Een bijeenkomst voor Jonah

Een bijeenkomst voor Jonah

Eerder schreven we al dat Jonah niet zou kunnen komen, zijn gezondheidstoestand is der mate af genomen dat het niet verstandig is om langs te komen. Daarom kwam er een tante van de familie van Jonah langs om over zijn vervelende ziekte te bespreken.

LauraB vangt de tante van de familie op en  lopen een rondje over het terrein. Terwijl ze een rondje lopen praten ze bij over Jonah. Samen met zijn ouders is hij op dit moment in het ziekenhuis. Toch wilden ze de afspraak graag laten doorgaan, want er kijken veel mensen naar Utopia. En als iedereen die kijkt een euro inlegt, dan zijn wij al een heel eind aldus zijn tante. En daar is LauraB het roerend mee eens. Ze loopt naar binnen en roept alle bewoners bij elkaar voor een bijeenkomst. Als iedereen zit begint de tante te vertellen over haar zieke neefje. Jonah is een 4-jarig jongetje met neuroblastoomkanker. Een neuroblastoom is een veelvoorkomende tumor bij kinderen die in delen van het zenuwstelsel groeit. In Nederland is hij uitbehandeld en in Amerika kan hij een behandeling krijgen, waarmee zijn overlevingskans aanzienlijk verhoogd. Alleen hiervoor is veel geld nodig. Alleen al de huisvesting en vervoer naar het ziekenhuis in Amerika kost al € 10.000,-. En dan is Jonah nog niet eens behandeld. Voor zo’n behandeling in het buitenland is via de overheid geen budget, daarom moet er op deze manier geld verzameld worden. De Utopianen geven aan dat ze blij zijn dat ze een steentje kunnen bijdragen. Ze vinden het onrechtvaardig dat zo’n jong jongetje al op deze manier voor zijn leven moet vechten. Maar niet alleen biedt deze actie steun aan Jonah, ook voor zijn ouders zijn dit soort projecten steun, zo geeft de tante aan.

Aan het einde van het gesprek overhandigt LauraB het geld wat is ingezameld voor Jonah. Ook heeft ze een deel van haar eigen geld erbij gelegd. Ze gaat immers vrijdag toch Utopia verlaten. Ook zit er een liefdeschilderij bij die de bewoners voor Jonah hebben gemaakt. De eindteller staat nu op € 2.500,-. De tante van Jonah is enorm blij met het bedrag en tot tranen geroerd. Wat veel! roept ze blij uit. Daarna gaat de tante van Jonah langzaamaan weer vertrekken. Het verhaal van Jonah hebben indruk gemaakt, maar toch hebben ze hem een beetje kunnen helpen.

Foto van Jonah

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. anneke g at 22:57

  Ik vindt het een goed idee om geld in te zamelen voor die jongen, maar hoe erg het ook is voor Jonah hier hoort de regering ook wat aan te doen. Er wordt zoveel gegeven aan andere dingen ,hier moet wat aan gedaan worden zowel verzekeraars al de regering.
  De ouders zullen genoeg betalen aan medicijnen of bezoek aan ziekenhuizen of het verblijfhuis wat hun ook veel kost.
  Ik vind dat minister Rutte en de rest van de regering eens goed moet na denken hoe zij met de Nederlanders om gegaan wordt.
  Ouders moeten zich soms in de schulden werken om voor hun kind te strijden.
  Ik wens daarom de ouders en Jonah en verdere familie heel veel sterkte .
  Heb zelf 1 achternichtje (6) en 2 achterneefjes (bijna 2 en 3) en zal het ook erg vinden als die ook ziek zullen worden en ook geld op deze manier nodig hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *