Peuk gate centraal

Peuk gate centraal

Het roken tijdens de lockdown blijft onderwerp van gesprek, zo is er net een centraal geweest waar de peuk gate vrolijk verder gaat.

Maar voordat er gesproken wordt over de sigaretten wordt het weekend nog even doorgesproken. Morgen staat namelijk de spirituele beurs van Colinda op het programma wat enige organisatie vereist. Zondag is het ook nog eens Utopia markt dus de bewoners zullen dit weekend moeten pezen. Zondag moet alles opgeruimd worden zodat maandag 8:00 uur de lockdown kan beginnen.

Dan zorgt Naomi al snel voor discussie in de loods. Zo zegt ze dat ze voor de lockdown haar modellen dag heeft moeten verplaatsen. En ze vind dat iedereen wel wat op moet geven, net als zij. De rokers krijgen nu extra’s als ze sigaretten mee krijgen en de niet rokers krijgen niks. Al snel komt er een strijd tussen de wel en niet rokers zo vraagt Joey zich af waar dit opeens vandaan komt. Vanmorgen is hier immers ook al over gesproken. En vind dat hij zich niet hoeft te verantwoorden waarom hij nou wel of niet rookt. En ook Colinda benadrukt dat roken een keuze is, zo ook om deze mee te nemen. En volgens Joey zal een groot deel van niet roken chagrijnig worden wat voor de groep ook ten nadelen valt. Dat we nu vijftig pakjes bestellen wil niet zeggen dat we ze allemaal meteen oproken? Gio neemt het vervolgens voor Naomi op. Er zijn vijftig pakjes sigaretten besteld, maar als ik een voorraad wijn wil inslaan, dan kan het niet. Dat is toch gek? Ik heb het gevoeld at we niet gaan overleven, maar dat we een paar daagjes gaan kamperen op deze manier. Maar wat is nou eigenlijk het doel van die hele lockdown vraagt LauraB. Goede vraag, beaamt iedereen. De discussie duurt nog even voort en al snel wordt duidelijk dat het bespreken een beetje nutteloos is. Er zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon gerookt worden. Maandag worden alle regels duidelijk, maar wie weet veranderd het nog en kijken we een week tegen chagrijnige bewoners aan…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 27    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. betweter at 14:14

  Zou als regie i.i.g. roken,drinken en het laten bezorgen van eten verbieden.Ook zou ik gedurende die week der sex verbieden.Gegarandeerd dat de meesten afvallen en je met anderen wel aan een nieuwe samenleving kunnen bouwen.

 2. betweter at 14:06

  Is een stelletje asocialen die rokers.Het argument om te roken is dat ze anders chagrijnig worden.Waar blijft back to The basic.Trouwens waarom zou er wel drank moeten komen.Bij hun geldt alleen maar veel genot en weinig inspanning.Het enigste voordelel dat ze daar zitten is dat ze de maatschappij geen geld kosten.De meesten hebben een levensniveau van 0,0

 3. Hannah at 11:05

  Die hele lockdown is een farce. Alleen al de naam, lockdown, doet me denken aan een zwaar beveiligde gevangenis terwijl dit een luxe resort is.
  Een luxe resort met een stel jengelende kinderen, want ooh wee als de een wat meer krijgt dan de ander.
  Is jullie ook opgevallen dat als ze een opdracht van de regie moeten doen (=jongens, social media vindt dat jullie back to basic moeten, om ze rustig te houden gaan jullie een weekje buiten kamperen. En jullie noemen het dan lockdown, dat klinkt stoerder dan kamperen) er niet gestemd wordt over een voorstel?
  Normaal wordt ergens uren lang over gemekkerd om daarna “de meeste stemmen gelden” regel toe te passen. Of heb ik deze stemming misschien gemist?

 4. anneke at 10:33

  Naomi zal tijdens de lockdown wel ziek worden daar kan ze volgens mijn met haar ziekte niet tegen om buiten teverblijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *