De veearts komt langs voor Stuk

De veearts komt langs voor Stuk

Er is iets goed mis met koe Stuk en de bewoners maken zich dan ook zorgen om het diertje. De koe heeft een wond bij zijn mond en daar moet een deskundige even naar komen kijken.

Na een belletje na de veearts duurt het niet lang voordat Pauline arriveert. Samen met Bas loopt ze richting het weiland waar Stuk is. Wanneer Bas en Pauline Stuk eindelijk in zijn stal hebben kijkt de veearts eens goed naar de wond. Pauline zegt dat de wond er goed uit ziet. Naomi en Bas moeten de wond dagelijks voorzien van een zalfje. Als het goed is is Stuk dan binnen no-time weer helemaal in orde. Ook is Pauline erg tevreden over hoe de bewoners de dieren verzorgen. Alle dieren zien er erg goed uit, dat compliment kan in de zak gestoken worden.

Wat gebeurd er verder nog in Utopia? Het is rustig, erg rustig en de bewoners doen rustig aan met dit weer.Cees heeft nog een gesprek gehad met Ivan. Cees gaf eerder al in het centraal aan dat hij zich niet op zijn gemak voelt binnen Utopia. En ging daar het gesprek over aan. Gelukkig lijkt Ivan Cees wel te snappen. In de keuken zegt Cees dat het voor hem allemaal logisch is, zo automatisch.  Dat zie je toch. Maar bij jonge mensen… Het kan ook opvoeding zijn, dat ze het nooit hebben geleerd. Ik denk dat het laatste het geval is. Ik ben opgegroeid op een boerderij. Ik moest werken vanaf klein kind. Toen ik net kon lopen en klompjes droeg moest ik al assistentie geven. Voor schooltijd aan het werk en na schooltijd aan het werk. Spelen? Dat doen we niet. En als ik dan een opdracht klaar had, zei ik: pa ik ben klaar. En dan zei hij Klaar? Je bent hier nooit klaar je moet je werk leren zien!  Daarom ben ik er misschien heel alert op en dat irriteert dan mensen: van heb je hem weer. Ook wil ik graag leren van de anderen, daar heb je veel aan. Ivan snapt hem wel, soms ben ik ook een halve dag bezig om gereedschap bij elkaar te krijgen. Tja antwoordt Cees, ik ben daar misschien een zeikerd in. Dat kan…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. theo 076 at 09:32

  snap niet dat ze die koeien houden,strontschijters,kosten alleen geld,en met de melk doen ze toch niets.

  slachten die handel,invriezen en de lokatie gebruiken voor iets wat wel geld oplevert

 2. Merel at 23:41

  De veearts mag ook wel eens iets doen aan de velen vliegen bij de ogen van de koeien en het feit dat Klaver altijd moet toekijken hoe haar moeder wel de wei in mag.
  Ik noem dat geen goede verzorging, arm die staat altijd in zo’n pokkeruimte.

  De enige die echt om ze geeft is Bas, want Ivan wil geen verbouwing mbt het verblijf van Klaver.

  Ook mogen ze best een normaal verblijf voor de geiten maken. Een binnenhok met ruim buiten verblijf eraan vast net zoals met de kippen.

  Iemand weet hoe het gaat met de adoptiekippen? Dacht dat men ze kon adopteren?

 3. Merel at 23:37

  Cees kan niks van de anderen leren omdat de meeste niks doen en geen levenservaring hebben. Hooguit van Nicole en Ivan.
  Dat Ivan gereedschap verzamelen vergelijkt Cees verhaal is best erg eigenlijk.

  Cees mag dan niet zo popi zijn de anderen kunnen veel van hem leren en hij heeft vaak gelijk. Ben het wel eens dat hij daar niet bepaald hoort. Snap niet waarom hij zich heeft opgegeven of waarom SBS hem heeft gevraagd. Op tv had hij toch kunnen zien dat het een zooitje ongeregeld is oa qua hygiene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *