stam of geen stam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *