Vergadering over kermis in Utopia

Vergadering over kermis in Utopia

Eerder hadden Naomi en Gaby het idee om een kermis in Utopia te organiseren. En vanmiddag blijkt daar weer vordering in te komen. De twee dames hebben namelijk een zakelijke vergadering met een kermisexploitant. Vorig jaar was er kermis naast het Utopia terrein dus waarom dit keer niet in Utopia, echter zal het kleinschalig moeten zijn.

De man verteld dat toen de kermisexploitanten de opening hebben meegemaakt van Utopia en daar een gezellige avond hebben gehad met wat optredens en toespraakjes. Ook was toen de burgemeester en de wethouder er bij, dus dat was ook heel leuk. Billy, de oude inwoonster, heeft toen nog kermisschilderijen gemaakt, die we zelfs hebben aangeboden aan de voorzitster van de kermisbond die meestal jaarlijks in januari een vergadering organiseert. Gaby zegt dat ze hier erg veel houden van feestjes en dat het ontzettend gaaf zou zijn als er attracties aanwezig zouden zijn. De man zegt dat het wel erg lastig zal worden, want de kermismensen hebben een vast schema en die reizen rond. Dat betekend dat ze zoals met Hemelvaart, Pinksteren en 5 mei wat er nu aan komt dat ze vol bezet zijn. Dus als je dat zou willen dan zou je wel heel erg vroeg de aanvraag moeten doen. Tevens zit je hier feitelijk op een afgesloten terrein en daar verwacht je dan ook geen duizenden mensen. Dat zou betekenen dat je dan de kermismensen zou moeten betalen, dat betekend eigenlijk uitkopen. Maar stel als je een reuzenrad zou willen plaatsen, dan moet je rekenen op opbouw-, afbouw- en transportkosten. Een jaar geleden hebben we hier nog wel een boksbal neergezet, dat is iets kleins, en de suikerspinnen man had gewoon suikerspinnen meegebracht. Dat soort dingen is wel te regelen, maar om een hele attractie op te bouwen is het voor één dag niet te doen. Naomi zegt, ja, wij doen het zoals we de markt organiseren en die dag kunnen dan maar maximaal 750 mensen komen verdeeld in een shift van 4. En in de avond zou ik het dan leuk vinden met een optreden en dan met iedereen dat we een leuk feest van maken ter afsluiting. En zo op de dag met verschillende attracties de dag door te komen. De man zeg nogmaals dat het heel lastig is om attracties neer te zetten, de kermismensen zijn heel druk en willen verdienen, de vraag is dan als je hier attracties neer zou zetten of ze daar de verdiensten wel uit zullen krijgen, anders moeten jullie echt betalen, dan sturen zij een rekening. Naomi vraagt hoeveel bezoekers er op de kermis gemiddeld komen, de man antwoord dat zijn er duizenden en geeft een voorbeeld zoals in de plaatsje Laren, daar is het 6 dagen kermis en daar komen 10.000 mensen op af. Tja, bij ons maar 750, zegt Naomi. Zou er een kermis komen in Utopia of blijft het bij enkele attracties?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 18:28

    Ik begrijp hier niets van dit gaat heel veel geld kosten .
    En Naomi wil dit doen zometeen is de dag weer ziek kunnen de andere weer haar werk doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *