Sigaretten achterhouden als ruilmiddel?

Sigaretten achterhouden als ruilmiddel?

Zoals we schreven zijn de boodschappen geleverd, de kosten waren aardig hoog maar dat kan ook wel door de 50 pakjes sigaretten die besteld zijn. Deze worden gebruikt tijdens de totale lockdown. Als Mark de boodschappen wil betalen opent hij de kluis maar doet een verontrustende ontdekking… De kluis is leeg! Mark  trekt nog verschillende kastje open, roept Gio en Joey erbij maar geen van de heren weet waar het gebleven is. Ik snap er niets van. Ik snap er werkelijk geen ene pepernoot van aldus de gestreste boekhouder. Gelukkig is Marleen die de boodschappen levert de moeilijkste niet en wordt de betaling uitgesteld… Maar waar is het geld gebleven? Of was het gewoon op?!

De boodschappen worden niet veel later uitgepakt door Mark, Gabriëlle en Gio. Zij komen ook de vele sigaretten tegen waar de heren het absoluut niet mee eens zijn. En besluiten dat ook nog even te bekrachtigen. De drie besluiten pakjes achter te houden, wellicht geschikt als ruilmiddel? We gaan ze een poepie laten ruiken voegt Gabriëlle er met een lach aan toe. Joey die niets in de gaten heeft pakt de doos met sigaretten om op te ruimen maar heeft niets door… Hoe zal dat af gaan lopen?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. adriana46 at 18:29

  Belachelijk dat iedereen zo maar in de kluis kan. En dan ook nog Bas, net een nieuwe inwoner, waarvan je niet eens weet of die wel of niet betrouwbaar is. Voor de grap of niet…. ongepast!

  Enkel de boekhouder zou in de kluis moeten kunnen en natuurlijk dient de boekhouder (Mark) een kasboek bij te houden. (zoals iedere firma ongeacht B.V. of een kleine zelfstandige). Boekhouding is verplicht in het zaken doen. En die boekhouding, het “kasboek” (excel bestand) dient ook cent nauwkeurig te zijn.

  Dus eigen schuld die lege kluis, ik blijf het belachelijk vinden, het hele financiële gebeuren binnen Utopia. Totaal géén transparantie!

 2. Harry at 15:44

  Ik vrees dat Bas achter dat verdwenen geld zit. Of hij dit achterover gedrukt of verstopt heeft, laat ik in het midden, dit gaat onrust of zelfs ruzie veroorzaken in Utopia. En ik vind het meer erg dat hij zo nodig sigaretten moet verstoppen, walgelijk is zijn gedrag. En wie gaat Bas van de verdwenen sigaretten beschuldigen ? Waarschijnlijk een niet roker. Bas mag zichzelf wel een flinke/stoere vent vinden, Bas heeft er alles voor over om de sfeer in Utopia te verknallen. Bas wil toch dictator worden in Utopia !!
  Gooi a.u.b. Bas er vandaag nog uit.

 3. Marja at 16:27

  Ze zijn zeker niet goed bezig. Voor 900 euro boodschappen, te gek voor woorden. Wat hebben ze het toch moeilijk straks in die lock down.

 4. Mjo at 16:14

  Ik mag natuurlijk niemand vals beschuldigen, want daar moet ik voorzichtig mee zijn, maar ik heb zo’n vermoeden dat die Bas hier achter zit, op z’n minst heeft hij het geld ergens anders gelegd. Dit om de bewoners een poepie te laten ruiken. Of om de bewoners tegen elkaar op te zetten. Want nu gaat natuurlijk iedereen elkaar verdenken. en dat gaat spanningen opleveren.

  Met die sigaretten achterhouden, of dat nou zo verstandig is?? Als ruilmiddel?? gaan ze nu de rokers chanteren??? Ook deze actie zal de spanning alleen maar opvoeren.

  Neen, ze zijn niet goed bezig die bewoners in Utopia. Niemand uitgezonderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *