Een aantal bewoners zijn gestart met de Ramadan

Een aantal bewoners zijn gestart met de Ramadan

De ramadan is begonnen voor Ivan! Echter besloten Mark en Gio er ook aan mee te doen om zo zich te verdiepen in het geloof. Echter begon het vanmorgen al niet zo goed. De heren waren van plan om voor zonsopkomst nog wat te eten maar helaas is de wekker niet afgegaan! Toch probeert Ivan Gio aan te sporen wat te eten en gaat richting zijn bed. Hey broeder, mijn alarm is niet afgegaan. Ik wil dat jij iets gaat eten en drinken. Maar Gio slaat het aanbod af en antwoord jij mag dat niet, dus dan doe ik het ook niet. En lijkt er dus volledig voor te gaan. Gio draait zich nog een keer om en gaat lekker verder slapen. Ivan loopt ondertussen naar Mark en vertelt daar hetzelfde verhaal. Ik ga niet eten en drinken maar ik wil wel dat jij dat doet. Echter is Mark nog half in slaap en brabbelt dat het wel goed komt. Uiteraard houdt ook hij zich aan zijn belofte en doet mee met zijn medebewoner Ivan. De heren zullen het nog wel even vol moeten houden. Ramadan eindigt  bij het zien van de nieuwe maan. Het kan dus voorkomen dat Ramadan het ene jaar 29 dagen duurt en het andere jaar 30 dagen. 30 dagen is ook direct het maximum. Zullen de heren het vol kunnen houden?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 20    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Bashir at 17:16

  In de islam is het hebben van tattoos verboden. Voor mannen zijn oorbellen ook verboden terrein. Alcohol uiteraard ook.

  Ramadan mubarak voor iedereen die vasten. Moge Allah onze gebeden en ons vasten accepteren.

 2. Marja at 11:57

  Neem aan dat Gio en mark het niet volhouden en stiekum eten en drinken. Ivan wordt nog agressiever als hij niet eet

 3. David Brigham at 11:03

  Het probleem zit ‘m niet in het aantal dagen maar in de lengte van de dagen — nu rond juni zijn de dagen op z’n langst, dus ze hebben net de ongunstigste combinatie te pakken. Nog een geluk dat het niet zo warm is (dat is elders wel anders).

  • David Brigham at 13:44

   Ik lees net dat je je gedurende de Ramadan ook moet onthouden van provocerend gedrag “zoals gevloek, achterbaksheid en lompheid”. Kon het maar altijd Ramadan zijn voor Ivan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *