Het centraal van 9 juni

Het centraal van 9 juni

Tijd om weer zaken te bespreken, om 15:00 uur komen alle bewoners bij elkaar om het een en het ander te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 9 juni terug. Echter is dit een lang centraal dus hebben we het kort en bondig gehouden.

Start centraal
De bewoners verzamelen zich op de banken en het centraal kan beginnen. De volgende zaken zullen besproken worden: Financiën, blame it on the alcohol, the party, throw down, Johna & cadeau, Baas beach, KetiKoti, der splitsung. Ivan opent met de financiën. Mark neemt gelijk het woord over en vertelt dat de BV wederom in het rood staat. Wat gaan wij hier aan doen? vraagt hij zich hardop af. Deze maand is er ook geen Live in de loods. Gio laat weten dat hij hiermee bezig is. Vervolgens zegt Mark dat hij het zat is dat alles op het laatste moment moet gebeuren. Ivan steunt hem met dit standpunt.

Beachclub
Bas vraagt een investering voor zijn strandtent om in de basisvoorzieningen, zoals water te kunnen voorzien. Hij vraagt om een bedrag van 500,- euro. Ivan geeft echter aan dat het crisis is. Daarop antwoordt Bas dat er al een leiding in aantocht is die hij gaat ingraven. Ivan vraagt zich af wie dat dan gaat betalen. Mark en LauraB, dat heb ik met hen afgesproken gaat Bas verder. Mark geeft echter aan dat daar geen duidelijke afspraken over zijn gemaakt. Er wordt geconcludeerd dat er veel onduidelijkheid heerst en de communicatie verloopt slecht. LauraB steunt Bas, omdat hij erg goed bezig is in haar ogen.

Jonah
LauraB zet zich in om geld in te zamelen voor de zieke Jonah met als doel om een behandeling in Amerika te financieren. Wanneer hij morgen langskomt in Utopia wil zij een mooie cheque aan hem geven waar de bewoners iets leuks opzetten. Ook Jonah mag hier een tekening op maken, zodat het één gezamenlijk schilderij wordt.

Utopifest
Bjorn zijn droom is om een festival te organiseren in Utopia. Dit festival gaat plaatsvinden op 8 augustus en er komen verschillende bekende dj’s om plaatjes te draaien. De bezoekers die snel een kaartje kopen maken kans op een kledingpakket.

Utopia Markt
De markt van 27 juni staat in het teken van KetiKoti, dat betekent letterlijk ‘verbroken ketenen’. KetiKoti is een Surinaams feest waar wordt stilgestaan bij de slavernij. Er zal veel lekker eten zijn, maar natuurlijk ook muziek! Het wordt een multiculturele markt.

Throwdown
Zondag staat Utopia in het teken van de Throwdown. Er doen zeventien teams mee, plus een Utopiaans team. Dit team bestaat uit Mark, Bjorn, Bas, Nicole en Ivan. Ferry, de crossfit trainer, zal zich bij hen aansluiten. Daarnaast heeft Ivan goedkeuring nodig van de groep. Hij heeft Wim namelijk gevraagd om goedkoop buitenverlichting te regelen. Volgens Ivanl kost dit bijna niks. Bas zijn gezicht spreekt boekdelen en vindt het niks. Ivan heeft hem immers gewezen om te overleggen en dat gebeurd ook niet. Wat gaat dat kosten dan vraagt Bas zich of. Echter krijgt hij hier niet echt een antwoord op.

Blame it on the alcohol
Gabriëlle laat weten dat zij vindt dat er veel te veel gedronken wordt. Ze wil niet wijzen en spreekt daarom in het algemeen. Er mag gedronken worden, maar met mate. Rob voegt eraan toe dat het misschien beter is om de sterke dranken te laten staan. We moeten op elkaar passen vult LauraB aan. En volgens Bas is het het beste om de flessen achter slot en grendel te zetten. Aanvankelijk was sterke drank namelijk alleen maar bedoeld voor de verkoop. Laten we er rekening mee houden sluit Gabriëlle af.

The party
Gio wil even het 500-dagen feest bespreken. Hij bedankt zijn mede Utopianen voor hun inzit. In zijn ogen was het een zeer geslaagd avond boordevol gezelligheid. Daarnaast worden ook de vrijwilligers bedankt die hebben geholpen.

De akker
Rob vindt het meer dan zonde hoe de akker er nu bij ligt. Hij wil uitzoeken wat in deze tijd van het jaar het best groeit en vervolgens een potentiële koper voor te vinden. Op die manier krijgt de akker weer een functie en is het niet alleen een “siertuintje”.

Groepsactiviteit
Gio wil een bartender langs laten komen voor een workshop. Hij zal de bewoners leren om overheerlijke cocktails te maken, maar het gaat natuurlijk om het saamhorigheidsgevoel. Deze investering kost 300,- euro, dus het is nog maar te betwijfelen of daar nu geld voor is.

Der splitsung
Veel projecten gaan langs elkaar heen, daarom wil Ivan de groep een soort van ‘verdelen’. Eén groep voor de BV, één voor de samenleving en één voor de stichting. Iedereen is bij de drie groepen betrokken, maar toch focust iedereen zich op één categorie. Op deze manier hoopt de spierbundel meer duidelijkheid te creëren.

Korte pauze
De bewoners lassen een korte pauze in om de hersenen even wat rust te geven. Tijdens de pauze eten de Utopianen kleurrijke macarons gemaakt door Nicole.

Trias politica
Ivan zijn idee om de focus te leggen op drie groepen (de samenleving, de BV en de stichting) wordt verder besproken. Hij verdeelt de loods in drie zones. Elke zone staat voor één van de groepen. Nu is het aan de bewoners om te beslissen waar zij denken dat zij het beste bij horen.De verdeling is als volgt:
De samenleving: Colinda, Mark, Stefanie, Gina, Giorgio, Naomi en Gaby
De stichting: Rob en Laura B
De BV: Nicole, Bas, Bjorn en Gabriëlle

Mark voegt zich bij het groepje van de samenleving. Tot grote verbazing bij Stefanie, want Mark is toch een boekhouder? Hij geeft aan dat hij zich een keer op andere dingen wil focussen.Maar er zijn wel meer onenigheden over de verdeling. Nicole en Colinda zijn de eerste die ruilen van plek. Ook Gabriëlle verplaatst zich naar de samenleving. Vervolgens stapt Gaby over naar de BV. Daarom maakt Ivan nog even duidelijk dat het niet zo is dat je je alleen zult focussen op je groep, maar dat dit slechts een paar uur in de week in beslag zal nemen.

Gio maakt zich zorgen over het feit dat iedereen dit volgende week weer vergeten is. Hij heeft er geen vertrouwen in. Met zo een instelling komen we er nooit antwoordt LauraB. Vervolgens haalt Gio het systeem van LauraB erbij als voorbeeld. Dat systeem is twee weken geleden in gang gezet, maar nu is er niks meer van te zien. Volgens Nicole is er daarom maar één ding wat moet veranderen en dat is de instelling van de bewoners. Ze vertelt dat de systemen niet werken, omdat iedereen er simpelweg lak aan heeft.

 Als dit niet werkt, proberen we weer wat anders zegt Ivan, maar Gio wordt een beetje moe van al het proberen. Het simpelste lukt nog geeneens, we moeten gewoon bij het begin beginnen. Nicole heeft al snel de oplossing, we hebben allemaal een her-opvoedcursus nodig. Vervolgens bespreken de drie groepen apart van elkaar wat er volgens hen moet gebeuren. Wat zijn de problemen waar we tegenaan lopen? En hoe kan dit worden opgelost?, stelt Ivan als hoofdvraag. De bewoners gaan vervolgens in overleg met elkaar en zullen er waarschijnlijk later op terug komen. Mocht het centraal hervat worden komen we erop terug in dit bericht.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 15    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Druif at 08:43

    Inderdaad arme bas . Hij werkt best hart en is altijd bezig in vergelijking met anderen . Lief voor de beestjes en sociaal. Had Ivan gelijk van replic moeten geven . En gio met z’n bartenter gelijk moeten afkappen . Daar komt trouwens de drank er zo weer bij. Inderdaad de grootverbruikers zoals col vinden dat ze wat te zeggen hebben over de drank . Dat noemen ze met dubbele tong spreken . Sommige mensen zijn in Utopia echte drank vaten. Misschien komt er eens iemand op het idee om een paar mensen van de AA te laten komen . Het liefst met enkele echte verslaafden erin.

  2. Anja at 16:57

    Wat een gedoe weer, daar lukt niets, je hebt luie en niet luie mensen,en dat zal zo blijven, ieder vecht voor zn eigen hachie. En dat Bas bedenkelijk kijkt snap ik, hij had er gelijk bovenop moeten zitten, Verlichting kost bijna niks volgens ivan, hij wist niet zo snel hoeveel, nou dan weet je genoeg.Arme Bas, hij doet zo zn best. De drank, ach 1 avond zal het goed gaan en dan gaat het toch weer naar binnen als water, Colinda moet zwijgen zij is 1 van de groot verbruikers. En o ja, rob moet ook maar snel over de muur, die komt om te roken en drinken maar niet om te masseren, nog geen klant gehad volgens mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *